שלום לכולם

rosedal

New member
שלום לכולם

אספר את סיפורי... אני בן 22 הבכור. יש לי עוד 3 אחים ואחות בהתאמה. אח בן 20 בצבא. אח בן 17 אח בן 16 אחות בת 8 עם אחי בן ה20 אין לי קשר בכלל ועד היום אין לזה סיבה. כשהיינו קטנים 12-13 היינו רבים על כל מיני שטויות כמו כולם. מוזיקה גבוהה אני עכשיו אתה אח"כ וכל השאר...ולאבא שלי היו פתרונות אכזריים במיוחד האחרון שבהם היה לשלוח כל אחד לחדרו ושאנחנו לא נדבר יותר ואם נדבר אז כך וכך וכך....אנחנו כמובן עשינו זאת ולא דיברנו, הזמן עשה את שלו ולמדתי בפנימייה ככה שבין כה וכה בקושי הגעתי הביתה ושהייתי מגיע לא היינו מדברים...לא יושבים אחד ליד השני,,פשוט שום כלום. אחרי זה בגיל 18 שעזבתי את הבית וגם הצבא בכלל כמעט שלא ראיתי אותו. עכשיו הוא בצבא וככה כל אחד הלך לדרכו. ראוי לציין כי עם שאר המשפחה אני בקשר טוב ואיתו זה פשוט לא זה. אני מרגיש שאני לא יכול ללכת ולהתחיל לדבר כאילו לא קרה כלום...בכל זאת לא דיברנו 10 שנים. וזה לא קל. מי שלא היה בסיטואציה כזאת פשוט לא מבין. אני מניח כשאתחתן וגם הוא...נוכל להתגבר על הכלום הזה שנוצר. זהו.פשוט סיטואציה לא נעימה שקשה לי לפתור. אשמח לתגובות.

עד החתונה זה יעבור, אז זהו שלא...

למה לחכות עד לחתונה ולא כבר עכשיו לנסות להתקרב אליו. ההפרש גילאים שלכם לא גדול וזה כבר טוב, נסה להתקרב אליו, להתקשר, אס אמ אסים, להיפגש, להתחיל מחדש את הכל.

rosedal

New member
זה לא כזה פשוט

אני גר במרכז הוא חוזר פעם בחודש לבית שבצפון..ומאיזה זכות אני יידחף לזמן הכמעט יחידי הפנוי שיש לו. זה לא כזה קל במיוחד למי שלא חווה את זה. תודה על התגובה

בזכות היותך אח שלו../images/Emo70.gif

תתחיל מטלפון ותמשיך הלאה- ואתה תראה שלאט לאט אתם תיפתחו אחד עם השני. אחרת... זה לא יגמר גם אחרי החתונה שלך לכשתהיה כזאת. אני בגילך בדיוק, ביני לבין אחותי מפרידה יבשת שלמה ועדיין משתדלת לטפח את הקשר ולשנות את הדברים.

eris1515

New member
תרים טלפון-תשאל לשלומוו

תראה שאכפת לך ממנו ותאמין לי שהוא יתקרב אליך...

h e n y

New member
אני כל כך מבינה את זה..

אני גם לא בקשר טוב עם אחי הבכור...אף פעם לא הייתי בקשר טוב איתו אבל מסיבות אחרות לגמריי... אני מציעה שתדבר ותתחבר אליו יותר עכשיו ולא בעוד כמה זמן אחרת זה ידרדר כמו שאצלי זה מדרדר... כי יום יבוא ואתה תצטער על זה.. נגיד שחס וחלילה חס וחלילה הוא ילך לעולמו אתה תצטער על זה שלא בילית איתו יותר זמן ותאשים את עצמך...

רוצה עצה מניסיון?

אני ואחים שלי תמיד היינו בקשר גרוע, היינו מדברים אבל בערך פעם בשבוע. יום אחד החלטתי שאני הולכת לחדש את הקשר עם אחי הקטן ויהי מה.. אז עם הזמן לאט לאט התחלתי להסתובב בקרבתו, פעם יושבת 5 דקות בחדר שלו ומדברים, אחר כך 10 דקות וכן הלאה, כלאט לאט התחלנו לבלות יותר זמן ביחד התחלתי אני להפתח אליו, אפילו בדברים פעוטים, התחלתי לשלוח לו סתם ככה הודעות, התחלתי לעשן לידו (כן, כן אני יודעת שזה לא חינוכי אבל גם הוא מעשן ) והוא הבין שאני סומכת עליו אז גם הוא מרגיש בסדר לעשן איתי (כי ההורים שלנו לא יודעים שהוא מעשן) ויודע מה? שנתיים שלמות אני בתהליכי התקרבות ויום העצמאות הזה הוא בא אליי לדירה בצפון ובילינו יומיים נהדרים. המאמץ שווה.

SlurpeeCraver

New member
לי למשל זה בכלל לא מפריע..

אחי גדול ממני ב-10 שנים. תמיד הוא היה שונה מכל האחים. תמיד הרגיש כאילו כאילו הוא מקופח, דחוי ולא רצוי. הוא היה אומר לי שאני "כפוי טובה" ו-"אוכל מפירות עמלו", הוא כביכול רצה לומר שאני מקבל דברים שהוא לא- בזכותו בלבד. הוא לא גר פה כבר הרבה זמן, אבל כשהוא בא לבקר זה תמיד סיוט, אין מצב שלא תהיה מריבה בינו לבין אחד האחים/ הורים. פעם למשל היה איזה קטע שהוא רצה לראות איזו סדרה במחשב (שנמצא בחדר שלי) וכבר היה ממש מאוחר בלילה אבל עשיתי כל מה שיכולתי כדי להעביר את הזמן כדי שאני לא אצטרך לבקש ממנו לצאת אחרי שנגמר הפרק אמרתי לו "לילה טוב" יפה אז הוא קם והלך עצבני וזרק לי איזה משהו מעליב. אם למשל הוא יבקש ממני לעשות משהו ואני לא אקפוץ ואבצע את זה תכף ומייד אז הוא יגיד לי איזה משהו מגעיל ושוב יזכיר לי כמה אני "כפוי טובה". הוא תמיד רוצה לדעת בדיוק מה אחרים עושים ומה התוכניות שלהם אבל כשמישהו מעיז לשאול אותו מה הוא עושה או איפה הוא היה אז הוא עונה "עינייני הפרטי" או שהוא שואל בזעזוע עמוק "סליחההההה????"... בקיצור, לשמחתי הרבה אנחנו כבר תכף חוגגים שנה של נתק. הוא בא לבקר אבל לא מדבר איתי, גם עם אחי השני הוא לא ממש בקשר. זה הגיע למצב שהוא הביא בחורה לאיזו ארוחה, הושיב אותה מולי ומול אחי והציג אותה לכל השולחן חוץ מאיתנו (למרבה המזל, אחי השני הציג אותנו כדי לא לגרום לבחורה המסכנה מצב לא נעים). אני לא חושב שאחרי הנ"ל מישהו פה יציע לי לשלוח לו SMS או להרים אליו טלפון נכון? תחשבו גם על זה.

Gossiper

New member
ליבי איתך SlurpeeCraver

נשמע כאילו נתקעת עם אח על הפנים..
באמת יש מצבים שבהם נתק הוא הדבר המתבקש.. אני לא חושב שיש צורך שתתנצל, כשהוא ירצה בקשר הוא בטח יזום אותו בעצמו.

h e n y

New member
ת'אמת..

אני די מבינה אותך... אחי היה אומר לי את המשפטים הכי מזעזעים שבנאדם יכול להגיד לאחותו הקטנה... הוא כל הזמן היה מסתכל על המראה החיצוני שלי ומעיר לי עליו... אני עד היום מפחדת לאכול איתו באותו שולחן ובכלל אני לא יכולה לשבת לידו..זה הגיע גם לרמות פיזיות... וכ'ו וכ'ו... אבל אני יכולה להבטיח לך שזה ישתנה אצלך כמו שזה משתנה אצלי.. פתאום הוא קלט שהוא רחוק מימני ושהוא היה לא בסדר ,ובמיוחד שהתחלתי לענות לו בחזרה, להגיד לו שהוא לא בסדר.. בבוא הימים אחיך יקלוט את זה והוא ינסה לגשר בינכם שוב.. זה יהיה קשה כמו שזה קשה לי עכשיו.. אבל אני יכולה להבטיח לך שאחיך אוהב אותך. אתה בשר מבשרו. פשוט קשה לו להתמודד איתך. ד"א דיברת איתו על כל מה שמפריע לך?

Gossiper

New member
נראה לך???

שום דבר לא מעניין אותו חוץ מעצמו. הוא סובב סביב עצמו 365 ימים בשנה, ואני ממש לא היחיד שאומר את זה. כל מה שהוא לא מרשה לאחרים לעשות הוא מרשה לעצמו. לדוגמא, מאז שאני קטן אני סובל מבעיות משקל ותמיד הוא היה צוחק עליי וקורא לי בשמות ואני הייתי מחזיר לו ומקניט גם אותו. היום, שבע שנים אחרי הוא זוכר רק את מה שאני אמרתי. שיהיה ברור לכולם, הוא לא בן 20 וגם לא בן 25, הוא בן 30, וזה מה שמפחיד אותי. אני מסתכל על בחורים אחרים בני 30 ורואים אנשים עם אישה וילדים וחיים יציבים ואילו אח שלי נשאר תינוק מגודל שאוהב לריב עם כולם ומחפש תמיד איך להסתכסך. אני לא מחפש איתו שום קשר וגם הוא אותו הדבר וזה גם מה שהוא אומר כל הזמן כשאמא שלי מתחילה עם משפטים כמו "אתם לא תגידו שלום אחד לשני?". בניגוד לאח שלך, דיבורים לא יעזרו פה והוא בחיים (ב-ח-י-י-ם-!) לא יודה שהוא עשה משהו לא כשורה. לא נעים לו להודות אבל הוא צריך טיפול פסיכולוגי ועל זה יש קונצנזוס. הוא טוען שעברה עליו "ילדות קשה" והוא נאחז בתירוץ העלוב הזה כבר 15 שנה. נקווה לנס..

h e n y

New member
מממ

אח שלי בן 32..נשוי עם ילדים והוא עדיין מתנהג כמו שהוא מתנהג... גם עם אח שלי דיבורים אף פעם לא עזרו..וגם אני לא חיפשתי קשר איתו... גם אצלי זה אותו הדבר{בעיות משקל וגם אני הייתי מחזירה לו וכ'ו וכ'ו}... ממ אצלי אח שלי הבין שהוא טעה רק אחרי שכל המשפחה שלנו הבינה שקורה אצלי בחיים משהו רע{ואני לא אפרט מה..} טוב בכל אופן אני מקווה שהדברים יסתדרו..

Gossiper

New member
תודה

אני מקווה שאולי יום אחד גם אצלינו דברים ייסתדרו אבל זה לא נראה לי יקרה בקרוב. הוא חייב להתחתן קודם (כי אף אישה לא תרצה גבר שלא מסתדר עם ההורים וחצי מהאחים..)

למעלה