שלום לכולם

navit18t

New member
שלום לכולם

נפלתי במדרגות מחוץ לבית בדרכי לעבודה בהתחלה לא הרגשתי כאבים הלכתי לעבודה ובעבודה הבוס שלי אמר לי שאני חיוורת והצוואר התחיל להתפס לי אמרתי לו שנפלתי והוא אמר לי ללכת לרופא אמרתי לו שהרופא שלי נמצא רק אחר הצהרים אמר לי שלא מעניין אותו שאני אלך למיון, וכך עשיתי. התאונה הייתה ב18.6.06 כיום אני נמצאת בבית וסובלת מכאבים והתחלתי פיזוטרפיה, הבוס שלי מתנער מהאחריות ולא רוצה לחתום לי על טופס 250 של ביטוח לאומי, מה גם שהוא עכשיו אומר שאני לא מכוסה, בדקתי את הנושא הזה ואני כן מכוסה. מה עושים עם הבוס? מיותר לציין שהוא רוצה לפטר אותי ושיחה שהייתה לי איתו "שכואב לו לשלם לי את הכסף ולשלם גם למישהו שיעשה את העבודה שלי ושהוא נדפק" מילים אלו נאמרו לי בשיחה איתו . מה עושים?? יש לי המשך תעודה של מחלה של תאונת עבודה מהרופא עד 18.7.06

navit18t

New member
צריכה את העזרה שלכם ../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

navit18t

New member
השאלה הנוספת היא האם נפילה

במדרגות מחוץ לבית שלי ובדרך לאוטו לעבודה האם זה נחשב תאונת עבודה כי הוא אמר לי שהוא שמע, שכל עוד זה במתחם של הבית זה לא נחשב מה המומחים אומרים כאן ?

תגובה לשאלה הנוספת

במקרה שמדובר במדרגות שמחוץ לביתך- זו יכולה להיחשב כתאונת עבודה. ואת יכולה במקרה זה לפנות בתביעה למל"ל.

נפילה ברך לעבודה.

לא הבנתי מהודעתך, באיזה מדרגות נפלת ומה היתה סיבת הנפילה. בכל מקרה, אם מדובר במדרגות ביתך, קשה לי להאמין שתביעה כזו תתקבל. אולם, אם נפלת במדרגות שמחצר ביתך עד לעבודה, אזי הינך צריכה להגיש תביעה למוסד לבטוח לאומי, ולציין בתביעה כי מעבידך אינו מוכן לחתום על טופס 250 של המל"ל. יש לציין כי אם נפלת כתוצאה מאיזה שהוא פגם במדרגות, הינך יכולה לתבוע בתביעת נזיקין את מי שגרם במחדליו ו/ או במעשיו לרשלנות שגרמה לנפילתך, לפיכך- חשוב להבין היכן נפלת ומה גרם לנפילתך.

navit18t

New member
אז ככה

נפלתי במדרגות שמחוץ לביתי שמובילות לחניה לאוטו ובדרכי לעבודה. כתוצאה מהנפילה כואב לי הגב והצואר ולפי האורטופד קיבלתי צליפת שוט. אני נמצאת בחופשת מחלה מה18.6.06 ועד 18.7.06 הבוס שלי לא מוכן לחתום לי על טופס 250 וכמו שכבר ציינתי לטענתו אני לא מכוסה, הוא עושה הכל בשביל להתנער מהנושא.

navit18t

New member
הסיבה לנפילה היא מעידה

לא היה משהו שהפריע לי, פשוט נפלתי על הגב

תאונת עבודה ביציאה מהבית

שלום רב, הנושא הזה לא דן לא אחת בבתי הדין, ולא בכל מקרה מקבלים את הטענה שמדובר בתאונת עבודה. אין לך מה לדאוג, אם אכן מדובר בתאונת עבודה, יש אפשרויות אחרות, לעקוף את סירובו של המעביד. אבל אני הייתי ממליצה לפנות כבר עכשיו לעו"ד, על מנת שידריכו אותך במהם הצעדים שיש לנקוט. בברכה,

נפילה בדרך לעבודה

ראי סקירה של פסק דין בעניין דומה. לגבי המעביד - גם אם יסרב לחתום תוכלי להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי. ראי באתר המוסד - חפשי בטפסים את טפסי התביעה - הודעה על פגיעה בעבודה, ואת הטופס תביעה לגמלת נכות מעבודה. יש שם גם הוראות למילוי הטפסים. ניתן ואף רצוי להיעזר בעו"ד העוסק בנזקי גוף ו/או דיני עבודה.

mol3

New member
כיוון נוסף על האמור מעלה

האם המדרגות שייכות לבית המגורים ?, או אולי לעירייה ?. אם הן שייכות לעירייה, או אפילו אם לבית ואת רק שוכרת ולא בידיוק אכפת לך נושא היחסים עם השכנים.. יש לבדוק אם המדרגות תקינות. האם יש מעקות ?, האם יש בתי אחיזה ?, האם הם בגובה המתאים ?. האם מהלך המדרגות תקין מבחינת המבנה. אם את יכולה לתת דרך הפורום את התשובות הבאות אוכל לתת לך כבר כיוון. 1. של מי המדרגות בידיוק (בניין או עירייה). 2. מה גובה המדרגה בס"מ (רום בשפה המקצועית). 3. מה עומק המדרגה בס"מ (שלח בשפה המקצועית). 4. האם יש מעקות ובתי אחיזה?, מאיזה חומר ובאיזה גובה ומה קוטר בית האחיזה. (רצוי לצרף צילום). עם התשובות האלה, אוכל להגיד לך אם יש קייס לתביעה מכיוון נוסף.

למעלה