שלום לכולם

• פותח הנושא ל
  • פורסם בתאריך

ל

New member
שלום לכולם

מזה שבוע אני קוראת את ההודעות ו... נגיד שנכנס לי למוח איזה ג´וק ופניתי לרופא המשפחה לשאול על הניתוח לקיצור קיבה (טבעת) והלכתי לבדיקות ו... תוך שבועיים סיימתי את הכל וקבעו לי תור לניתוח (עוד שבועיים). אף אחד מבני המשפחה לא תומך בי בטענה שאני יכולה גם בלי זה, וההרדמה מאוד מסוכנת ותהליך ההחלמה ארוך... אני אחת כזו שאם החלטתי משהוא אז הוא יעשה במהירות האפשרית, מה שכן זה מאוד לא נעים שכל הזמן מבקשים ממני בבית לבטל את הניתוח, זה פשוט מערער את הביטחון. לבטל אני בטח לא אבטל אבל האמת זה גורם לי לפחד נוראי (שאולי הם צודקים ואחרי הניתוח אני אתייסר על שלא שמעתי בקולם). מבקשת ממכם עידוד... אם זה לא חצוף מצידי ככה להתפרץ עם בקשות??? תודה מראש

היי ל......./images/Emo50.gif

ברוכה הבאה לפורום. גם אני די חדשה פה אבל ותיקה מבחינת הניתוחים. קודם כל אם החלטת על ניתוח סימן שהקדשת לזה מחשבה מעמיקה (אני יודעת בכל מקרה שאני חקרתי את כל ההשלכות החיוביות והשליליות לאורך זמן... הרבה זמן - הייתי אמורה לעבור בשנת 1995 ובסופו של דבר הניתוח התבצע ב-1998 ובכלל בביה"ח אחר מזה שהיה אמור להתבצע בו ...) . גם אצלי בני המשפחה לא תמכו אבל אני כבר החלטתי והלכתי על זה , ברור שיש לניתוח מתנגדים כי בכל זאת זו התערבות כירורגית ואם אפשר לבד (את יכולה לבד ???) - אז עדיף. בניתוח כמו בניתוח יש הרדמה זה נכון אבל היא , איך לומר , דבר שולי בימינו כשהרפואה כל כך מתפתחת זה הדבר האחרון שצריך לחשוש מפניו (אם כי טבעי בהחלט למי שלא עברה אף פעם ניתוח שכולל הרדמה) - לכן אני מציעה לך שאם כבר החלטת על האופציה הניתוחית תזרמי עם זה , תגלי בסוף שההרדמה היא דווקא הצד הטוב של כל התהליך...
כמו שינה רק שפה נכנסת בלי יצאת עם...!!! מאחלת לך שהכל "יתקתק" בצורה מושלמת ומי יודע אולי עוד נפגש (אני כנראה מתעתדת לעבור שוב ניתוח ). אז כעת משהתקבלת לפורומינו אודה לך מאוד אם תוכלי "לשחרר" פרטים נוספים כמו : איפה את עוברת את הניתוח ? אצל מי ? מתי ? בכל מקרה ים של הצלחה והרזייה מהירה !! שירלי

באיה

New member
שלום לך "ל, הנכבדה ../images/Emo16.gif

ראשית עלי לברך אותך בחג חנוכה שמח
. אני מברכת גם על החלטתך לעבור ניתוח קיצור קיבה, ומצטערת על חוסר פירגון מצד משפחתך. כאן לעומת זאת, תמצאי אוזן קשבת, ותשובות לשאלות עכשיו ובעתיד. כפי שהסבירו לך בודי הרופאים, שהניתוח לא מסוכן, אך תמיד קיימות 10% של הסתבחויות. הואיל והניתוח מבוצע בשיטה לפרוסקופית, כלומר ב 5 חתחים קטנים, במקום פתיחת הבטן, ההחלמה היא מהירה מאוד. כדי לענות ביתר פירוט, רצוי שתרחיבי מעט בפרטים עליך: גיל משקל מחלות כל שהן ל היקרה. אני מבינה שאם הרופא שלח אותך לניתוח, אז משקלך הוא לא מבוטל, ושאם לא תבצעי אותו, יהיו לכך השלכות בעתיד. במידה ותיהי מרוצה מהתמיכה בפורום, הצעתי היא, שתיעזרי בה כנגד המשפחה. בסבלנות וברוגע תוכלי לשכנעם, ובטוחני שלאור כל זאת הם יתרצו לבסוף. מאחלת לך כל טוב, המון, המון פירגון מצדי
באיה

נושנושי

New member
ברוכה הבאה {ל}

ברוכה הבאה לפורום אני בטוחה שתהני לפחות כמוני כאן ואם יש לך שאלות את יכולה לפנות לאי מייל שלי

SARA120

New member
למד יקרה|../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

בבי"ח איכילוב בת"א יש מחלקה להשמנת יתר בניהולו של ד"ר סובחי. אני ממליצה לך לקבוע תור במחלקה ולשמוע מהמומחים האם את בקריטריונים והאם אכן כלו כל הקיצים וזאת האלטרנטיבה היחידה. נדמה לי כי את צעירה מאד-(האם נכון?) ובכל זאת להסתובב עם אביזרים מפלסטיק בתוך הגוף ..צריך לזה בגרות נפשית ומידה מסוימת של הקרבה.נשמח לקבל משוב על תגובותינו ע"מ שנדע עליך קצת יותר.מכל מקום בהצלחה בכל אשר תיפני וחג שמח

ל

New member
שוב שלום...

קודם כל תודה רבה לכולכם על קבלת הפנים היפה והיחס החם. אז את הניתוח אני יעבור בהרצליה אצל ד"ר רובין. המשקל שלי 104 והגובה 60 ס"מ... יש הרבה מה להוריד... אני רוצה לציין שהתגובה השלילית מצד המשפחה נובעת מכך שכבר הייתי "רזה" אפילו מאוד, והשמנתי בחזרה, ושוב רזה ושוב שמנה... פשוט אקורדיון... ויש לציין שכל פעם שהשמנתי בחזרה נכנסתי לדיכאון... מקווה שהפעם זה יצליח לתמיד... כיום אני מסוגלת לאכול המון המון ואם אני מלאה מדי אז אני הולכת להקיא (מיוזמה) ו... אני פשוט מקווה שהניתוח יגרום לי פשוט לא להצליח להכניס לגוף כמויות כל כך גדולות של אוכל. האם אחרי הניתוח חלשים לתקופה ארוכה? האם מרגישים שובע? האם...

SARA120

New member
אני מצדיעה לך..

על האומץ להודות בפני כולם (אפילו שזה בעילום שם..)על קיומה של בעיה באכילה.אני חוזרת בי על דברי הקודמים ומאחלת לך הצלחה בדרך בה בחרת. אשמח לקבל עידכון מה קורה איתך.

gal33

New member
הי ל, דווקא בגלל שכל פעם שמנת בחזרה

משפחתך היקרה צריכה להבין שאין דרך אחרת. כמו שמארק טויין אמר שהוא לא מבין מה הבעיה להפסיק לעשן, זה הדבר הכי קל בחיים, כבר 1000 פעמים בחייו הוא הפסיק לעשן. כמו השמנים, כבר 1000 דיאטות כל אחד מאיתנו עשה, נו??? כן כדאי מאוד שתיקחי בחשבון שהניתוח לא פותר את הבעיה של הלאטה עצמית והקאות. את חייבת לטפל בנקודה זו, היא לא תיפתר מעצמה. גם אחרי הלאפ-בנד, ניתן להמשיך ולדחוס כמויות אוכל פנימה, ויתרה מזו אפשר להפוך את ההקאות לדרך חיים. הניתוח לא יגרום לך לא להכניס לגוף כמויות כל כך גדולות של אוכל, את ורק את מסוגלת לגרום לך. 10 ימים אחרי לאפ-בנד בממוצע, ניתן לחזור לשגרת החיים הרגילה. לומדים להרגיש מלאות במקום שובע. החוכמה היא לעצור כשמלאים ולא להמשיך ולאכול. בהצלחה וברוכה הבאה, גל.

צפרדעית

New member
בוקר טוב ל

גם אני התחלתי את התהליך הכירורגי בלי תמיכה מהבית הייתי אמורה להתנתח אצל ד"ר רובין בדיוק לפני שנה אבל האנטיגוניזים של המשפחה גרם לי להרבה חרדות גם אני כמוך סובלת מהיסטוריה של עליות וירידות אבל אחרי מחשבה מעמיקה הגעתי למסקנה שהפתרון הכי בריא לבעיה שלי הוא בכל זאת לעבור ניתוח להגבלת קיבה אני אמורה לעבור את הניתוח בעוד חודשיים והפעם כל המשפחה תומכת בי המלצתי לך היא לנסות לדבר עם המשפחה...ללכת איתם לייעוץ הכירורגי או אפילו לשיחה עם רופא המשפחה כדאי שהם יהיו מודעים לתהליך אל תעברי את זה לבד (אני במקומך הייתי שוקלת לדחות את הניתוח בשבועיים שלושה) צפרדעית (שמחזיקה לך אצבעות)

ורד *

New member
היי ל´ יקרה

גם אני ירדתי בעבר המון (63 ק"ג!!) ואפילו הצלחתי לשמור על כך במשך 8 שנים, עד לפרוץ מחלתה של אימי ז"ל שנמשכה שנתיים ולבסוף נפטרה ביסורים. כל התקופה הזו עליתי בחזרה 30 ק"ג ומהר הבנתי שאם לא אקח עצמי בידיים אגיע שוב למשקלי הקודם ואולי יותר. גם לי אמרו כל המשפחה שאם עשיתי זאת בעבר אוכל לזה גם בעתיד, איש לא הבין שנגמרו לי האנרגיות, לניתוח הלכתי לבד עם חברה בעלי סרב ללוותני, אני חושבת שהוא באמת פחד מכל מיני דברים, כמו הרדמה, סיבוכים וכו... (היום הוא מבין שטעה). מה שאני מנסה להגיד זה שאת צריכה להיות שלמה עם ההחלטה, לא להלחם במתנגדים ותראי שאחרי הכל כולם יהיו איתך ויתמכו. בהצלחה וחנוכה שמח. ורד.

רוייקו

New member
היי ל´. ברוכה הבאה לפורום

ראשית, לכל מפחידייך ולך: אין לך מה לחשוש. הניתוח שאת הולכת לעבור שייך לדור החדש של ניתוחי בטן, בגישה לפרוסקופית, ללא פתיחת הבטן - מה שממזער את הפציעה והחבלה הניתוחית. ההחלמה מהירה מאוד. אישפוז של יממה וחזרה לשיגרה תוך שבוע מהניתוח. הניתוח הפיך לחלוטין. ניתן להסיר את הטבעת ללא בעיה, גם כן בניתוח ללא פתיחת הבטן. אפשר לשלוט על המעבר בטבעת, להגביל או להסיר את ההגבלה ללא ניתוח נוסף אלא על ידי מניפולציה פשוטה של הזרקה מתחת לעור, הישר למאגר קטן שמאפשר לשלוט על הקוטר בטבעת. הרדמה זה עסק אחר. בעיקרון, ההרדמה היא עניין בפני עצמו. אם מאמין שאם מרדימים קשישים בני 80 פלוס אם בעיות לב, נשימה ומער´ חיסונית חלשה, אז למה שלא יכולו להרדים אנשים בריאים ? הסטטיסטיקה יכולה להרגיע אותך, למרות שהמתח תמיד ישאר. נשמח אם תשארי איתנו. ובכלל, את יכולה לשאול ולשאול ולשאול .. כמה שאת רוצה בהצלחה. אגב, היכן תנותחי ? מי מנתח ?

עדי.פ

New member
פשוט תרגיע את כולם , שישבו בשקט

ןאם לא מוכנים לתמוך אז שלא יפריעו ןשלא יערערו את הבטחון העצמי חוץ מזה ההחלמנה יותר מהירה ממה שאת מדמינת (אני אחרי שלושה ימים הסתובבתי בקניון עם הבת שלי) אז אין לך מה לדאוג אם יש לך שאלות אנו יותר מנשמח לענות לך עדי

שלגיה**

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo131.gif

זה המקום לתמוך בך ולתת לך את כל התשובות האפשריות,התאורטיות והנפשיות לקראת התהליך הארוך והחשוב ביותר בחייך. ברוכה הבאה,אשמח לעזור לך בכל עת ובכל שאלה/בעיה. חנוכה שמח שלגיה

ל יקרה שלום,

אומרים: מאה אנשים מאה דיעות. וכשאנחנו הולכים אחרי דיעותיהם של אחרים. "הדיעה שלנו הולכת לאיבוד". אני חושבת שאת צריכה לדבוק בשני דברים בסיסיים חשובים וללכת איתם: הראשון - הרופא, שלכל הדיעות, הוא בעל הסמכות לקבל מידע, יעוץ ואבחנה לגבי הניתוח. ואם אדם מקצועי כזה בדק ראה ואישר. זו אבן הדרך ההתחלתית הכי חשובה בשבילך להמשך. הדבר השני - זו את. מי שייהנה משיפור באיכות החיים, בבריאות טובה, בהקלה, בשיפור ההרגשה האישית, וכו´ וכו´ - זו את. רק את יש לך את האחריות על גופך, חייך, ומה שאת רוצה לעשות. וזו שתיהנה מהתוצאות החשובות של צעד כזה. כך שאת יכולה להתייחס בהבנה לדאגה של קרובי משפחתך. ואולי פשוט להסביר להם, שמה שעומד מול מה זו גם הסכנה הבריאותית להמשיך עם עודף המשקל, שאת גם מספיק בוגרת לקחת את ההחלטה הזו לגבייך ולגבי גופך. מה עוד שהרווח שלך הוא עצום. את יכולה להוסיף ולומר להם גם, שההתפתחות היום ברפואה המודרנית אדיר, ושהחשש מול הניתוח הוא לא ברמת סיכון גבוהה כמו שהם אולי סבורים. העיקר ל, שתהיי שלמה עם עצמך. זה ה-דבר ה-חשוב. באמת!! ותעשי מה שהכי נראה לך שיהיה טוב בשבילך מכל הבחינות. וככה תלכי על זה. ושתצליחי תצליחי המון והרבה - מדליה.

למעלה