שלום לך איילת - ילדת השלום! |פרח |
איילת יקרה! אני שמחה מאד שפנית אלינו בבקשה לעצה ועזרה , זה מראה איזו ילדה אמיצה ומיוחדת את, אכן, אין מקום מתאים יותר לפנות אליו מאשר במקום כזה שיש בו מגוון אנשים בכל הגילים המתמודדים עם המחלה. לשאלתך... הדבר הראשון שניראה לי כחשוב ביותר לומר לך זה... שישנם רבים שנרפאים מסרטן ויש רבים אחרים שחיים עם סרטן שנים רבות. אני מקווה שאביך יתגבר על המחלה במהרה וינצח אותה! ובנוגע לחיים עם אבא חולה סרטן...אנסה לומר לך מה אנו ההורים החולים היינו רוצים יותר מכל... זה שילדינו ימשיכו את חייהם.... שהמחלה לא תפגע במהלך החיים הנורמאלי לגיל שלך, אבא שלך ירצה לראות אותך שמחה, פעילה , נלהבת כפי שהיית תמיד. הדבר האחרון שהוא ירצה זה שמחלתו חלילה תשתק את בני המשפחה היקרים לו כל כך מרוב דאגה אליו, כך שאין לי ספק שהוא ירצה שתביאי חברים תלכי לפעילויות של בני גילך ותבואי לספר לו את כל מה שחווית בלי לנסות לשנות ולמתן ולהסתגר חלילה מרוב דאגה לבריאותו, אך השינוי בחייכם הוא בכל זאת הכרחי הדברים לא יהיו אותו הדבר בתקופה הזאת מסיבה אחת מרכזית והיא ..שיש משהו מהיפוך התפקידים כשאחד ההורים סובל ממחלה, ולמה כוונתי... המצב הרגיל הוא שהורים מנסים לעזור , לתמוך, ולספק לילדיהם את התנאים הטובים ביותר לחיים, כדי שהם יתפתחו בצורה הכי טובה, אבל כעת יתכן ואביך לא יוכל תמיד להיות בתפקיד הזה והוא יהיה זקוק לכך שאת תהיי קשובה גם לצרכים שלו. דבר זה לא בהכרח דבר רע את יכולה לראות בזה אתגר ואף שעשוע. אתן מספר דוגמאות – - אבא בודאי זקוק יותר לחום ואהבה לכן למצוא זמן מיוחד כדי לבלות בחברתו - לשתף אותו ולספר לו על עצמך על התלבטויותיך ואפילו על דאגתך לו, תקשורת פתוחה חשובה ביותר כדי להבריא מסרטן. - לנסות ולהפתיע אותו בדברים קטנים שאת יודעת שהוא אוהב. - אם את רוצה להביא חברים לשאול אם זה מתאים לו . - לברר מה רצונותיו ומה את יכולה לעשות עבורו על ידי כך שפשוט תשאלי אותו . _ לחבק ולגלות המון חום ואהבה זאת אחת התרופות הממומלצות ביותר לחולי סרטן
איילת יקרה! ישנם עוד דברים רבים שיכולתי לכתוב לך אבל גם כך זה יצא ארוך ואני לא רוצה שתרגישי "כמו בבית הספר" קוראת מגילות...
אשמח מאד אם תשאלי שאלות ספציפיות ותתני דוגמאות לדברים שמעסיקים אותך ומדאיגים אותך... אני מבטיחה להשיב כמייטב יכולתי.. בינתיים חיבוק ענק ממני
ואני מקווה שעזרתי לך במקצת. המון בריאות לך ולמשפחתך
בהמון אהבה!
אספניה.