שלום לכולם,

שלום לכולם,

אני חדשה כאן, ורוצה התיעצות קטנה, יש לי חברה-שהבן שלה היה בגן לחינוך מיוחד,{גיל 6.8} הילד קיבל המלצה לכיתה א' לחינוך בבית ספר רגיל, לפי דברי האם:"הילד סובל מקשב וריכוז"...ומקבל ריטלין פעם ביום,חופשים ושבת הילד לא מקבל ריטלין. והבעיה: הילד מתנהג בצורה אלימה. כגון: הכין לאחותו הקטנה-{3 שנים}, מיץ פטל עם מים רותחים ממתקן המים,ונתן לילדה לשתות הילדה צרחה ובכתה. *** הבן שפך מים רותחים מהמתקן על הכלבה.... *** הבן היכה את האמא השבוע עם חגורה.... ***הבן היכה את השכנה-ולבן השכנה פתח את הראש-בגלל שהילדים לא רצו לשחק עימו.... מפי האם,הבנתי שגם לצוות המחנכות בגן הוא נתן מכות.. לי העיניין כלל לא ניראה נורמאלי מניסיון שלכם האם יש לכם עצות???!!! אשמח לקבל תגובות...

Diana M

New member
שלום גם לך אוןפטימית

על פי דבריך בנה של חברתך סובל מהפרעות קשב וריכוז ומטופל בריטלין. לא מובן מדבריך האם בזמן שהוא תחת השפעת הטיפול במהלך שעות היום התנהגותו שונה? האם בגן גם כן מדווחים על התנהגות אלימה או שמא מדובר בתופעה שמופיעה רק מחוץ לתחומי המסגרת? לא מעט ילדים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז סובלים גם מהיפר אקטיביות והפרעות התנהגות. הריטלין בהחלט ממתן התנהגויות לא רצויות אלה ולא במעט מקרים כאשר מיידעים את הרופא על התנהגותו הקשה של הילד בשעות בהן הוא בבית קיימת המלצה להמשך טיפול תרופתי גם בבית. מה שמקל מאוד על התנהלות המשפחה ויותר חשוב, מאפשר לשפר את מערכת היחיסים בין הילד לבין בני המשפחה האחרים. בסוף הודעתך אני רואה כי את מציינת שגם בגן הילד מגלה ביטויי אלימות כלפי הצוות. כיצד הם מתמודדים עם זה? האם הם מצליחים להתגבר ולמתן את ההתנהגויות הלא רצויות? במידה וכן יש מקום לתת הדרכה גם להורים. את צודקת, זה לא מצב נורמלי בו ילד מכה מבוגרים ומנהג באלימות כלפי ילדים אחרים. לכן הייתי ממליצה לעשות שני דברים: א. להתייעץ עם הפסיכולוגית של הגן ולשמוע מה דעתה בנושא. ב. לחזור לרופא הנוירולוג שמטפל בילד, לספר לו הכל ולשמוע את דעתו. לדעתי, יש מקום ליעוץ פסיכיאטרי, יתכן ובעיות ההתנהגות של הילד הן על רקע פסיכיאטרי ולא על רקע נוירולוגי. אך דעתי זו מסוייגת היות ואיני מכירה את הילד אלא מתרשמת רק מדבריך. ועוד דבר לסיכום: את מציינת שני מקרים חמורים של שימוש במים רותחים. במתקני המים ניתן להתקין ברז בטחון שנועד בדיוק על מנת להגן על ילדים משימוש לא נכון, גם כאשר לא מדובר בילד עם בעיות התנהגותיות כפי שאת מציינת רצוי שהורים יקפידו על בטיחות ובוודאי כאשר נמצא בבית ילד עם קשיים כפי שתוארו. מקווה שימצא מענה בקרוב, המליצי לחברתך שלא להשאר במצב כזה עם הילד בשום פנים ואופן, דברים מהסוג הזה לא נפתרים מעצמם. דיאנה

למעלה