שלום לכולם.

r o i 1 9

New member
שלום לכולם.

רציתי לדעת האם ניתן להתחיל ללמוד מדעי הרפואה (כי הפסיכמוטרי שלי אינו גבוה מספיק לקבלה ישירה לרפואה) ואז בסוף שנה א להגיש בקשה לקבלה רפואה? או אולי אחרי שנה ב'? או שבכלל צריך להוציא תואר ראשון במדעי הרפואה ? הבנתי שמי שמוציא תואר ראשון בביולוגיה מתקבל ישירות לרפואה אך זה נראה לי ארבע שנים ארוכות מדי... תודה לעונים/מעודדים.

r o i 1 9

New member
תודה

הבנתי שזה לא כ"כ פשוט... מצבי הוא זה: פסיכומטרי -704 ממוצע בגרויות-10.7 מתמטיקה 4 יחידות-99 אנגלית 5- 94 ביולוגיה 5- 94 מה שנראה לי שעליי לעשות- מתמטיקה ופיזיקה 5 יחידות ושיפור פסיכמוטרי. אבל כל קורס עולה כ5000 ש"ח. האם יש פתרונות יותר מעשיים וזולים?

לא חייב פיסיקה

אם תפרט את כל ציוני הבגרות שלך, נוכל להמליץ לך מה כדאי לך לשפר בבגרות חוץ ממתמטיקה. פסיכומטרי תצטרך לשפר בכל מקרה, רצוי לסביבות 750 ומעלה.

r o i 1 9

New member
כל ציוני הבגרות:

תנ"ך-5 -88 הבעה עברית- 2 -89 תלמוד-5 -86 מחשבת ישראל (זה במקום ספרות לדתיים)- 2 - 96 אנגלית-5 -93 מתמטיקה -4- 99 ביולוגיה -5 -94 הסטוריה- 2 -89 אזרחות- 1 -93 אולי כדאי לעשות ספרות חמש? זה קל לבד? והאמת שיש לי ממי לקחת חומר? מה עם הסטוריה (למרות שנאתי העזה)? כמה זמן זקוק אדם ממוצע ע"מ ללמוד לבגרויות הנ"ל לבד? לפסיכומטרי הראשון שלי למדתי ב"יואל גבע" בהמון כסף. אני לא מהגאונים ונראה לי שהקורס מאד עזר. חוץ מזה אני משתחרר עוד 8 חודשים, אולי כדאי לקחת את הקורס המוזל לחיילים? ומה אם אוציא ציון יותר נמוך? ומתמטיקה (אוי..מתמטיקה...) כמה עולה קורס? זה נראה לי שיהיה לי קשה ללמוד לבד. ודבר אחרון-תודה על ההיענות.

אוקיי

בהחלט כדאי להרחיב ספרות ל5 יחידות, עם ציון של 90 ומעלה. אין שום צורך בקורס לבגרות הזו. אני מכירה מישהי שלמדה לבחינה הזאת קצת יותר משבוע, ויש אנשים שלמדו בערך חודש. במתמטיקה אתה לא חייב קורס, אתה יכול ללמוד לבד ולקחת קצת שיעורים פרטיים אם אתה מתקשה בדברים מסוימים. בפסיכומטרי אתה גם לא חייב לקחת קורס. אם עשית קורס אחד של יואל גבע, אתה יכול בהחלט להשיג ספרים וללמוד לבד וגם כאן, לקחת קצת שיעורים פרטיים כדי לחזק נקודות חלשות. אם אתה מרגיש שאתה חייב קורסים למתמטיקה ולפסיכומטרי, אתה יכול לקחת את המבצע של הייקיו של בגרות חינם. אם אתה לוקח שם קורס פסיכומטרי, אתה מקבל קורס לבגרות חינם.

nitzan111

New member
ספרות מורחב ממש קל../images/Emo70.gif

אני למדתי שבוע לבגרות לבד והלך ממש טוב. השאלות חוזרות על עצמן וניתן להמר על די הרבה חומר...

לא צריך היסטוריה

הרחבה של מקצוע חובה אחד תביא אותך לממוצע שיספיק לך (עם פסיכומטרי מתאים) כדי להגיע למיונים בכל אוניברסיטה בארץ.

r o i 1 9

New member
תודה תודה

עודדתם אותי ולו במעט. כבר מתכוון להתחיל ללמוד ספרות לחורף הקרוב.

ahrkht

New member
ספרות 5 יח"ל

ככל שידוע לי אין ספרות מורחב במועד חורף- רק בקיץ

r o i 1 9

New member
../images/Emo67.gif

טוב אז לקיץ הבא... לגבי מתמטיקה אני עוד נורא מתלבט.

כמו שאמרו

אין בגרויות במקצועות מורחבים במועד החורף, אלא רק במועד הקיץ. אולי כדאי לך לשקול לגשת לחלק מהשאלונים של מתמטיקה במועד החורף.

ממש לא חייב פיזיקה, אבל אתה כן חייב

לשפר את הפסיכו' ורצוי מאד גם לגשת למתמטיקה ברמה של 5 יח'. ציון נאה במתמטיקה יעזור לך מאד, כי זה מקצוע חובה וגם יש בונוס כבד בכל האוניברסיטאות. ואתה גם לא חייב לעשות קורס. לא יודע לגבי מתמטיקה, אבל מנסיוני בהחלט אפשר ללמוד לפסיכו' בכוחות עצמך ולהגיע לציון גבוה. מעולם לא למדתי בקורס פסיכומטרי, ולפי מה ששמעתי מאלה שכן למדו, לא נראה לי שקורס היה עוזר לי במשהו. אם יש לך משמעת עצמית, נראה לי שגם מתמטיקה אפשר ללמוד עצמאית, מקסימום לקחת כמה שיעורים פרטיים על דברים שבהם תתקשה.

למעלה