שלום לכולם,

אומפופו

New member
שלום לכולם,

מצטער על השאלה הנדושה, אבל... אני נוסע בעוד חודש עם חברה שלי לתאילנד (בגדול: נוחתים בבנקוק, למחרת ניסע צפונה לציאנג מאי לכמה ימים ואז נרד "להתרגע" באיים לעוד כמה ימים וחוזרים דרך בנקוק..) יצא לי לטייל, אבל לא עם חברה ופתאום הבנתי שהוסטלים / גסט-האוסים / פנסיונים (מה שהולך בתאילנד) לא תמיד נוחים עם חברה וזה תלוי באיזור, כלומר, יש מקומות שבהם רוב ההוסטלים הם ליותר משניים בחדר (!)או/ו ללא שירותים בחדר-(לזה החברה מתנגדת). מה המצב בתאילנד? האם יש סיכוי למצוא הוסטלים עם שירותים ומיטה זוגית אחת? אני מאמין שאאלץ "לוותר" על הוסטלים של 3-5 דולר ללילה, מהם בערך המחירים בתאילנד להוסטלים? ולמקומות יותר שווים, נניח (אם חברתי תרצה להתפנק)? מה הרמה בערך של המלונות? ושאלת השאלות: יש המלצות למישהו/י
? (ויותר חשוב יש המלצה ליום הראשון - לאן כדאי לנסוע משדה התעופה, מלון/איזור?) תודה מראש, אומפופו!

זה ממש לא מסובך....

יש לך כמעט בכל מקום בתאילנד מלונות טובים ופחות טובים כנ"ל גסט האוסים... (כמובן שיש הבדל במחיר..) אני טיילתי שם עם החברה והיה ממש בסדר.... אם החברה שלך לא "היסטרית בקשר להגיינה" היא תסתדר מעולה בגסטהאוס... בכל מקום יש מבחר די גדול ואני בטוח שתסתדרו בצפון יש גסטהאוס בשם..פרדייז מומלץ בחום מיטה זוגית מים חמים ואחלה של מסעדה....... ובקשר לנחיתה ללכת לקאווסן שם זה הרחוב של התיירים יש שם גסטהאוס שבו ישנים המון ישראלים שמו הוא "פלוי" הוא נמצא בסוף הרחוב... אם לא יתאים לכם שם (מסיבות כלשהם) יש הרבה בתי מלון ברמה לא רעה בכלל באותו רחוב ואף באיזור מסביב... תגיעו תתאקלמו תבררו מחירים תתאפסו על עצמכם והכל יהיה טוב... תהנו ותחזרו לספר איך היה... ברי

אומפופו

New member
תודה,

אתה יודע בערך מה מחירי טיסות הפנים בתאילנד? לצפון משם לדרום וחזרה לבנקוק. האם יש דילים לדברים האלה? האם כדאי להזמין מהארץ? ובכללי איך התחבורה שם (רכבות וכאלה...) שוב, תודה

טוב אז ככה....

..ממממממ.... אני לא יודע מה מחירי הטיסות כי אני ממש לא טסתי בטיסות פנים ארציות... תברר תתעדכן... להזמין מהארץ לפי דעתי לא כל כך כדאי לך כי אתה לא יודע בדיוק מתי תטוס ולאן... תמיד אתה תדע בערך אך אני מבטיח לך שתמיד דברים ישתנו תכנונים ישתנו יש בבנקוק ביחוד בקאווסן כל כך הרבה סוכנויות שלא תיהיה לך שום בעייה. מבחינת תחבורה הם מעולים יש שם אוטובוסים עם מושבים לרגליים (VIP) ויש רגילים אתה כמובן משלם בהתאם... רכבות גם כן יש הכל מסודר ומאורגן מאוד.. לא תיהייה לך שום בעייה להגיע ממקום למקום... בהצלחה.. ברי

ערן100

New member
מידע

במידה ואתה מעוניין לטייל ברמה של 5 כוכבים,פנה אלי,חזרתי לאחרונה מירח דבש אשמח לעזור 052750313

djyosi

New member
יהיה בסדר אחי - כל המידע שאתה צריך.

טוב, אני הייתי בטיול עם החברה למשך כחודש בתאילנד בחודש אוגוסט האחרון אז הייתי במצב שלך והכל היה בסדר. דבר ראשון, אתה נוחת בשדה התעופה בבנגקוק - הולך להמיר מעט ואני מדגיש מ ע ט כסף ב CHANGER כדי שיהיה לך למונית (אפשר גם אוטובוס אבל עדיף מונית). אתה עולה בשדה תעופה לקומה השלישית לאיזור שבו נהגי המוניות מורידים נוסעים שטסים משדה התעופה למקומות אחרים, במקום שהמוניות יחזרו ריקות לעיר הנהגים מעדיפים לקחת נוסעים במחיר זול יותר מאשר התעריף הרגיל. אם אני זוכר נכון מונית לקווסאן עלתה משהו כמו 250 באט (25 ש"ח) כמובן שאפשר לשתף אנשים בנסיעה. ממליץ שיהיו לך שמות של מספר גאסט האוסים לפני שאתה מגיע לבנגקוק - אני ישנתי ב (ואללה שכחתי) נמצא מאחורי המקדש - ממש חדש נקי ויפה. יש מלא גאסט האוסים בכל הרחוב, יש גם "מלון" בשם D&D (שלט ירוק גדול) שיש בו 2 אגפים - חדש וישן, עלות של 550-650 באט ללילה. חוק מספר אחד: לפני שאתה לוקח חדר במלון/גאסט האוס תבקש לראות את החדר, תוודא שיש מים חמים/אין מים חמים - אל תתפשר, אם יש מזגן תבדוק שעובד וכו´ - אח"כ תוכל לדבר לקיר כי בדר"כ הם לא מקשיבים לתלונות. בבנגקוק יש אחלה אזורים - חלק לקניות( MBK - טוקיו סנטר ועוד) וחלק לטיול (ארמון המלך , מוזיאון וכו´) . אל תוותר על שייק הפירות המפורסם בתאילנד ועל אננס חתוך בשקל. בנושא תחבורה: יש מספר דרכים. נסיעה באוטובוס - יתרונות - נסיעה זולה, נסיעת לילה (אתה חוסך תשלום עבור ללילה בגאסט האוס), פוגשים אנשים מענינים ולפעמים יש אוירה. חסרונות לנסיעה באוטובוס - המון המון שעות (בדר"כ 15-20 שעות) כמובן לא רצופות אבל עדיין שורפים המון זמן - בדר"כ יוצאים ב 18:00 ומגיעים למחרת ב 10:00 (לאיים)., יש חשש של גניבות מהנוסעים באוטובוס, לפעמים יש תקלות באוטובוס - אני באופן אישי נסעתי דרומה באוטובוס ופתאום המזגן התקלקל ולא היו חלונות באוטובוס - ממש נחנקנו מהריח של השירותים שבאוטובוס וכמעט הרבצנו לנהג עד שהסכים לעצור (לקח לו שעה ומשהו לתקן את האוטובוס) - חוויה לא נעימה. רכבת - אותו רעיון כמו אוטובוס - לא נסעתי לא יכול לחוות דעה. טיסות - אם יש לך אמצעים ואתה מוכן להשקיע קצת יותר כסף בשביל הגעה ממקום למקום במהירות , בנוחות וברוגע - זו הדרך להתנייע. אני טסתי מקוסמאוי (אי בדרום ) לפוקט(עוד אי) מפוקט לקחתי מעבורת לקופיפי (אחד האיים היותר יפים שראיתי) אי שבו צלמו את הסרט החוף - מומלץ לבני זוג (חברה שלך תאהב אותך על זה שלקחת אותה לשם - אל תוותרו על חצי יום טיול עם סירה שלוקחת אותכם לכל מיני מפרצים (Maya bay) ועוד. לגבי מחירי הטיסות - זה משתנה כל הזמן, אל תקנה ואני מדגיש - א ל ת ק נ ה כרטיסי טיסה בארץ. יש מאות סוכניות בתאילנד שמוכרות כרטיסי טיסה ובמחירים טובים, אתה יכול לברר באתר של חברת הטיסות טאיאייר ובנגקוק אייר (פחות טובה ופחות טסה) לגבי מחירים - אני שלחתי להם אימיילים וקבלתי תשובות מלאות. לרוב יש דילים של טיסות הלוך חזור - בנגקוק - צ´יאנג מאי - בנגקוק (3000 באט - 300 ש"ח - כדאי).. כמובן שצריך תמיד לנהוג במשנה זהירות מפני רמאים למיניהם שינסו לשכנע אותך לכל מיני עסקאות מפוקפקות - לעולם אל תשאיר את הדרכון שלך כערבון. אם תחליט לנסוע באוטובוס יש כמה סוגי אוטובוסים - VIP ולא VIP - למעשה אתה לא יכול לדעת מה קיבלת עד שאתה לא מגיע לאוטובוס עצמו. אני קניתי כרטיס SUPER VIP לאוטובוס, וכאשר הגעתי לאוטובוס הוא היה דיי פשוט בלי מקום רב לרגליים ולא כמו בתמונות - דבר נוסף שצריך להזהר ממנו - זה התמונות - התאילנדים מומחים לזה - במעבורות יבוא אליך "סוכן מכירות" של כל מיני מלונות אשר יראה לך תמונות של מקומות "מדהימים" אבל כשתגיע האמת היא אחרת (שמעתי שגם ברכבות עושים את זה). לגבי לינה בצפון - המחירים בצפון (צ´יאנג מאי) זולים יחסית לשאר תאילנד (גם הלינה וגם האוכל). יש את המקומות ה"רגילים" של הישראלים - פרדייז, טאנה וכו´, אני באופן אישי לא אהבתי את הטאנה (מקום שממנו גם יוצאים לטיול ג´יפים בשיתוף עם הפרדייז). חברה שלי ואני רצינו להתפנק בלילה האחרון בצפון ועברנו ללון במלון בשם ROYAL LANNA HOTEL - נמצא בשוק הלילה - שילמנו 800-900 באט ללילה (80-90 ש"ח) כולל ארוחת בוקר (ממש טובה). אתה מקבל חדר ענק עם טלויזיה , אמבטיה, מים חמים, נוף מדהים ובעיקר מיטה נוחה - אני נהניתי והיה שווה כל שקל. זהו, כבר יצא לי עשן מהמקלדת - מקווה שעניתי לך ולרבים אחרים על השאלות שיש להם, אם יש דברים נוספים שאתה רוצה תשובה להם אל תהסס לפנות אלי. והעיקר - תעשה חיים ותהנה. יוסי

אומפופו

New member
תודה רבה.. ../images/Emo51.gif

זה בערך מה שציפיתי שיהיה. המחירים למלונות הם לזוג? יש טעם להתמקח על מחירי הטיסות אם נחליט? אתה יודע אם יש להם דילים, נניח בנקוק - צפון - דרום - בנקוק? ועוד שאלה חשובה.. חברה שלי קראה באיזה מדריך שצריך להזמין מקומות ברכבת שבוע מראש, לי זה לא נשמע הגיוני - בטח לא למדינה תיירותית, איך המצב שם? שוב, תודה! עזרת לי הרבה ואם תזכר בשם של הגסט-האוס בבנקוק, אל תהסס לרשום

adamli

New member
עזרה נוספת

אם אני לא טועה הוא התכוון בבנקוק לגסטהאוס איפה שישנתי לפני חודש, Sawadee inn. יש 4 כאלה של אותה רשת. זה נמצא ממש מאחורי המקדש או אפשר להגיע דרך קיצור. אתה נכנס לקשר הישראלי, קומה שניה, דלת אחורית, יורד במדרגות, הולך ברחוב עד שתראה מצד שמאל Sawadee smile inn. אם תמשיך שמאלה, יש עוד Sawadee שהוא קצת יותר זול והחדרים יותר טובים (אולי סתם היה לי מזל לא טוב) בכל מקרה הם סבבה, נקיים והכל. ותעשה טובה, אל תישן בפלוי. הוא נוראי! ובחיים לא ב-D&D. מונית מהשדה תעופה, תיקח באמת מקומה שלישית, אנחנו השגנו ב-180 באט בלי להתאמץ. כל עזרה נוספת, תמונות, הכל, צור איתי קשר באימייל או כאן. אדם. ארגון ה-ASP הישראלי www.asp.org.il

למעלה