שלום לכולם.....

שלום לכולם.....

קוראים לי אודיל ואני תלמידת כיתה י' בכפ"ס... במסגרת שיעורי הספורט התבקשנו להכין עבודה מעשית ועיונית בחרתי לעשות על יוגה....:) אני לא מכירה הרבה תנועות או דברים שקשורים לתחום..אז אשמח אם תוכלו להעלות לכאן תמונות או לנסות להסביר לי את התנועות הבסיסיות ביותר שיש ביוגה [אני לא אתקשה להבין כי אני רוקדת]..גם אתרים או דברים אחרים שיכולים לעזור התקבלו בברכה:) אני ממש אשמח לכל מי שיתייחס..וסליחה על הפלישה לפורום שלכם
תודה רבה!!

יוגי בר

New member
בשביל העבודה

היי אודיל אז ככה: 1. הבהרה יוגה זה לא ספורט. עם כל הכבוד לספורט. 2. אתר הכנסי בבקשה לאתר הבא(באנגלית) ותמצאי כל מה שתחפצי לעבודתך. תמונות הדרכות ועוד.

ריקי29

New member
יש המון ספרים שיכולים לעזור לך

עם תמונות של תנוחות והסבר מפורט על דרך הביצוע, בשביל מה היא טובה ומאיפה נגזר השם. ממליצה מאוד על הספר אור על היוגה. את בוודאי יכולה למצוא את הספר בספריה של מכון וינגייט או בספריות עירוניות אחרות. בהצלחה.

anatina

New member
את האודיל השנייה שאני פוגשת

הראשונה שפגשתי היא בערך בת 25 היום. ולענייננו: נראה לי שנקודת פתיחה טובה לעבודה שלך היא להשקיע שעה וחצי וללכת להשתתף בשיעור יוגה, זה ייתן לך קצת יותר מושג על מה זה בעצם, ומשם תוכלי להמשיך. אם את רוצה המלצות- תגידי מאיפה את וננסה לעזור.

anatina

New member
קישורים לאתרים

אני מצרפת לך קישור לאתר שלי תלחצי שם על הדף "מאמרים וקישורים" יש שם המון אתרים שיוכלו לעזור לך ענת www.darmayoga.co.il

anatina

New member
סליחה על הבורות

איפה זה מתן ולמה זה קרוב? בכל מקרה הנה האתר של ארגון מורי היוגה תוכלי בינתיים לראות אם יש משהו באיזור שלך www.isyoga.co.il

anatina

New member
אז יש את היוגה של אלכס ואירנה בכפ"ס

יש להם יוגה אקרובטית כזאת... בטח תאהבי את זה בתור רקדנית הנה הטל' שלהם 0546-364727 תוכלי לראות תמונות של מה שהם עושים באתר הזה http://www.yoga-israel.info/ בעמוד "פרופיל" יש גם את יעל זיו שנחשבת מצויינת- תוכלי למצוא את הטל' שלה באתר של ארגון מורי היוגה

אני אישית מתאמן שם

מאוד מאוד מומלץ. זה אימונים של האתה יוגה. היום בשיעור ד"א עשינו יוגה נרדיה (שינה יוגית) מאוד מעניין ושווה. הרפינו את כל הגוף שכבנו בשוואסאנה ו"טיילנו" לאורך כל הגוף מכפות הרגליים ועד הראש והידיים ואז עשינו מעט אסאנות כדי להרגיש את האפקט. היה מעניין להתבונן פנימה אח"כ.

יוגי בר

New member
יוגה נידרה

זה השם. מומלץ מאוד בתחילת השיעור בסוף השיעור. בברכה ואהבה יוגי בר

הבעיה היא רק בזה

שאין זמן אלא אם השיעורים לוקחים שלוש שעות
זה לקח איזה 40-45 דקות...

יוגי בר

New member
בדיוק

אלא מה? זה הסיפור של היוגה נידרה. כשאתה עובר את התהליך למעשה הגוף נח כל כך טוב. כמו שצריך כך שישנת למעשה כ- 6 -5 שעות. ואז אתה יכול להתפרע חופשי. בברכה ואהבה יוגי בר

למעשה

זה גם מה שהמורה אמר, אז אתמול בלילה (שהייתי קצוב בשינה) עשיתי את זה למשך חצי שעה בערך. עשיתי את כל התהליך. דמיינתי את האוויר נכנס לריאות ,הופך לפראנה, עברתי מהרגליים ואז לעורף ואז הזזתי את כל הגוף , אבל עדיין בבוקר קמתי הפוך לגמרי. פספסתי משהו בתהליך. אחרי התהליך לא יכלתי לישון בכלל איזה שעה שעתיים , אבל אחרי זה נרדמתי לשעה וקצת שנותרו לי לישון.

עוד שאלה...=)

או אולי שתיים... מישהו מפה יודע מהם מרכיבי הכושר הגופני ביוגה ומהם הפציעות האופייניות בתחום? אשמח אם תענו...תודה מראש!!

anatina

New member
אני חושבת שביוגה דינאמית

יש את כל "מרכיבי הכושר הגופני" שמדברים עליהם בשיעורי אירובי או עיצוב- סיבולת לב- ריאה, חיזוק, גמישות... רק שביוגה החלוקה היא קצת שונה. פציעות מנסיוני נגרמות בעיקר מחוסר הקשבה למצב הגמישות של הגוף, וניסיון למתוח אותו מעבר לגבול היכולת. תרגול לא נכון עלול גם ליצור נזק לגב או לברכיים- אבל עם מורה מקצועי זה לא אמור לקרות.

למעלה