שלום לכולם!

שלום לכולם!

אני מעריצה גדולה של המיתולוגיה היוונית. אני סטודנטית לקולנוע ויש לי רעיון להפוך סיפור של המיתולוגיה היוונית ולהפוך אותו לסיפור בן זמננו. בעיקרון חשבתי להפוך את הסיפור של אפרודיטה והפיסטוס לסיפור אהבה לא צפוי בין שני אנשים. הבעייה היא שלא משנה איפה חיפשתי אני לא מוצאת את הסיפור בין השניים, אלא רק הזכר של הרומן והנישואים. בגלל שאפרודיטה הייתה עם כל כך הרבה אלים וגברים בני תמותה הסיפור עם הפיסטוס לא מפורט כל כך.. אולי תוכלו לכתוב לי את הסיפור שהיה ביניהם? ועוד דבר- אם אתם חושבים שיש סיפור מיתולוגי שאפשר להפוך אותו לסיפור מודרני- בבקשה תגידו לי.. האופציות האחרות שלי היו פנדורה והדמות של נרקיס.. תודה לכולם, וסופ"ש מיתולוגי...

סקיפי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

הפיסטוס היה בן האלמוות היחיד שהיה מכוער ופיסח. מסופר שאמו חסרת הבושה השליכה אותו מהאולימפוס כאשר ראתה שהוא בעל-מום. הפיסטוס ניצל כי הוא נפל לתוך הים, שם הוא גודל ע"י אלי הים. משגדל, החליט הפיסטוס לנקום באמו ויצר בשבילה כס מלכות מפואר, אשר כפת אותה כשהתיישבה עליו. זאוס, אביה של אפרודיטה השיא אותה לאל הנפחים המכוער הפיסטוס בתמורה לכך שישחרר את הרה מהמלכודת שטמן לה. אפרודיטה לא הייתה אשה נאמנה להפיסטוס, והמיתולוגיה היוונית שופעת בסיפורים על מאהביה האלים ובני התמותה. ---------- כך שלא היה ביניהם "סיפור"; אלה היו נישואים כפויים שלא הסבו אושר לאף אחד מהם, בוודאי לא להפייסטוס, מאחר ולו לא היו ברירות אחרות.

תלכי לראות את ההצגה

ליזיסטרטה 2000
זו הצגה במגמה דומה למה שאת מעלה כאן. לגבי היפסטוס ואפרודיטה... זה לא היה סיפור אהבה. הייתי אומר שאלו היו יותר נישואין כפויים. רעיון (לא מזמן היה כאן שרשור לגבי זה) - קופידו ופסיכה.

Y. Welis

New member
בסרט 'הברון מינכהויזן' של גיליאם

היו כמה סצינות נחמדות בין וונוס (אומה תורמן) לוולקאן/הייפסטוס (אוליבר ריד זצ"ל) שאפשר לשאוב מהן השראה - היא הכעיסה אותו, אבל כמה אפשר כבר לכעוס על אפרודיטה? אני חושב שהוא היה מרוצה מהנישואים האלה, כי אחרי הכל איזה אדם עוד יכול לומר שהוא בעלה?

סקיפי

New member
מרוצה?

בצורה מעוות כלשהי, אולי. אחרי הכל זו אלת האהבה; אבל אלהלא היו נישואין שמחים. בעצם, איזה זוג אלים במיתולוגיה היוונית זכה לנישואין שמחים? זאוס והרה גם כן לא הסתדרו במיוחד; פרספונה והאדס - אולי. כשאורפיאוס ירד לשאול הם מתוארים ביחד - אבל עדיין, זה סיפור של חטיפה. תמשיכו.

Y. Welis

New member
נראה לי שהוא היה זועף מטבעו

כך שעוד מעשה מצידה לא היה משנה.

0Pandemonium0

New member
ואני שמעתי שכדי שישחרר את הרה

מהמלכודת, החליט זאוס להשיא לו את זו שהוא בוחר, והוא בחר באפרודיטה. כך שהוא כנראה כן היה מרוצה.

סקיפי

New member
נישואים בין אלים מכוערים לאלות יפות

בוודאי היה שם מין מר מתוק - היא לא אהבה אותו, והיתה מוכנה ללכת עם כל אחד.

סקיפי

New member
נו, הגזמה

אבל היא לא אהבה אותו, ודי כעסה על כל העסקה הזאת.

למעלה