שלום לכולם...

AfTeRyOu

New member
שלום לכולם...

ההודעה תהיה קצת לא מסודרת אז סליחה מראש , מקווה שתבינו :) אני חיילת , משתחררת עוד 4 שבועות בערך , והחלום שלי מאז גיל קטן הוא לימודי רפואה . מאלה שראו את אי אר שיקאגו הופ וד"ר האוס פעמיים את כל העונות.. אלה שמתרגשים כשמראים ניתוח לב פתוח בערוץ 8 ... כזו אני .. כשהייתי בתיכון חשבתי לעצמי שאני מעדיפה לעשות את התיכון שלי באיזי ולא בלחץ היסטרי כמו כולם, ולכן לקחתי מקצועות שלא קשורים בשום צורה או דרך לעולם הרפואה (מדעי החברה ותאטרון) ועשיתי גם 3 יח' במתמטיקה . באמת היה לי מאוד כיף ורגוע אבל בעצם גרמתי לכך שיש לי המון דברים להשלים עכשיו... קודם כל.. הייתי רוצה לדעת מה אפשר לעשות מבחינת בגרויות שיעזור לי בלימודי רפואה בארץ.. כלומר , פיזיקה,כימיה,5 יח' מתמטיקה , ביולוגיה ... מה האופציות שלי ? לגבי פסיכומטרי , עשיתי פעם אחת (יולי האחרון) וקיבלתי 600 ואת הפטור מאנגלית וזה היה בלי ללמוד כמעט (כי הייתי בטוחה שכן תהיה לי אפשרות ללמוד וגיליתי שלימודים וצבא לא תמיד הולכים יחד) .. אני יודעת שאני צריכה לשפר בהרבה מאוד נקודות אבל אני יודעת שאם אני באמת אשב ואקרע את התחת על זה אני יכולה .. ומצד שני .. אני שומעת על המון אנשים מאוד מאוד חכמים ומוכשרים שזה גם החלום שלהם.. ששיפרו פסיכומטרי ושיפרו בגרויות ועשו מכינה ועשו סיבובים באוויר ועדיין לא התקבלו.. ועכשיו הם לומדים בהונגריה .. אבל בדקתי , והונגריה זה לא פתרון קסם ללימודי רפואה .. כי מסתבר שגם הם דורשים ידע בביולוגיה,מתמטיקה ופיזיקה\כימיה .. זה בנוסף לשכר לימוד הכמעט בלתי אפשרי ומחיה שגם היא עולה כסף.. הייתי יותר משמחה לקבל את דעתכם על העניין.. להישאר בארץ ולהשלים מאה ואחת דברים , ולעבוד .. או להשלים ואז לנסות בחו"ל.. מה נחשב ליותר טוב ? איפה הרמה יותר טובה ? סליחה על הבלבולי שכל זה פשוט חשוב לי , אני אדם מאוד שאפתני :):)

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

ההחלטה אם לנסות לשפר ציונים ולהתקבל ללימודים בארץ או לנסוע ללמוד בחו"ל היא שלך ושלך בלבד. יש יתרונות וחסרונות לכל אחת מהאופציות, והשאלה היא מה עדיף בשבילך. יש כאלה שהעדיפו מראש לא לנסות להתקבל בארץ בכלל והחליטו ללמוד בחו"ל, וטוב להם שם. יש לא מעט בוגרי חו"ל שחוזרים לארץ כל שנה ומשתלבים בבתי החולים השונים. אני אישית העדפתי לנסות להתקבל בארץ, ובשבילי לימודים בחו"ל זו לא אופציה. לדעתי, כדי שתוכלי להגיע להחלטה הנכונה בשבילך, הכי טוב שיהיה לך כמה שיותר מידע על כל אופציה. אם תרשמי (כאן או במסר, איך שנוח לך) את ציוני הבגרות שלך, נוכל לייעץ לך מה כדאי לשפר, מתי ואיך, כדי להתקבל ללימודים בארץ. פרטים על לימודים בחו"ל הבנתי שכבר ביררת, אבל אם יש לך שאלות נוספות, נשתדל לעזור.

למעלה