שלום לכולם

Nanook

New member
שלום לכולם

אני רוצה לנצל את ההזדמנות הזאת להמליץ על ספר שאני מאוד אהבתי, אני לא רוצה להרוס יותר מדי את הספר שמו: DREAM PARK של LARRY NIVEN ו STEVEN BARNES. וכמו גם הוא - על פארק החלומות של כל אחד מאיתנו! מומלץ מאוד!

preacher

New member
אתה יודע שהוא יצא בעברית?

קראת את ההמשכים? השני לא היה משהו (אפילו שקתולו הופיע שם בהופעת אורח), אבל השלישי (california voodoo project) היה מצוין - דמויות מעניינות, מתח, מיתולוגיה של וודו ומיקום מעניין של העלילה בתוך בניין ענק נטוש. הספרים האלו הם היחידים של ניבן משנות השמונים-תשעים שאהבתי. דרך אגב, להמליץ בלי "להרוס יותר מדי את הספר" לא ממש ישכנע מישהו. אם אתה ממליץ ספר לפחות על הרעיון הכללי. אחרת איך אנשים ידעו שזה ספר שקרוב לטעם שלהם?

מגיע לספר המשך?

עם כל הכבוד, פארק החלומות של ניבן לא "עשה לי את זה." זה היה ספר ארוך, שאמנם הייתה בו הרפתקה נחמדה אבל הוא היה שיטחי מאוד. (שלא לדבר על התקף ההיסטריה שהיה לי כשראיתי את הרשימה _הארוכה_ של שחקנים) בתור שחקנים, הם לא אומרים להתנהג כמו שחקניפ? איפה ה-role playing בספר? ההליכה והלחימה שלהם היא צידוק לפיתוח משחק שלם? מה קרה לדיבור בדמות? למשחק דמות? ההרפתקה שמתוארת שם לא הייתה מצליחה להמכר. פארק החלומות הוא ספר נחמד, הוא מתאר משחק מעניין ומותח, עם עלילת משנה "בלשית". התיאור של פארק החלומות הוא בדיוק מה שכל אחד מת שיהיה לו בחצר האחורית... אבל הוא עדיין מאכזב מאוד לדעתי.

preacher

New member
דווקא אני מאוד אהבתי אותו

ספר קליל וקולח, ומה שאהבתי במיוחד זו המיתולוגיה שם (אני לא אספיילר אבל היא מוזרה מאוד). התאורים של מפעל המטען וכו´ ממש מטורפים! הספר מבוסס לא על מו"ד או משהו כזה אלא על החברה לאנכרוניזם יצירתי ובגלל זה אופי המשחק השונה.

Boojie

New member
לטעמי זה ספר מטוסים.

כלומר, כמו שאמרת, קליל וקולח, ולא עמוק במיוחד. אבל - בתור ספר מטוסים הוא ממש יופי של ספר מטוסים.
הייתי שמחה לבקר בפארק הזה, אם כי לא בהכרח כדי לשחק משחק. המלון המכושף שם ממש מצא חן בעיני!

byron

New member
מצטרף להמלצה

לא זכרתי איך קוראים לספר כי קראתי אותו מזמן, אבל באופן עקרוני כל דבר שניבן כתב יוצא מעולה. הספר הספציפי הזה בנוי יפה. לדעתי העלילה מתפתחת בצורה נחמדה. ההפתעה בסוף מצאה חן בעיני (בדיוק שבוע אח"כ ראיתי דוקומנטרי בנושא). ובכלל גם מד"ב וגם תעלומת רצח? מה יכול להיות רע?

tarfon

New member
לארי ניבן כבר עשה את זה

כלומר, כתב סיפורי מד"ב בשילוב עם תעלומה בלשית. הוא אפילו הסביר את הקשיים הנובעים ממשימה שכזו. אני מתכוון, כמובן, ל"ידו הארוכה של גיל המילטון (הזרוע)"

byron

New member
מצטרף להמלצה

לא זכרתי איך קוראים לספר כי קראתי אותו מזמן, אבל באופן עקרוני כל דבר שניבן כתב יוצא מעולה. הספר הספציפי הזה בנוי יפה. לדעתי העלילה מתפתחת בצורה נחמדה. ההפתעה בסוף מצאה חן בעיני (בדיוק שבוע אח"כ ראיתי דוקומנטרי בנושא). ובכלל גם מד"ב וגם תעלומת רצח? מה יכול להיות רע?

למעלה