אני יכול רק להעיד על שיעור הוויסקי
בבארמאסטר. ראסמי? היה לא רציני לדעתי. ממש לא. קצת דיברו על ההבדלים בין הסוגים השונים, ובעיקר טעימות מייצגות (שלפי דעתי לא ייצגו שום דבר). טעמנו דיווארס רגיל, דיווארס 12, ווילד טרקי, ג'ק דניאלס, לאפרויג, פידיך 12, ואני חושב גראנטס או ג'יימיסון, אחד מהם. הסברים לא רציניים במיוחד. גיליתי עוד הרבה על וויסקי מאז הקורס, מצד שני - כמה כבר אפשר ללמוד בקורס ברמנים? ושלא יקומו לי עכשיו אנשים מברטנדר ויגידו לי שאחרי שיעור וויסקי שם הם נהיו מייקל ג'קסון 2. (הטועם/מבקר, לא הזמר, למי שלא מכיר). וויסקי זה לא דבר שאפשר להכיר על בוריו בשיעור, בדיוק כמו יין. עולם שלם ענקי ומורכב, שמי שזה באמת מעניין אותו טועם וטועם וטועם, וקורא ולומד מאיפה שרק אפשר, והדור שלנו בורך באמצעי הקל ביותר - האיטנרנט, שמכיל אין ספור הסברים, סיפורים וביקורות. יצא לי להיות בהרצאת וויסקי מצויינת (לא קשורה לקורס) של ג'וני ווקר, באיזה פאב בירושלים. עלה 30 שקל, היו מלא טעימות, ומלא הסברים. אמנם כן, חלק גדול מהסיפור היה שיווק לג'וני ווקר, אבל הועבר ע"י איש רציני ביותר (לא זוכר את שמו).