טוב, גם לי יש כמה מילות עידוד
אנחנו גילינו את הק"פ בשלב קצת יותר מתקדם (שבוע 25, נדמה לי) והחלטנו לעשות רק חלק מהבדיקות - הלכנו ליעוץ גנטי (נראה לנו סתם חארטה) הלכנו לבדיקת אולטראסאונד נוספת עם דגש על בעיות שלד ועצמות, עשינו בדיקת אקו-לב כדי לשלול ממצאים נוספים בתחום הזה, ועשינו בדיקות אורך עצמות עד סוף ההריון מדי חודש. (האמת אני נשמעת די רגועה, למרות שאם תבדקי אחורה כמה חודשים, הייתי היסטרית, לפחות כמוך אם לא יותר). במהלך ההריון קראתי הרבה חומר באינטרנט, התייעצנו עם רופאים, שוחחנו בפורום עם הרבה הורים ואפילו דיברנו בטלפון. החלטתי גם ללכת לדבר עם הרופא שיטפל בו אחרי הלידה וזה מאד עזר. בקיצור הקדשתי את ה3-4 חודשים אחרונים של ההריון ללמוד לקראת מה אני הולכת. וזה היה שווה כל רגע!!! כשמלאכי נולד, ידענו בדיוק לקראת מה אנחנו הולכים. אפילו רופא הילדים לא התייחס אלינו מי יודע מה כי הוא הבין שאנחנו יודעים מה אנחנו רוצים ואנחנו יודעים עם מה יש לנו עסק. מלאכי גובס עוד בבית החולים לפני שהשתחררנו, העדפנו לא להביא אותו פעם נוספת מיותרת לסביבה הלא-בריאה הזו. אנחנו מטפלים בשיטת פונזטי (שכבר קיבלתם כבר הפניות אליה , אבל בקצרה - פשוט יש לה יותר אחוזי הצלחה, ופחות צורך בניתוחים) בהדסה הר הצופים. מה שאומר שבמהלך החודשיים הראשונים לחייו כל שבוע הגענו להחליף גבס. לאחר חודשים עשו לו ניתוח קטנטן (בהרדמה מקומית, על הידים של האחות) והוא גובס לעוד שלושה שבועות, ומאז הוא לובש נעליים מיוחדות עם סד ונהנה מכל רגע. בהתחלה יש הרבה שאלות לגבי התמודדות - לספר או לא לספר? מתי ולמי לספר? איך עושים לו אמבטיה? איך מחליפים ככה חיתול? מה יעשו לו במעון?ועוד מלא שאלות. על הרבה מהן תקבלי כאן תשובות. עם רובן תתמודדי במשך הזמן - וסך הכל זה ממש לא נורא. רק עוד מילה קטנה - במהלך ההריון היו שני רופאים לפחות שאמרו לנו שעוד אפשר להפסיק את ההריון (כן, כן בגלל הק"פ) - אל תתני לזה לרפות את ידייך! מדובר בהתמודדות לא כ"כ קשה, הילדים שנולדים הם מקסימים, ומן הסתם יהיו לך עוד קשיים הרבה יותר רציניים כשהוא יגדל ולא רק בגלל הרגלים. אני יודעת שכשהרופאים הציעו את זה נכנסתי קצת לפאניקה ולפחד. אם רופא מציע, כניראה שיש סיבה. אבל לא! ממש לא! בקיצור, אנחנו כאן איתך ובשבילך. כולנו לומדים יחד מהניסיון זה של זה. ולכולנו יש ילדים מה זה מקסימים, שחבל על הזמן. תהני מכל רגע, ותתענגי על ההריון שלך. תחיה