שלום לכולם...

laoch gaidhlig

New member
שלום לכולם...

זה קודם כל.אני חדש לפורום הזה ולכן אני אציג את עצמי. אני תושב הדרום בן 39 ו"גיילי" (סינסריכט בגיילית) לפי אמונתי והשקפת עולמי, אמנם אני מתנגד שיגדירו אותי כפאגני או עידן חדש אין לי בעיה עם פאגנים קדומים או מתחדשים. מה שכן יש לי ויכוח עם ויקה לגבי היותה קלטית מקורית. אשמח לענות על כל שאלה בנושא (סינסריכט,גייליות/קלטיות)ולנהל דיון תרבותי (גם באי הסכמה ) על הכל . "מאר שין ליאב"

ברוך הבא!

הוויקה היא רחוקה מלהיות קלטית מקורית. נכון, גרדנר הושפע ממה שחשבו וידעו על האמונות הקלטיות בזמנו, אבל לא זכור לי שהוא טען שיש קשר הדוק בין השניים או איזשהו סוג של המשכיות. כיום קיימים כמה זרמים וויקניים וניאו-וויקניים שלוקחים מוטיבים קלטיים שונים, אבל זה עדיין לא ממש הופך אותם לקלטים. ככה שויכוח על העמדה הזו לא תמצא כאן
זה שיש אנשים שלא יודעים מהם הקלטים וטוענים שוויקה היא קלטית... לא חסרה מיסאינפורמציה. בקהילה הישראלית לא זכור לי שזה היה נושא נרחב לדיונים (ואם היו, אז נעשה נסיון להבהיר את כי ההבדל הוא משמעותי), ובקהילה הבינלאומית ראיתי שזה כר פורה לדיונים, אם כי בשנים האחרונות נראה כי פוחתים האנשים שבאמת סבורים כי הוויקה היא קלטית. כשאני חושב על זה, זכור לי שהיה מישהו באחד הפורומים הישראליים שטען כאלו דברים, אבל זה היה קול די בודד. מה משמעות הכינוי שלך והברכה שבסוף ההודעה?

laoch gaidhlig

New member
משמעות הכינוי והברכה

אז ככה משמעות הכינוי הוא "לוחם גיילי" שזה מה שאני. הברכה בסוף ההודעה היתה "שלום לכם" במובן של סיום פגישה לא ברכת התחלה. שני המשפטונים הם בגיילית סקוטית. "מאר שין ליאב"

Wing Chan

New member
בעברית זה פשוט "גאלי", לא?

"גאלים" ולא "גיילים", אם בעברית עוסקים (כן אני יודע שאנגלית זה Gaelic). לא?

laoch gaidhlig

New member
לא ...

גאלים הם הקלטים של אזור צרפת וילס וקרונוול גיילים הם מאירלנד,סקוטלנד,ןהאי מאן. ההבדל הגדול הוא לשוני,הגיילים נקראים Q celts ןהגאלים P celts . אם נקח את המילה "מק" כמו במקדונלד אשר פרושה הוא בן (בן דונלד)בגיילית אז בשפות הגאליות זה הופך למפ (פ דגושה). "מאר שין ליאב"

למעלה