שלום לכולם

ירון842

New member
שלום לכולם

גם אני מתכנן לעשות קורס ברמנים. הנקודה היא שאני חובב וויסקי (אמנם מתחיל אך מאוד בעניין...) שמעתי שאת ההרצאות הוויסקי בזמן אמיתי עושים מדריכים חיצוניים ושזאת הרצאה מיוחדת. זה בכל בתי הספר ככה או רק בזמן אמיתי ?

polekiko

New member
אני יודע שאני שוב חופר על לימון

(נשבע שאני לא יחצ"ן....
)אבל בלימון שיעור וויסקי נעשה בהרצאה של בחור די מבוגר מאגודת הויסקי הישראלית או משהו כזה. שלוש שעות של העשרה מהפנטת. היה ממש טוב.

kodkod24

New member
תסלח לי

אבל 3 שעות שיעור ווסקי זה זלזול בוויסקי. מעריך מאוד את יוני ישי ואת פועלו בוויסקי בארץ, אבל הוא לעולם לא יעביר יותר טוב שיעור וויסקי מהמדריך של אותו קורס. שיעור וויסקי צריך להיות לפחות 5-6 שעות שיהיה זמן לשאלות, לתהליך ייצור והסטוריה, מותגי מאלטים, בלנדים, אמריקאי, אירי, קנדי וקוקטיילים, ולהשאיר המון זמן לשאלות, כי מעטים האנשים שמבינים הכל בסוף השיעור.

ירון842

New member
תודה רבה חברה

בדקתי בבתי ספר לברמנים ורק בזמן אמיתי ולימון מי שעושה את הרצאת הוויסקי זה עמותת הוויסקי הישראלית. כבוד ! עוד לא החלטתי עם מי ללכת מהשניים - נראה לי שלימון - משקאות אמיתיים באימונים.........

polekiko

New member
ל-ירון842

אל תלך ללימון בגלל הגימיק.. זה הכל שטויות. כן, זה נכון שמשתמשים במשקאות תוצרת חוץ באימונים בקוקטיילים, אבל זו לא הסיבה לבחור בלימון. זה פשוט אחלה בית ספר שמשקיע, במקצועיות(וגם באוירה בקורס) ונותן את כל הכלים הדרושים. המדריכים מצד אחד סחבקים וסבבה, ומצד שני יעשו הכל, כולל לצרוח עליך, לחפש אותך בקטנות ולשפוך לך בכוונה את המשקה על הבר, כדי להקשות עלייך בתרגולים ובמבחנים(שתצטרך גם לנקות כל הזמן את הבר תוך כדי הכנת משקאות) וזה אגב דבר מעולה לדעתי שנותן לך סוג של פרספקטיבה על הלקוח הישראלי שמלכלך המון ודורש המון.. "קשה באימונים קל בקרב"..... יש עוד הרבה סיבות למה לבחור בהם. אני אישית בחרתי בגלל שהבית ספר קרוב לבית שלי...
ולא התאכזבתי.

C0BRA

New member
וואלה צודק, אני עברתי הרצאה בלימון

ובקושי הבנתי משהו, וזה לא רק זה, בפרק זמן כל כך קצר אי אפשר להבין מספיק כדי לשאול שאלות.

ירון842

New member
מסקנות...

לאחר ברורים ובדיקה יסודית הבנתי שבאמת לאימונים אין משמעות עם זה משקאות אמיתיים או לא. מסתבר שבאמת ההרצאות וויסקי של איגוד (או עמותת) הוויסקי הם הרציניות ביותר וזה רק בלימון ובזמן אמיתי עד כמה שידוע לי. מי שמעביר אותם אלה מומחי וויסקי רציניים עם הרבה ניסיון בוויסקי ובהדרכה ולא המדריכים עצמם של הקורס (שגם הם תותחים...). חוץ מזה מקווה שלכולכם תהיה שנה טובה והרבה אלכוהול לחיים

chenby

New member
הכי טוב בשבילך

שתתקשר לבתי ספר ותבקש לבוא לשיעור נסיון ותראה את ההבדלים אני באופן אישי בוגרת של ברטנדר, ושיעור ויסקי שם זה שיעור ארוך וכבד, ומקצועי בטירוף ואני אישית ממליצה לך עליהם, יותר מזה, תתקשר לשיווק שלהם, ותבקש לבוא לשיעור נסיון - ודווקא לשיעור ויסקי - בטוח יסכימו... שווה לך.

Symbolic

New member
אני יכול רק להעיד על שיעור הוויסקי

בבארמאסטר. ראסמי? היה לא רציני לדעתי. ממש לא. קצת דיברו על ההבדלים בין הסוגים השונים, ובעיקר טעימות מייצגות (שלפי דעתי לא ייצגו שום דבר). טעמנו דיווארס רגיל, דיווארס 12, ווילד טרקי, ג'ק דניאלס, לאפרויג, פידיך 12, ואני חושב גראנטס או ג'יימיסון, אחד מהם. הסברים לא רציניים במיוחד. גיליתי עוד הרבה על וויסקי מאז הקורס, מצד שני - כמה כבר אפשר ללמוד בקורס ברמנים? ושלא יקומו לי עכשיו אנשים מברטנדר ויגידו לי שאחרי שיעור וויסקי שם הם נהיו מייקל ג'קסון 2. (הטועם/מבקר, לא הזמר, למי שלא מכיר). וויסקי זה לא דבר שאפשר להכיר על בוריו בשיעור, בדיוק כמו יין. עולם שלם ענקי ומורכב, שמי שזה באמת מעניין אותו טועם וטועם וטועם, וקורא ולומד מאיפה שרק אפשר, והדור שלנו בורך באמצעי הקל ביותר - האיטנרנט, שמכיל אין ספור הסברים, סיפורים וביקורות. יצא לי להיות בהרצאת וויסקי מצויינת (לא קשורה לקורס) של ג'וני ווקר, באיזה פאב בירושלים. עלה 30 שקל, היו מלא טעימות, ומלא הסברים. אמנם כן, חלק גדול מהסיפור היה שיווק לג'וני ווקר, אבל הועבר ע"י איש רציני ביותר (לא זוכר את שמו).

temptation411

New member
תראה..

שיעור ויסקי הוא שיעור נורא חשוב אבל ניראה לי שאתה מגזים בערך שלו אני בתור בוגר ברטנדר יכול להגיד לך ששיעור הויסקי היא מקיף וממצה והוא כלל טעימות של ויסקי מכל העולם לא חושב שזה משנה אם המדריך שלך מעביר לך אותו או איזה מרצה חיצוני טל חוטינר הוא בהחלט אדם מבין בויסקי לא סתם הוא השגריר של גוני ווקר בארץ אבל זה לא אומר שהוא מבין הכי טוב כמו שאמרו לך..לך לשיעור נסיון ורק אז תחליט

ירון842

New member
אין חכם כבעל ניסיון...

לדעתי עולם האלכוהול כל כך גדול ורחב ולכן אני חושב שאם מישהו מתמחה בתחום מסויים הוא בוודאי יהיה שפיץ בנושא. עם כל הכבוד למדריכים בבתי הספר לברמנים - ויש המון כבוד, אני כחובב וויסקי (מתחיל אמנם :) אשמח לשמוע הרצאת וויסקי ממומחים בתחום שזה תחום התמחותם. אני רק מקווה שלא חוסכים בטעימות... שבוע הבא אני בשיעור ניסיון

למעלה