שלום לכולם.

udiwudi

New member
שלום לכולם.

שלום לכולם. היום גיליתי שיש פורום ישראלי לאוריגמי. ושיש מרכז ישראלי לאוריגמי. ושיש כנסים שנתיים. ושיש אחד עוד חודש. ושג'ון מוטרול מגיע. ואת כל זה גיליתי ביום אחד. אבל למה בעצם שזה יפתיע אותי? האם זה שישראל היא מדינה קטנה? לא זה לא זה, יש דברים הרבה יותר אזוטרים מאוריגמי בארץ שיש להם לא מעט אוהדים (חובבי סנפלינג בניינים, קוני דיסקים של שלוה ברטי, אוהדי יוקנעם עילית, לוחשים לסוסים, מדברים עם נמלים וכ"ו), ואלה לא מפתיעים אותי שיש להם פורומים באינטרנט. אז למה בכל זאת הופתעתי מהאוריגמי? הרי בדיעבד זה ברור מאליו שיהיה מרכז ופורום וכ"ו. כנראה כי אצלי אוריגמי תמיד נקשר למשהו אינדיבידואלי שעושים לבד, שלא כמו מוסיקה, כדורגל, בדמינטון ורוגבי. טוב, מספיק לדבר עם עצמי. שמי אודי ססר, אני פסיכיאטר ומוסיקאי בן 35, אני מתעסק עם אורגימי כ-30 שנה, התחלתי כמו רבים וטובים מבני דורי בסדרה המתורגמת של רוברט הרבין בהוצאת לידורי (אוריגמי 1-4) והכל היה טוב וחביב. ואז בגיל 10 קניתי (טוב אבא שלי קנה לי) את Origami for the Enthusiast של ג'ון מונטרול והכל השתנה. האוריגמי עלה מספר דרגות לדגמים שעד היום הם מבחינתי הם קלסיקה – החרגול, הפגסוס, העש. האוריגמי החל ממש להידמות ליצורים עצמם. בהמשך השנים קניתי עוד (לא מעט) ספרים של מונטרול, את רוב הספרים של Lang (כולל האחרון המדהים), את הספרים של בריל, של אנגל, של קסהרה, של יושינו איסיי, של קירשנבאום, ועוד. אבל תמיד תהיה לי נוסטלגיה למונטרול, וזאת למרות שהאחרים יותר מתוחכמים, מאתגרים ומסובכים, וזאת מפני שמשהו בדגמים שלו "חי". אז זהו. שוב, שלום לכולם. נב. מישהו בארץ קיפל את ה-Black Forest Cuckoo Clock של לנג? סתם סקרנות...

eyal reuv

New member
כן

אני קיפלתי את הדגם ,ואפילו פעמיים! אם תדפדף אחורה בפורום תמצא תמונות שהעליתי. ממליץ מאוד על הדגם,למרות שהוא קשה ביותר ומצריך המון המון סבלנות וזמן כמובן.

udiwudi

New member
שעון קוקיה של לנג

דפדפתי, חיפשתי, מצאתי. ראיתי. מרשים מאד. מאד. שאלה קטנה - איפה משיגים נייר באורך 320סמ באיכות טובה? שאלה שניה - כמה זמן זה לקח? אודי.

mirigami

New member
ברוך הבא אנחנו שמחים לגלות אותך

ונשמח לפגוש אותך אני מקוה שתגיע לכנס!

eyal reuv

New member
שעון הקוקייה

לגבי אורך הנייר-היה לי נייר אריזה בגודל מטר וחצי על מטר וחצי.רוברט לאנג נותן הנחיה מאוד מדוייקת לגבי שימוש במספר מקטעים וחיבורם יחד, על מנת לקבל את אורך הנייר הרצוי,ובאופן שבתוצאה הסופית לא יראו כלל את החיבור של הניירות. לגבי הזמן שלקח לי-הרבה... אבל סיימתי אותו באותו יום שהתחלתי. יום טוב,אייל

bshuval

New member
ברוך הבא!

תמיד כיף לגלות עוד מקפלים בארץ. סיפורך מזכיר במעט את שלי -- אני קיפלתי לבדי כ-16 שנה לפני שידעתי בכלל שבישראל יד עוד מקפלים. רק במקרה, דרך האו-ליסט, גיליתי שקיימת אגודה ישראלית. עבורי ההכרות עם מקפלים נוספים ומפגשים עימם שינתה לחלוטין את תפיסת האוריגאמי שלי. התפתחתי רבות בזכות זה: התחלתי ליצור מעט דגמים מקוריים (מעט, אבל יש), נחשפתי לדעות של מקפלים אחרים בנושאי אוריגאמי, גיליתי את הכיף שבללמד מקפלים אחרים דגמים, ראיתי לראשונה בעיני קיפולים של אחרים, ועוד. אני שמח מאד שגילית על קיומה של קהילת האוריגאמי בארץ. אני מקווה שתיקח חלק מהקהילה (ואני מקווה לפגוש אותך כשאחזור ארצה). אני ממליץ לכל מקפל שעדיין נמצא "בארון" לנסות ולהפגש עם מקפלים אחרים. וכנס הינה דרך מעולה לעשות זאת. הכנס השנה, כמו בכל שנה, יהיה כיף אדיר. אורח הכבוד, ג'ון מונטרול, הוא אדם מעניין ביותר. תוכלו לדבר איתו על אוריגאמי ועל הספרים שלו, ותוכלו לדבר איתו גם על מוסיקה. ג'ון הוא גם חובב משחקי לוח, ולכן חובבי משחקי הלוח מבינכם (גלעד?) יהנו לשחק איתו משחקי לוח שונים (מומלץ להביא לכנס... מי אמר שבכנס אוריגאמי צריך רק לקפל?). בכנס, מעבר להזדמנות לפגוש את ג'ון, תהיה לכם האפשרות לבלות סוף שבוע באווירת אוריגאמי. למי שעוד לא ניסה זאת, זו חווייה נהדרת.

ג ל ע ד א

New member
מה שמעניין אותי הוא

האם האוריגאמי הביא אותך למקצוע שלך (מובן לחלוטין) או המשיכה המוקדמת לפסיכיאטריה (גיל 5?), הביאה אותך לאוריגאמי ? בכל מקרה, ברוך הבא. גלעד

udiwudi

New member
מה שמעניין

LOL המשיכה לאוריגמי היא מגיל 5. לפסיכיאטריה רק 20 שנים אחר כך... האם יש קשר? המממ... דווקא רוב הרופאים שאני מכיר שאוהבים לעבוד עם הידיים פונים לכירורגיה. גם אני חשבתי על זה פעם (נוירוכירורגיה ליתר דיוק). לעומת זאת, הפסיכיאטריה על פניו הוא מאין אנטי-טזה לאוריגמי - דיבורים בלבד לעומת יכולת טכנית מעשית. אבל, ביתר עומק מתגלים מכנים משותפים מסויימים - יצירתיות, חיפוש אחר הרמוינה, משמעות אישית וכד'. אבל בסופו של דבר הם אכן תחומים שונים למדי, וכל אחד ממלא צורך אחר. בכלל, אני אוהב להתעניין בתחומים שונים - מוסיקה (בו אני עוסק באופן אקטיבי), קולנוע, אוריגמי וכד'. אני מתאר לעצמי שהרבה אנשים פה הם יצירתיים גם בתחומים נוספים ואוריגמי זה צוהר אחד מיני רבים. אויש, איזה תשובה כבדה... אני מבטיח להיות יותר קליל פעם הבאה. אודי.

ברוך הבא

אני קיפלתי את השעון קוקיה של לאנג פעם אחת ויצא לי כמו סמרטוט. לא חשבתי על בחירת נייר לפני שהתחלתי. טעות קשה. חוץ מזה, אפשר לשאול מה עיסוקך במוסיקה? (גם אני מתכנן בעתיד בענייני מוסיקה).

udiwudi

New member
מוסיקה

אני מלחין ומנגן בהרכב אבק. ראה לינקים מצורפים. אודי. ע.מ. (עכשיו מקפל) ה-Bull Moose של לנג מניר קרפ חום מקרביץ 30X30סמ. הולך לא רע בינתיים.

jackson

New member
Origami and Music

The overlap between origami and music interests me very much. It has been an interest since 1978, when I first began to make performances of "Paper Music". If you want to know more, I recommend my "Paper Music" website, where you can download a lot of mp3 tracks. I'll be happy to talk in more depth about PM at the convention. Maybe one year I'll organise a concert Paul Jackson

למעלה