שלום לכולם

שלום לכולם

סליחה על ההתפרצות הפתאומית לפורום היפה שלכם. אני מעיינת מדי פעם בדיאלוג הנבון שלכם. שאלה לי אליכם שבוואי כבר דנתם בה עד זרה, אבל בשבילי זו דילמה חדשה: אני אמא לתאומים בן ובת בני 3. השנה הם הלכו לגן בפעם הראשונה, לאותו גן. היה לי ברור שבשנה הראשונה אני לא אגרום להם פרידה כפולה: גם ממני וגם זה מזה. ההתלבטות שלי היא האם להפריד ביניהם בשנה הבאה. מסביב יש עלי לחץ גדול לעשות כן (זה כנראה מאוד מודרני עכשיו - סתאאאאאם בצחוק), אבל אני ממש לא שלמה עם זה. יש לי הרגשה שילדי יראו הפרדה כזו כעונש או עוול שנעשה להם. הם קשורים זה לזו, אוהבים בטרוף, יש להם תקשורת נהדרת, הם יודעים לשחק בתור, להתחלק באוצרות שלהם ולפתור את המחלוקות בצורה הוגנת ולא אלימה. כמעט אידיליה. אודה להתיחסותכם ולשאוב מנסיונם של הורים ותיקים ממני ואפילו אשמח אם תשלחו לי לינקים לחומר בנושא. תודה ולהתראות.

keren1

New member
ברוכה הבאה חתולה ../images/Emo108.gif השחורה

קודם כל...הם ישנים כבר בלילה? יש למה לצפות? שלי בני שנה וחצי ואנחנו בעיקר רואים כוכבים. בדיוק דיברנו על זה השבוע. אני מאמינה שאמא יודעת מה טוב לילדיה. היא חשה אותם יותר טוב מזרים שיכולים לתת לנו עצות מפה ועד לירח. אז לא חשוב מה את עושה בסופו של ענין חשוב שתהיי את ובן זוגך שלמים בהחלטתכם. עכשיו לעצם הנושא: מצד אחד חשוב שכל ילד יפתח את עצמו וירכוש חברים בלי השני. ואם הם עושים זאת למרות שהם בגן ביחד אז אני חושבת שאולי אפשרי להשאירם ביחד. באם יש ילד אחד שמתשלט על השני ונראה לך שישנו מצב תלותי הייתי מפרידה. אצלי יש בת ובן ואני גרה בישוב קטן שישנו כיתת גן ממ"ד אחת לכל קבוצת גיל, אז המועצה פתרה לי את הסוגיה בשבילי (אלא אם כן אני אראה שישנה בעיה ואז אני אעשה פתרון אחר).

טל של 4

New member
שלום לך ../images/Emo54.gif! ברוכה הבאה !

החזרת אותנו לרצינות! אז זו דעתי: את צריכה להחליט ורק את ושכולם יעזבו אותך במנוחה. הורים מתלבטים מספיק מבלי שהנשמות הטובות "יעזרו" אם את שואלת אותי אז לפני גן חובה זה ממש לא קריטי בעיני, ותלוי רק בתחושה שלך, במיוחד שזה בן ובת. האם יש בינהם תלות, האם לכל אחד מהם סביבה חברתית עצמאית? אלא השאלות שאני הייתי שואלת את עצמי לפני ההחלטה הסופית אבל ממש לא בגיל 3 זה מוקדם מדי!!

nonana

New member
אני תמיד בעד הפרדה- לאנדוידואליות

אבל לא בכל מצב ולא חייבים עכשיו בגיל הזה- אבל שיהיו באותו הגן תיזמי שיפרידו בינהם בקבוצות זה חשוב מאד שיפתחו קבוצות חברתיות משלהם. בהצלחה. אני אחפש לך חומר ואסרוק לך. יש גם כמה כאן בפורום. בהצלחה

מיאוווווווווווווו ../images/Emo54.gif

או בתרגום חופשי ברוכה הבאה חתולונת זמני ממש דוחק בי ואני כבר כתבתי על זה בעבר אנחנו הפרדנו את התאומות בגן חובה וזה אחרי ששאלנו אותן והן אפילו סיכמו בינהן מי עוזבת את הקבוצה המוכרת והולכת לקבוצה חדשה

רז2

New member
יופי שהחלטת להצטרף! ../images/Emo45.gif

הילדים שלי עדיין קטנים, הם בני שנה וארבעה חודשים, כך שניסיון אין לי. אבל, אני מסכימה עם קודמותי בנוגע לתחושות הלב של אמא. את זו שיודעת הכי טוב, מה נכון בשבילם כרגע. אם בשלב מסויים תרגישי שזה לא הולך, תוכלי להפריד. עד עכשיו היית איתם בבית? או שהם היו עם מטפלת? איך הם העבירו את היום בבית? אני עם הקטנים שלי בבית בינתיים והתכנון להכניסם לגן כשיהיו בגיל שנתיים, אבל נראה לי שהבת שלי כבר זקוקה לחברת ילדים, בעוד שהבן (נו טוב, בנים..
) רוצה להיות עם אמא. אני מנסה לקחת אותם לכל מיני משחקיות, וכל פעם תוהה האם זה מספיק....

קרנושה

New member

anat30g

New member
לא להפריד בגן אלא אם...

יש בעיה. ראשית - ברוכה הבאה. שנית - אני חושבת שזה די מטורף להפריד ילדים בגן ולו רק בגלל שקשה ללכת לקחת ולהביא ילדים מגנים בשני קצוות שונים של העיר. מעט מאוד מקומות יש שני גנים של טרום או של חובה אחד ליד השני.... גם ככה קשה לנו - אז להוסיף על זה עוד רק בגלל שכולם לוחצים. ברוב בתי הספר יש יותר מכיתה אחת ולכן אני רואה בכיתה א´ הזמן האידיאלי להפריד בין התאומים. מה גם שהם מספיק בוגרים להבין ואפשר להסביר להם את הצורך, ככה הם לא יראו בהפרדה עונש כפי שאת חוששת. אם יש בעיה עם התאומים - הקשר שביניהם לא בריא או שאחד מאוד תלותי או שאחד לא מדבר כי השני מדבר בשבילו (שר פנים ושר חוץ) - אז יש טעם להפריד - אבל רק בגלל שלוחצים ??? זאת לא סיבה. ענת

אמא המי

New member
שלום חתולה ../images/Emo108.gif וברוכה הבאה

צרת חתולות חצי נחמה ? לא בטוח. גם אני מתלבטת באותה סוגיה ממש. מיכל ויונתן שלי בני שנתיים ותשעה חודשים. הם נמצאים בגן מדהים לטעמי. עם גננות מאד רגישות שמתנהגות לכל ילד ע"פ צרכיו, נטיותיו ואישיותו. יחד עם זאת מדיווחי הגננות אני מקבלת תמונה של חיבור מתמיד בין התאומים. הם בוחרים להיות יחד ולעשות דברים יחד ולפעול כזוג בתוך הקבוצה. מאחר ויונתן יותר ורבלי ומיכל נשענת עליו ואילו מיכל יותר פיזית ויונתן נשען עליה אני מתחיל לחשוב על הפרדה. הבעיה: גנים אחרים שראיתי לא מוצאים חן בעיני כמו הגן הזה. ואז מה עושים ? מי יהיה זה שיעבור לגן פחות קסום ? יודעת שלא עזרתי. רק התלבטתי בקול. אני חושבת שכדאי לקחת בחשבון את הקושי שיוטל עליך פיזית בהפרדה לשני גנים וגם לחשוב האם העובדה שהם בן ובת לא מגדירה אותם כבר כמספיק שונים ונפרדים זה מזה ואז אין טעם בהפרדה מלאכותית. יתכן שהעובדה שהם יהיו בגן שנה שניה כבר תשחרר אותם מעט מן "הקשר התאומי" והם יפתחו קשרים חזקים נוספים. הולכת לקרוא קצת בנושא בלינקים שצרפו לך. אולי אחכים. לילה טוב עדנה של הדס מיכל ויונתן

יוטל

New member
ברוכה הבאה.

כבר נאמר בגדול הרעיון הכללי, בעיניי, אך אגיד בכול זאת
נאמר כבר כמעט הכול בזכות ההפרדה ויצירת המובחנות בין התאומים. זה חרוט שם למעלה ומהווה כמעין סמן ימיני. אבל הם תאומים. הם יחד מהבטן. צריך להפריד, צריך לאפשר לכול אחד מקום לגדילה וצמיחה בנפרד, אבל הם שניים (שאינם אחד, אבל שניים!) ולא נכון להתעלם מזה. אין לי מתכונים או מרשמים אבל אני בטוחה שבפנים את יודעת מה נכון עבורם, בתוך הסיטואציה הזוגית שלהם. הבנות שלי בנות ארבע+4 חודשים והן יחד באותה מסגרת. כי ככה הרגשתי שנכון לכולנו. יש אזעקת פיפי במיטה, אז ביי בינתיים

שלום לכולם

לפני יומיים-שלושה כתבתי לכם והיום כשנכנסתי על מנת לקרוא את תשובותיבם, לא מצאתי דבר... כניראה האינטרנט טרף לי את הפנייה. אז, שוב שלום: אני אמא לתאומים בני 3 - בן ובת. לפני כחודשיים הם החלו ללכת לגן אחרי שבילינו ביחד בבית 3 שנים נפלאות. אני מתלבטת קשות האם להפריד בינהם בשנה הבאה, שכן ליבי נחמץ כשאני חושבת שצריך להפריד בינהם. עמלתי קשות כדי ללמד אותם לתקשר זה עם זה, הם יודעים לפתור את הסיכסוכים שלהם בצורה בוגרת ולא אלימה, הם אוהבים אחד את השני בטרוף ונדמה לי שהם יראו הפרדה כזו כעונש שנחת עליהם. אני יודעת שמטרת ההפרדה היא לתת לתאום החלש יותר לפרוח ולהשתחרר מהדומיננטיות של השני, אבל בחיי שאני לא יודעת מי מהם הוא הדומיננטי. נראה לי להם חיים זה לצד זה בלי לחנוק או להשתלט אחד על השני. בקיצור, כמעט אידיליה. תודה מראש לעונים. אשמח לקבל גם לינקים כי בטח כבר דנתם על העינין בעבר.

דבורי

New member
דוקא לא נטרפה

קראתי את שאלתך והתשובות, ואני מצרפת למטה לינק להודעה הקודמת שלך (שם תוכלי לקרוא את התגובות). אם הלינק משום מה לא יוצא, פשוט דפדפי לדף הקודם של הפורום. ההודעה שלך

zimes

New member
לוחצים על העיגול הכחול או הכתום

שמימין להודעה, וההודעה נפתחת בדף נפרד, עם URL משלו.

למעלה