שלום לכולם

oleg_kh

New member
שלום לכולם

מישהו יכול להגיד לי אם יש בארץ מוסדות לגמילה מאלכוהול עם אשפוז בכפייה?

shanhen

New member
כן ולא

כן - מישהו יכול להגיד לך, אני למשל... לא - אין בארץ אשפוז בכפייה לגמילה. הסיבה פשוטה. גמילה זה לא רק הפסקת שימוש. גמילה הוא תהליך נפשי של התנתקות ופרידה המחיב רצון ושיתוף פעולה. יש בארץ מסגרות אשפוז ראויות וטובות המאפשרות תהליך גמילה בפיקוח רפואי ונפשי. למה אתה מתעניין דוקא לגמילה בכפייה? נחום

oleg_kh

New member
בגלל ש..

הבנאדם לא מודה בהתמכרות, וממשיך לצרוך אלכוהול בכמויות עצומות על בסיס יומי, אין שום דרך להוניא אותו מזה.. הוא היה כבר בגמילה מרצון לא יודע בדיוק אצל מי, זה החזיק מעמד בדיוק לחודש וחצי משהו כזה ובחודש האחרון זה ממש החמיר.. ממש כל יום כל היום. הוא לא מוכן לשמוע על גמילה, יושב ואומר כן אני יודע שיש לי בעיה וכל מיני גיבובי שטויות אבל לא מוכן לטפל בעצמו בשום דרך. הוא נשוי עם 2 ילדים מבוגרים שסובלים לראות אותו ככה, הנישואין על סף התפרקות ואין שום דרך שהוא יפסיק עם זה חוץ מכפייה.

shanhen

New member
תגובה "איומה"

אני יודע שמה שאני הולך לכתוב לא מקובל על רבים, אבל זו מציאות שצריך ללמוד לחיות איתה. זו זכותו של כל אדם אם הוא מחליט לאבד את חייו בשתייה. החברה וודאי הקרובים לאדם חייבים לעשות כל דבר כדי להניא אותו מכך, אבל אם מנוי וגמור עימו שברצונו לשתות ללא הפסקה, לאף אחד אין זכות למנוע זאת ממנו. אבל! ויש אבל גדול. לבחירה יש מחיר. אם אכן זו בחירתו, הוא חייב לדעת שאסור לו לגרור אחרים אחריו. ולכן, אם יש לו ילדים, אם הוא נשוי, אם יש לו חברים. הוא צריך לדעת שאם הוא בוחר בבקבוק הוא מפסיד אותם. זו עדיין הבחירה שלו ויש לכבד אותה. על כך אומרים לי: קל לך להגיד, אבל זה אבא/סבא/בעל וכד'. אכן, קשה מאד להפקיר אדם לגורלו. אני לא יודע להיכן פנה לטיפול וצריך לזכור כי ניתן לפנות לטיפול שוב ושוב. אבל אם אדם חפץ לשתות ממילא הטיפול לא יעזור. מה שהקרובים יכולים לעשות זה לפנות בעצמם לטיפול / ייעוץ / קבלת עזרה כדי להבין ולדעת איך מתמודדים אם הבעיה. אני ממליץ שתתקשרו למרכז הקרוב אליכם ותקיימו מפגש ייעוץ, מקיף ורחב יותר. לפרטים על המרכזים ניתן לפנות לרמת גן 03-6733228. נחום

למעלה