שלום לכולם:)

indigo boy

New member
שלום לכולם:)

אני חייב לציין שרפרוף בפורום העלה לי חיוך על השפתיים:) אז נראה לי שאני אשאר (עם החיוך ובפורום). נעים להכיר את כולכם קוראים לי קובי. ולפני שאני אזרום עם המטלות יש לי בעיה שהייתי רוצה לחלוק, ברשותכם, אני לא מצליח להתמיד. אני מציב לעצמי מטלות אבל כשמדובר בדבר שאמור לחזור על עצמו (כמו כתיבה יומיומית או אימון גופני אחת לשבוע) אני פשוט לא מצליח להתמיד:( למישהו יש רעיון? המטלות שלי לשבוע: * להכין מתנה לשחרור של יעל. * להכין מתנה לחצי שנה עם איליה. * לאכול לפחות שלוש ארוחות ביום. * לקנות פרחי סמוק וקומקום קטן לחליטות. * לפצות את פולה על שלא באתי למסיבה שלה. אני חושב שאני אסתפק בזה לבנתיים, תודה על ההקשבה יום טוב לכולם:)

ברוך הבא אלינו קובי

וקודם כל הרבה בהצלחה השבוע. האם יש לך מטרות יותר גדולות שהיית רוצה להתמיד בהן? יהיה נחמד שתכתוב אותן כי ברגע שכותבים זה הרבה יותר קל כשרואים את זה מול העיניים כל הזמן.

indigo boy

New member
ברוך הנמצאת:)

ובכן כן, יש כמה: * במקום להגיב בעצבנות על משהו להגיד לאדם "שאלוהים יאיר את דרכך". * להקדיש יום שלם לעצמי כל שבוע (כולל ניתוק המכשיר הסלולרי). * להיות סבלני. * לחייך יותר. * ללמוד את שפת הסימנים (עדיין לא קניתי את הספר:( ). * תזונה נכונה (את זה כבר התחלתי ואני אפילו מצליח לבנתיים - אני לא אוכל יותר בשר כמו נקניקיות וקבב. אני לא שותה נס). * לחזור ליצור משחקים כמו בעבר. דרך צלחה גם לך ותודה רבה על ההקשבה:)

shirleyrozental

New member
חייבת לציין שיש לי גם בעית התמדה

אם תמצא פתרון שעובד עליך, אשמח אם תחלוק אותו איתי

indigo boy

New member
מבטיח לעדכן אותך

לבנתיים ניסיתי דברים כמו תזכורן בפלא' ולהציב מישהו שיהיה אחראי עלי. אבל עלי זה לא עבד...:)

2blikeangel

New member
אני מכירה את זה- הקושי להתמיד

ומצאתי לעצמי פתרון: כל פעם שאני מגלה שמשהו משעמם אותי או קשה לי להתמיד אני מיד מחליפה אותו במשהו אחר שיעניין אותי יותר. למשל אימון גופני: חודש אני עושה הליכות כמה פעמים בשבוע. ברגע שאני רואה שנמאס לי ואני מתחמקת מזה- אני לא מבזבזת זמן בלרדת על עצמי שאני חסרת חוט שדרה ויכולת התמדה אלא אומרת לעצמי כל הכבוד שהתמדתי שבוע/שבועיים/חודש וכנראה שהגיע הזמן לגוון ומחליפה במשהו אחר שיותר מעניין אותי כמו חוג או ריצה או שחייה או ללכת עם חברה או אפילו שבוע של כלום- ולא לעשות ספורט עד שאפילו הבטלה הזו תמאס עלי וארצה להחליפה במשהו אחר כמו ספורט מההתחלה:) וזה עובד כמו קסם: כי ככה אני עושה שתי ציפורים במכה אחת: גם מרגישה שאני כן מתמידה וגם שומרת על רמת עניין בתחביבים ובמטלות היומיות שלי. ושים לב- כשיש ימים שאני לא רוצה לעשות כלום אבל כלום אז אני מפרגנת לעצמי בטלה לזמן מה- ואל יורדת על עצמי שאני לא בסדר או משהו כזה. טיפ נוסף- להתחיל בקטן, לצבור הצלחות קטנות עם שאר המטלות, או למשל- להכין מתנה לשחרור: לפרק את זה למטלות קטנות- כמו יום לחשוב על רעיונות למתנה, להחליט כמה כסף להוציא על כך, יום לחפש מתנה, לכתוב כרטיס ברכה, אולי להתארגן לקנות עם עוד חברים.... וכל פעם שסיימת משימה קטנה אתה עושה לעצמך וי ומהר מאוד תגלה שהשלמת הכל

indigo boy

New member
את כל כך אבל כל כך צודקת

לקחתי לתשומת ליבי. זה ממש משעשע כי רק הבוקר אמרתי לחבר שלי שאולי כדאי שאני אחפש את השורש לבעית ההתמדה והבנתי שזה קשור לשעמום. זה כאילו שאלתי שאלה וקיבלתי במשלוח עד הבית את התשובה:) (תודה אלוהים!) אז בהצלחה לשניינו ובעצם לכולם, בוקר מואר, קובי.

ניאו30

New member
זה נכון עד שלב מסויים...

יש דברים שאנחנו רוצים לעשות בגלל הכרתנו את מה הדבר הנכון לעשות,מה הטוב,מה המוסרי,מהו הצודק,מהי האמת וכדומה... ועולם הרצונות והתחושות שלנו הוא רק חלק מעולם גדול יותר...אז מה נעשה כשרצוננו לא עולה בקנה אחד עם הכרתנו את הטוב/בריא/חכם/אמת שבעולם? האם נלך תמיד רק אחרי תחושותנו? במאמר מוסגר אני יאמר שזה דבר שגם קיים אצלי,נקודה שאני שואף לעבוד אליה-שהמוטיבציה שלי תבוא ממקומות אחרים מאשר "כי ככה טוב לי...".יחד עם זה,בתור שלב התפתחותי שלי,נגיד כיום,זה מתאים לי להתמודד עם חוסר מוטיבציה לעשות דברים מסויימים.אין לי ספק שזו נקודה שדורשת עבודה עצמית מצידי.בעתיד,הייתי רוצה לעשות דברים מסיבות של מה נכון/צודק/בריא/טוב באופן כללי,בלי קשר אליי ולתחושתיי אני.

למעלה