שלום לכולם

spinoza

New member
שלום לכולם

שלום לכולם, לפני יומיים נכנסתי לאתר והתחלתי לקרוא בעיניין, תגידו , יש כאן רק חרדים שחוזרים בשאלה, או גם סתם סרוגים שהורידו את הכיפה (כמוני כבר שנה וחצי) מחכה לתשובה... להשת100

יש גם וגם...../images/Emo39.gif

אני, למשל כמוך,מזרם הכיפות הסרוגות לשעבר. אתה יכול לבדוק במאמרי הפורום פרטים לגבי כל החברים כאן ולהתרשם... ברוך הבא!!!

הקיו

New member
גם וגם

הי שפינוזה גם אני חברה (אומנם פאסיבית) בפורום זה ועוקבת (מהצד/מרחוק) אחר ההתרחשויות. אני גם מגיעה ממגזר "דתיים לאומיים" או כל כינוי אחר (כיפת סרוגות..). למדתי באולפנת בני עקיבא ידועה, הדרכתי תקופה קצרה בבני עקיבא, שירתתי בשירות לאומי ואני לומדת בבר אילן! מסלול חיים ידוע ומוכר... (לצערי). אכן, עושה רושם כי רוב המשתתפים בפורום הנם חרדים לשעבר או בהווה (בתהליך). לי קצת קשה עם כל הסיפורים והחוויות שהם מעלים למרות שישנם קווים דומים אבל אין ספק אנו מגיעים מעולמות אחרים. אך בכל אופן זה עדיין מעניין, ועדיין אני למדה גם מניסיון החיים שלהם ושל כל מי שעבר או עובר את התהליך. מנסה ל"קחת" לעצמי נקודות להתיחסות והפנמה גם אם השוני גדול. אני אגב עדיין בתהליך, לא יודעת מתי ארגיש שזה כבר מאחוריי...אולי אם אחליף את סגנון הלבוש זו תהיה לכאורה "הכרזה" בפומבי. כן, ה"יציאה מהארון" היא השלב הקשה לי מכול. אשמח לשמוע קצת עליך וגם עלייך "מחפשת דרך". בברכה, הקיו

א תי

New member
עוד אחת ממגזר "כיפות הסרוגות"

שלום! גם אני באתי ממגזר כיפות הסרוגות. אני חושבת שיש פחות אנשים בפורום מהמגזר הזה אולי מפני שיש פחות חוזרים בשאלה במגזר הזה או מפני שמקבלים אותם ביתר קלות. בכל מצב, אני לא חושבת שאנחנו צריכים להוסיף עוד מגזר באוכלוסיה שלנו "חוזרי בשאלה ממגזר החרדי" ו"חוזרי שאלה ממגזר הדתי- לאומי" המדינה שלנו כבר קרועה גם ככה, אז בואו לא נוסיף עוד קרע...

spinoza

New member
שלושתכן כותבות באינטרנט בשבת..

וואו לא ציפתי לשלוש תגובות. אז ראשונ(ה) ראשונה ואחרונ(ה) אחרונה. למחפשת דרך: תודה על קבלת הפנים,וראיתי שההורים שלך לקחו פחות נורא את הדרך שלך ממה שציפית, ואצלי היה אותו דבר. לגביי חילול שבת , אז גם אצלי הם עדיין לא יודעים, וזה בעיה. קצת על עצמי: כבר ילד גדול 29, גם למדתי בבר-אילן (כמה צפוי).עובד במחשבים. לקיו: קראתי קצת מה שכתבת ,,ושוב עיניין השבת והפרהסיה,,,כן, נסעתי בשבת, אבל המצפון כואב, ואני לא מרבה בנסיעות בשבת. ואני לא כמוך שחיפשתי חיים נוחים, אלא אני כן מהחכמולוגים ששואלים, ומתפלמסים, (תמיד בויכוחים בתיכון וכו´ הזדהתי יותר עם הצד החילוני) ולגבי לעבור למכנסיים-אז זה הרבה יותר קל מלהוריד את הכיפה (מה שעשיתי לפני שנה וחצי) כי יש הרבה בנות דתיות שלובושת מכנסיים "כאילו כזה", זה אופנתי. אבל הם עדיין דוגמטיות מבחינה מחשבתית ולא מבינות שיש תפסה מחשבתית חילונית (ביקוראת המקרא וכו´) ולאתי: מסכים שלא צריך עוד להתפצל לדתלשי"ם וחרדשי"ם. להת´ בנתיים

הקיו

New member
שפינוזה

אני מבינה שתהליך החזרה/יציאה בשאלה שלך חל רק לפני כשנה וחצי...איך אתה מרגיש עם העובדה שרק אז זה קרה, כלומר יחסית בגיל "מתקדם"? הסיבה שאני שואלת היא כי יש לי חברה בגילך שהחלה את התהליך לפני כחצי שנה בלבד ומשום מה מרגישה עם עובדה זו לא בסדר....כלומר שזה קרה בגיל "מתקדם" ולא לפני כן. הסברתי לה את דעתי - שזה לא תלוי בגיל, ושזה לא מעיד על חוסר "מציאה" עצמית, וכו´... בכל אופן מאחר וזה לא ממש עזר לי, אנסה להפנות אותה אל הפורום. הקיו

spinoza

New member
אז אני הקשיש שבחבורה...

דווקא לדעתי החברה שלך צודקת
, חברים שלי עשו את זה בגילאי 20-25 וזה עדיף, אצלי זה לא התחיל לפני שנה וחצי, זה התחיל אחרי הבר-מצווה. אלא שעד עכשיו, לא היה לי נעים, והייתי פושר,וגרתי בבית עם ההורים, עד ששמתי לב, שהבנות שהייתי יוצא איתן ( נו,,, בליינד דייט´ס, כולם ודאי מכירים....) אמרו לי "אתה לא מספיק דתי", ואז היתה תקופה של "חילוני בסתר", רק לפני שנה וחצי התחלתי ללכת בלי כיפה בפרהסייה (עוד באירופה הוא היה סקפטי...) ויש עוד המון מה להגיד, אבל לא בבת אחת, אני צריך להתרגל לפורום (תגידו משהו בסיגנון We love you Susan ) שפינו´ נ.ב. למה Q - איים אבודים, או ג´יימס בונד ?

הקיו

New member
סוף סוף!

סוף סוף מישהו כאן זוכר חסד נעורים לאיים אבודים....כילדה, הערצתי את הקיו ובמקביל נחרדתי מדמותו. כיום, זה מן קטע נוסטלגי... אז- We love you Spinoze!!! Welcome! אשמח לשמוע עליך, איך התמודדת /הנך מתמודד עם המעבר. גם לי יש עוד המון מה לומר אני נמצאת באמצע/תחילת התהליך...עוד לא הגעתי אפילו לשלב ההתמודדות (התמוטטות?) עם ההורים.... עוד אין לי אומץ להגיד לסובבים אותי שאני כבר לא אותה facking דוסית שהם מכירים....(ושתבין, הם רובם ככולם חילוניים...). הקיו הקיו

שחף -בת

New member
יש יותר חרד"לשים מדת"לשים?

לא נראה לי.... ושלום לכל הסרוגים לשעבר......אני איתכם :)

חרדלשים מול דת לשים

הנתונים בנושא הינם לוטים בערפל. עם זאת ידוע שכרבע מהצעירים והצעירות הדתיים יוצאים לשאלה בגיל 18 עד 25 (זה נתון שמודים בו גם ראשי הציבור הדתי לאומי). המשמעות היא שכל שנה יוצאים בשאלה לפחות 3,000 דתיים. אין שום נתונים לגבי החרדים אבל ההערכות של המומחים מדברות על כמה מאות בשנה, להערכתי מכסימום 500. זה לא אומר שאין מאחורי החומות ההולכות ונסדקות עוד אלפים המעוניינים לעזוב אבל רובם בחזקת אנוסים. הראיה לכך היא מספרם העצום של השבבניקים.

spinoza

New member
לא קלה היא, לא קלה דרכנו...

וענייך לפעמים כה נוגות....." אמא שלי התרגזה מאוד, אבל נירגעה. אבא שלי אמר שאני אעשה איך שאני מבין. עכשיו הם מקפידים יותר על מצוות , הם קצת מאשימים את עצמם. וגם לי זה גורם ספיקות - אולי לחזור אחורה. סכה"כ כשאני בבית -ההורים אני הולך לבית-כנסת - לא התפקרתי לגמרי, עדיין ההגדרה מסורתי מתאימה לי יותר. שפינ´

כחלחלה

New member
לא רק דוסים

יש כאן גם חילוניים למהדרין. אפילו כאלה המוגדרים כ"חילוני חרד" שבאים לכאן לשמוע, להזדהות , ולפעמים לתרום מילה חמה. לא על מנת להטיף, רק לחזק ולכבד.

למעלה