שלום לכולם.

L L B

New member
שלום לכולם.

לפני יומיים התקשרתי ל-101 בכדי לדווח על תאונת דרכים שהתרחשה מטרים ספורים ממני (לא הייתי עדת ראיה ממש...). המוקדנית שענתה לי ביקשה את מס' הטלפון שלי... לאחר מס' שניות של היסוסים נתתי לה. שֵאלתי היא - לשם מה היא ביקשה את מס' הטלפון? הרי מין הסתם יכולתי לתת לה מספר שגוי... או לא לתת לה בכלל.

2young boy

New member
לפעמים..

אמבולנס שמגיע למקום לא מצליח למצוא את זירת האירוע אז המוקדן יקח ממך מספר כדי שאפשר יהיה לחזור אליך כדי לעזור לאמבולנס להגיע למקום התאונה.

L L B

New member
אה. הגיוני ../images/Emo13.gif.

למרות שבית החולים "הר הצופים" נמצא בדיוק במרחק של חצי דקה ממקום התאונה... התקשרתי למוקד ב-15:34 ועד שעליתי על האוטובוס ב-15:41 אף ניידת לא הגיעה
.

EagleEye

New member
זמן ההגעה הממוצע של

ניידת מד"א עומד על 10 דקות אאל"ט, תחשוב שהקריאה צריכה להגיע למוקדן, הוא מעביר אותה לנהג האמבולנס, שעולה על האמבולנס ונוסע, והוא לא תמיד נמצא מטר מהמקום..

עמיחי נ

New member
תיקון לזמן הגעה.. 7 דקות..

קיבלתי לפני כמה חודשים חוברת של מד"א והיה בא חלק בשם "מד"א במספרים"..והיה כתוב שם שזמן ההגעה הממוצע הוא 7 דקות

אשר36

New member
תשובה../images/Emo101.gif

יכול להיות שלא היה אמבולנס פנוי באזור אז שלחו אמבולנס מאזור אחר ישנם הרבה דברים שלא יודעים. אבל דבר אחד בטוח שאין דבר כזה שיש קריאה והנהג לא יוצא.

amitp

New member
היי

אמבולנסים של מד"א אינם יוצאים בד"כ מבתי החולים אלא מתחנות מד"א הממוקמות במקומות שונים ברחבי הארץ - לעתים בסמיכות לביה"ח (כמו במקרה של תחנת מד"א כפר-סבא) אך לרוב לא. בנוסף אין כל ערבון כי בשעת קבלת הקריאה רכב ההצלה הפנוי הקרוב ביותר שהה בתחנה ויתכן כי המשיך מקריאה קודמת. יתרה מכך, את יכולה להניח כי במידה והמוקדנית ביקשה את מספר הטלפון שלך אין היא מתכוונת לצרף אותך לרשימת פרסום כזאת או אחרת או לעשות בו כל מיני שימושים מגונים אחרים אלא כי הוא באמת נחוץ לצרכי הקריאה. כך שכן, את יכולה למסור מספר שגוי או לא למסור מספר כלל, אבל הרבה יותר פשוט, נכון ועוזר זה למסור את מספר הטלפון שלך. במידה ותקלעי שוב למצב שכזה מומלץ במקרה של הזמנת אמבולנס מד"א להמתין במקום עד להגעת הצוות. עד להגעתו יש להגיש ע"ר על פי הכשרתך וניסיונך. מקווה כי לפצועים (ולך) שלום. אחרי חג שמח.

amazone

New member
היה לי מקרה

שמישהו הסתובב 500 מ' מאיזה בי"ח לחולי נפש לבוש בחלוק שלהם צועק ומציק לאנשים, בעיקר מבקש כסף לאוטובוס. התקשרתי לבי"ח לבדוק אם מישהו ברח להם בטעות ואף אחד לא ידע להגיד אז התקשרתי למד"א כמה ימים אחר כך התקשרו אליי כדי לנסות לגבות את התשלום על האמבולנס

amazone

New member
מה?

שמישהו הצליח לברוח או שהרימו אליי טלפון כדי לבדוק אם אני רוצה לשלם?

שהרימו אלייך טלפון כדי לבדוק אם את

רוצה לשלם...מד"א אוהבים כסף אבל לא עד כדי כך

amazone

New member
מה יש לעבוד בזה?

הבת שרות הייתה דיי ברורה - מי עוד יכול היה לקשר את הארוע אליי? כמה אמבולנסים אני כבר מזמינה? והכי חשוב - איזו סיבה יש למוקד מד"א - הפינה של בנות השרות, להתקשר אליי ולשאול אותי האם הזמנתי אמבולנס לאחרונה [יש לי שיחה מזוהה ובזמנו לא הייתי קשורה למד"א] באותו הרגע לא קישרתי...

יום.

New member
אוקי ומישהו כפה עליך לשלם?

נקטו נגדך בהליכים משפטיים? אמב' זה לא בחינם ומישהו צריך לשלם, בגלל שלא ידעו שזה הקשר שלך לאירוע (סתם עוברת אורח) ניסו אצלך. ואם זה כ"כ מפריע לך בפעם הבאה אל תשחקי אותה "השומרני הטוב".

amazone

New member
שוב - אני בכלל לא קישרתי

אף אחד לא דיבר איתי ישירות - יצא ששחקנו בחתול ועכבר כמה פעמים והם התקשרו בזמנים לא נוחים שלא יכולתי לענות ולכן התקשרתי בחזרה והיא לא ידעה למה חיפשו אותי. התברר שמדובר במד"א [פספסתי אותם כמה פעמים]. בזמנו אני רדפתי אחריהם בנוגע להתנדבות וחשבתי שיש קשר ולכן זה הדבר הראשון ששאלתי כשהזדהו היא שאלה האם הזמנתי לאחרונה אמבולנס, היא לא ידעה מי אני הרי אני התקשרתי אליה. היא לא ידעה את הסיבה שהתקשרו אליי וכשלא קישרתי היא אמרה שיכול להיות שמדובר בהתנדבות [אחרי שלא אישרתי את עניין האמבולנס]

בכירה

New member
טוב תקשיבי,

אין דבר כזה , ואל תגידי פה דברים שהם לא נכונים . לא מעבירים מס' טלפון של אזרחים שמדווחים על אירוע כזה או אחר לצורך גביית חשבון. שבוע טוב .

למעלה