שלום לכולם

N B I

New member
שלום לכולם

אני לא יודעת אם אתם זוכרים אותי אבל כתבתי פה לפני שנה שערך שאני לא יודעת אם לצאת למסע או לא. בכל מקרה עשיתי את זה, נרשמתי למסע וההכנה תתחיל כבר בשבוע הבא. עכשיו שהכול כבר "סגור" יש לי כמה שאלות: אני מגיבה ממש רע לקור,ממש,אבל ממש רע-לעזאזל אני לא יודעת איך אני מצליחה לחיות בירושלים עם המזג אויר פה. בכל מקרה אנחנו יוצאים באמצע מרץ בערך (התאריך עוד לא סגור), השאלה שלי היא כמה קר שם וכמה שכבות בגדים צריך
אני נוסעת צמודה לשתי מצלמות (כי חונכתי ככה מגיל 7, ויש כל מיני אנשים שטוענים שאני צריכה ללכת לעבוד בזה) השאלה שלי האם מספיק לי כרטיס זיכרון אחד ושל כמה? (יש לי אפשרות ל-254, 516 ואולי גם ל1M) או שיש ביום חופשי אפשרות להגיע לאיזה קפה אינטרנט עם קורא כרטיסים וצורב? עם כמה תמונות אתם חזרתם? אני מצטערת שהשאלות שלי מעצבנות, פשוט את כל שאר הדברים שעולים בדעתי כבר הספקתי להציק למחזור משלחת שיצא לפנינו.

כנסי...

אמ בקשר לקור אז אני הייתי בפולין במרץ 2006 (6-14) חחחח והיה קפוא היו ימים שהיינו מתחת ל- 20- מעלות...

yuvalika81

New member
היי

במרץ יהיה לך קר, זה כבר ממש חורף שם (וכבר עכשיו יש שם שלג...) אני נסעתי עם מצלמה דיגיטלית עם שני כרטיסים- אחד של 256 ועוד אחד של 128. את ה-256 סיימתי, ומהשני השתמשתי בערך ברבע. אני ממליצה לך להביא את הכרטיסים שיש לך, ולא להסתמך על שום דבר שם, לחברה שלי היו רק 128 מגה בייט, והיא גילתה את זה מאוחר מדי- כשכל התמונות נגמרו....ועד שהגענו לקניון (כמה ימים אח"כ) היא לא צילמה....בקניון היא העבירה את התמונות לדיסק תשאלי שאלות בכיף, זה הכי עושה חשק לחזור!!

yuvalika81

New member
אה, ולגבי השכבות

טסתי לשם בדיוק לפני חודש והייתי בדרך כלל עם 2-3 שכבות עבות, גרביונים מתחת למכנסיים, צעיף ומחממי אוזניים. באחד הימים (היום הכי קר) היה 3 מעלות וגשם ואז היה ממש ממש קר!! אבל התמודדנו....תביאי המון בגדים חמים, כי כמה שיותר שכבות- יהיה לך יותר נעים

L i t a L m

New member
ממ..כמה תשובות

הייתי שם לפני חודש, והמזג אויר לא היה קר כל כך. אבל בגלל שגם אני סובלת מקור, ושמעתי שבמרץ ממש קר שם, יש לי הצעה..אמנם היא תעלה - ולא זול כל כך- אבל היא לפחות תשתלם. תקני לפחות חולצה תרמית אחת. החולצות האלה ממש מחממות - והן עוזרות... בקשר למצלמה- 1GB זה יהיה מעולה. (אני לקחתי 1GB ונשאר לי עוד מקום. תמיד עדיף שיהיה יותר, מאשר שתתקעי בלי מקום לתמונות..) אבל עצה קטנה בקשר לצילום, קודם תראי את הדברים בעיניים ורק אח"כ תצלמי. אל תחווי את הדברים דרך העינית של המצלמה. ושיהיה מסע מוצלח.

קר שם במרץ

הייתי במרץ בשנה שעברה. לגבי המצלמה - קחי את כל כרטיסי הזכרון שיש לך. אל תסתמכי על קפה אינטרנט וכד'. מה שחשוב זה לקחת בטריות נטענות במס' כפול לכל מצלמה (להחלפה אם סט אחד נגמר) וכן מטענים. בכל פעם כשאת מגיעה לחדר במלון מיד תטעיני אותם.קחי גם מפצל כדי שתוכלי להטעין את הפלאפון שלך. לגבי הקור - קחי מכנסים וחולצה טרמית. אין צורך בהרבה שכבות כי נוסעים הרבה באוטובוס ובו יש חימום. על החולצה הטרמית קחי חולצה עבה שניתן להורידה באוטובוס כשחם. והכי חשוב זה מעיל עבה ואריך על הברכיים(פוך), כפפות, כובע, וצעיף.כדאי לקחת גם משקפי שמש כי השלג מסנוור. כדאי לקחת הרבה זוגות גרביים ולגרוב 2 יחד. אם יש לך נעל גבוהה - עדיף (לא על עקבים...) כמו כן, כדאי לקחת מטריה מתקפלת. לגבי הכפפות, כדאי לקחת כפפות "חצי" כי קשה מאד לצלם בכפפות רגילות. אם את לוקחת מצלמת וידאו, קחי בטריה נוספת. דבר נוסף, מכיוון שהנסיעות ארוכות, כדאי לקחת טרמוס ולמלא בו מים חמים בכל בוקר. קחי מנות חמות (במקום הכוסות, תעבירי לשקיות זה תופס פחות מקום) וכן שקיות מרק נמס בכוס. כמו כן, מכיוון שמאד קר שם והאנרגיה יורדת, קחי שוקולדים או חטיפי אנרג'י וכד' כדי לנשנש. שימי חטיף או שניים בכיס המעיל שיהיה לך לשעת הצורך. זה מאד עוזר.

שכחתי משהו...

לגבי המכנסיים, מעל המכנס הטרמי לבשי מכנס טרנינג הוא הכי מחמם.

אזירפאל

New member
../images/Emo118.gifאני נסעתי במרץ

היה קפוא, מינוס ארבע-עשרה מעלות, מושלג מאוד. אני לבשתי בכל יום גופיה טרמית, מעליה ארוכה רגילה, מעליה חולצה ארוכה ומעליה מעיל פליז וכמעט ולא היה לי קר. מה שבאמת חשוב זה לדאוג לנעליים אטומות כי השלג גבוה ולגרביים ממש מחממים (לשים אפילו כמה זוגות). אני לבשתי שני זוגות גרביים, כשאחד מהם היה טרמי, ועדיין קפאתי ברגליים (והנעליים היו אטומות), אז הייתי ממליץ ללבוש אפילו שלושה זוגות. כנ"ל גם לגבי כפפות (אם כי זה מקשה על הצילום). ואם כבר מדברים על הצילום... כמו שכבר כתבו פה, אל תצלמי יותר מדי. אני צילמתי הרבה מאוד ולפעמים הפסדתי דברים אחרים. מדי פעם מצאתי את עצמי מתרכז בצילום ולא במה שהמדריך אומר, מה שלי היה הרבה יותר חשוב. אז... לצלם, אבל לא יותר מדי, תמיד אפשר לקחת תמונות מאחרים. בהצלחה במסע

litalosh3

New member
בקשר למצלמה

516 יספיק לך ואפילו יהיה יותר מידי תלוי איזה סוג צלמת את. אל תסתמכי על הקפה אינטרנט אלא פשוט תקחי מספיק זיכרון. אם את יודעת שאת לא מצלמת כל דבר מחמש זוויות 516 יהיה מושלם ויספיק גם להרבה צילומים.לדעתי 1 ג'גה זה קצת יותר מידי אבל עדיין זה תלוי כמה את מצלמת.. מקסימום, לפחות ככה עשו אצלנו, העבירו דיסק בין הילדים כשחזרנו מפולין לפני חודש וככה אם לא צילמת משהו יש לך את זה ממישהו אחר.

N B I

New member
תודה לכולם

בקשר לצילומים, אני לא צלמת של מיליון שוטים למקום- אבל המצלמה שלי היא מצלמת מקצוענים והיא אוכלת המון מקום (כל תמונה באיכות של פוסטר ממוצע), אז אני כנראה אקח את כל הכרטיסים שרצים במשפחה שלי. :p יש לי עין טובה אז זה לא לוקח הרבה זמן. מה גם שאני לא סומכת כל כך על צילום של ילדים אחרים (ככה זה כשכל הילדות הסתובבו לי חברה ממכללת הדסה בבית). בכל מקרה אני אקווה להסתדר. אני כנראה גם אגנוב לבת דודה שלי את ה"נעלי פולין" שלה ואתקע בהן מלא גרבים, כי היא מידה 42 אז יש מקום :p תודה על כל העצות, אשמח לשמוע עוד כל מיני פרטים ודברים שחשוב לדעת (אפילו שחרשתי על הפורום הזה :p)

keds

New member
עונה..

אני בעצם יכולה לעזור בקשר לשאלה הראשונה: אני הייתי בפולין לפניי שבועיים וחזרתי לפני שבוע. אז.. אמ.. אנחנו נפלנו על יומיים שהיו נעימים איכשהו [שבהם לבשתי, גופיית פוטר גולף וג'קט פליז דו צדדי]. וכל שאר ה-6 ימים היה קפוא,לבשתי: גופיית פוטר,גולף,עוד גולף צמר או חולצת סוודר,מעיל הדו צדדי,כפפות,צעיף,מחממי אוזניים,כובע-פליז,ג'ינס/מכנסי פוטר,2 זוגות גרביים ונעליי התעמלות וקפאתי!!! אז במרץ יהיה יותר קר [ואני לא מאלה שסובלים מקור]. בקיצור קחי בגדים חמים![המעלות היו 2 ו-4 ביום.. ובלילה יותר נמוך..]. אמ.. בקשר לשאלה השניה אני לא ממש יכולה לענות לך.

keds

New member
ובקשר..

ליום החופשי להכנס לקפה אינרנט.. היו אמורים לי להיות בערך5 פעמים ימים שבהם יש שעות חופשיות ואנחנו היו לנו רק 2 השאר התבטלו בגלל המזג אוויר.. אז אל תסתמכי על זה יותר מדיי.

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo50.gifנטע../images/Emo70.gif

ואת בכלל לא מעצבנת. קר, קחי גם פליזים וגופיות טרמיות
אם יש לך. לא יצא לי להיות שם בקפה אינטרנט, אז קחי הרבה זיכרון [נראה לי] מסע מוצלח

למעלה