איך סיפרתי
להורים, אני חושבת שזו היתה הגישה הכי לא הגיונית שהיתה יכולה להיות. פשוט הפלתי את זה עליהם כמו פצצה,בלי הכנה ובלי כלום וכמו כן לא נתתי להם שום פתח אלי. פשוט הודעתי להם כשזה היה ממש לפני תחילת הכימו. אמרתי להם שהכל יהיה בסדר ואני אעבור את זה. לא רציתי אותם בתמונה כי התמיכה מהם היא לא בדיוק, העדפתי שידעו כמה שפחות כדי שאצטרך כמה שפחות לטפל בהם ולעודד אותם בגלל שלי יש סרטן.הייתי בטיפולים לבד, הייתי בבדיקות לבד, הם היו ברקע, מיודעים למה שקורה אבל פסיבים לחלוטין. חברים שלי היו בתמונה כל הזמן ועטפו אותי בכל התמיכה שיכולה להיות בעולם, הכל היה פתוח וכנה ואיתם הרגשתי הרבה יותר פתוחה מאשר יכולתי עם ההורים.היתי יכולה לצחוק ולבכות איתם בחופשיות בלי להרגיש שמישהו מרחם עלי. היינו יכולים לחלוק ביחד את החששות,הכאבים והפחדים אבל שוב בלי שום רחמים עצמיים. התייחסתי לזה כל הזמן כאל תקופה שעוד מעט תסתיים. בעבודה חוץ ממספר מאוד מצומצם של אנשים אף אחד לא ידע והקרחת היתה באותו זמן באופנה אז מי היה יכול לחוש את מה שקורה לי? אף אחד!!!לעומת כל ההדחקות האלה הייתי בטיפול אינטנסיבי עם מטפל שמלווה אותי עד היום. בדיעבד, אני לא מצרה על כלום, אולי רק על ההתנהגות אל ההורים שלי שכשאני מסתכלת עליה מרחק של שנים מאז, אני רואה כמה אכזרי זה היה להשאיר אותם באפלה. אבל, יצאתי מכל ההתנסות הזו אדם מאוד חזק, נגעתי במקומות חזקים שחשבתי שהם חזקים ממני ויכולתי להם. לספר/איך לספר/למי לספר זו רק החלטה שלך. אתה תחליט איך לעבור את התקופה הזו, ואני מקווה שאתה מוקף באנשים שאוהבים אותך מספיק כדי לא להפנות עורף וללכת. כמו שאומרים ידידנו הנוצרים בטקס החתונה ברע ובטוב בבריאות ובחולי. אני מאחלת לך את כל הבריאות שבעולם, שתעבור את התקופה הזו במהירות. ואני כאן אם רק תרצה. הרבה אומץ איש יקר. רוני