שלום לכולם

gulu7

New member
שלום לכולם

היי לכולם, אני מאוד חדשה בעסק, תמיד התעניינתי בנושא אבל רק לאחרונה התחלתי להיתחבר אליו, אני קראתי הרבה מהמארים בפורום ובכל מניי מקומות אחרים והבנתי שהדבר הכי חשוב בהתחלה זה לעשות מדיטציות, אני מתרגלת כל יום מדיטציות ואני באמת אוהבת את העובדה שזה גם תורם לשקט נפשי אבל אני לא יודעת אם אני עושה את זה נכון, איך אפשר לדעת אם אני אכן מגיעה למודעות גבוהה או שאני לא? הרי אני לא יודעת איך ההרגשה אמורה להיות... אני לא ממש מצליחה להשקיט את המחשבות שלי לגמרי ואם אני כן אז ישר אני חושבת האם הצלחתי הפעם, אבל אני כן מרגישה כל מיני עיקצוצים בגוף והרגשה כבדה כזו.

ljs

New member
בעיה.

העניין הוא שאת לא מצליחה להרגיע ולהשתיק את המוח לחלוטין. מה כדאי לעשות? אולי לשפר את התנאים הסביבתיים, במידה ויש מהם הפרעה מסויימת. אולי לנסות להחשיך את החדר ולהשתמש בנרות, או כל רעיון אחר בתנאי שלדעתך הרעיון יכניס אותך לאווירה המתאימה, ושתוכלי להירגע כמה שיותר. רק להיזהר לא להירדם מרוב נסיונות להירגע... אה ו.. הכי חשוב, לא להתייאש מהר, לי למשל זה לקח די הרבה זמן [יחסית] של תירגול ע"מ להצליח בסופו של דבר.

gwizard

New member
עצה פרקטית

נסי לעשות אמבטיה (לא מקלחת) חמה ולשתות כוס חלב חם לפני שאת עושה מדיטציה. מניסיון זה עוזר מאוד להרגיע את הגוף. לגבי להרגיע את המוח, זה כבר משהו שיגיע עם הזמן. הנה תרגיל לדוגמה שיעזור לך עם זה: Sit, or lie down, and relax. Starting with the feet, tense and relax them. Continue this with calves, thighs, hips, stomach, chest, arms, neck and face until your whole body is deeply relaxed. Go over this a few times, making sure your muscles stay relaxed. בהצלחה.

gwizard

New member
תוספת / תיקון

שמתי לב כי התרגיל הוא לא להרגעת המוח, אלא הגוף. בכתובת הבאה תוכלי למצוא רצף תרגילים כאשר אחד מהם להרגעת המוח (המחשבות). http://www.v-j-enterprises.com/rbruce3.html

gulu7

New member
תודה על הקישור ועוד שאלה

הקישור שצרפת ממש מעניין, אהבתי. ברמת העיקרון ניסיתי כמעט את כל מה שהיה כתוב שם בעבר, אבל הפעם ניסיתי את הרעיון של האמבטיה וזה ממש עזר, תודה, אבל השאלה שלי היא כמה זמן צריך להמשיך את המצב שבו המח שקט לגמרי? הצלחתי להשקיט אותו לכמה שניות כל פעם (אבל זו הייתה פעם ראשונה שהוא שתק לגמרי) ואני מתארת לעצמי שפשוט יש לי עוד הרבה לתרגל עד שאני אצליח להגיע לתוצאיות גדולות יותר. האם לפני שאני מתחילה לתרגל תרגיליי ריכוז (שזה השלב הבא מבחינתי) אני צריכה להגיע למצב שבו המח שקט לנגיד רבע שעה שלמה לדוגמא?

gwizard

New member
תשובה

רבע שעה נשמע טוב. אגב, את לא חייבת לעשות את תרגילי הריכוז אחרי מדיטציה, בהחלט ניתן לשלב.

למעלה