שלום לכולם

Eran De Niro

New member
שלום לכולם

אולי אני לא במקום הנכון ואולי אני כן אני ערן נהג משאית משא כבד נמצא על הכביש כבר 7 שנים בציוד כבד אתמול לראשונה בחיי נתקלתי בתרבות הכאסח של הנהיגה נהגתי לתומי בערב על המשאית שלי במהירות סבירה ליום גשום 25/30 פלוס מינוס במתחם של קניון איילון איפה שההום סנטר וכל החניות מולי הגיעה מכונית שהחליטה לנסע היישר אלי רק בשביל חלילה וחס לא להרטיב את הרכב בשלולית הקטנה שהיתה שם , לא ידעתי מה לעשות ניסיתי לברוח כמה שיותר לימין שלי שיהיה לה מקום אבל הנהג של המכונית יצא מהרכב רץ אלי למשאית כמעט שבר לי את השמשה עם אגרוף שהוריד לי בשמשה ניגש אלי והתחיל להכות אותי לא ידעתי מה לעשות לא ידעתי איך להגיב , היתי המום איזה תרבות נהיגה יש בארץ שחיית אדם כמו אותו נהג העיז להרשות לעצמו להרים יד על אדם אחר , למשטרה לא פניתי כי אני יודע שאין עם מי לדבר , היום לקחתי לעצמי יום חופש אני מפחד לעלות להגה , זאת הפרנסה היחידה שלי מה אני יעשה עכשיו שגם במקום שאמור להיות כמעט הבטוח ביותר המבצר שלי הקבינה של המשאית הפך למקום שבו יכול להכנס אדם ולהכות אותי בגלל שהוא חשב שעשיתי משהו לא נכון , (הצרה שהוא עשה עבירת תנועה ) אני כל יום רואה בדרכים דברים מזעזעים נהגים שמרשים לעצמם לטוס ביום גשום הורים שעוברים ברמזור אדום עם הילדים שלהם איזה תרבות נהיגה אנחנו שואפים ? אמא שמדברת בטלפון או שלא חגורה שלא תתפלא שבזמן שהילד או הילדה שלה יוצאו רשיון יהיה סיכוי גדול שהם יעשו עבירות תנועה וגם לא עלינו יגרמו לתאונות קטלניות סליחה על הסלט שרשמתי פשוט קשה לי ואני מחפש פורום להוציא את זה וזה נראה לי המקום היידאלי יום טוב ערן

זו ארצנו זו מדינתנו

שלום ערן, מה שלומך ? איך אתה מרגיש ? מה יש להגיד ? כאן אנו חיים ומנסים להסתדר. יחד עם זאת איזו משאית יש לך ? איך הוא הצליח להכות בשמשה ? הצליח לגעת בך כשאתה במשאית ??? מה לא יכולת לעשות כלום ? חבל שלא לקחת את המספר שלו כדי להתלונן עליו. אל תגיד "אין עם לדבר". קח סופשבוע תנוח תרגע וחזור להגה בבטחון ותעשה עבודתך נאמנה ! הרוב לא כמוהו, בכל חברה יש זבל. בהצלחה !

אהובה.א

New member
היי ערן

מצטערת על החוויה הקשה שעברת. התנהגות הנהגים בישראל גובלת בחוסר נימוס ובאלימות בצורה מחפירה. גם אני מסתובבת הרבה בכבישים - מהשעה 6 וחצי בבוקר ועד 5 אחה"צ - ומתפחלצת כל פעם מחדש על השטויות שנהגים עושים בכבישים. אח"כ מתפלאים שיש תאונות.... משטרת ישראל צריכה להתמקד בצמתים בתופעה הנוראית הזאת ולא לתפוס נהגים על שטויות. (יודעת שיש נהגים ש"טסים" בכבישים במהירות של 140 קמ"ש , אולם לתפוס את אלה שנוסעים 110 במקום 80? פאאאאחחחחחחחחחחחחחח. זה הכי קל , לא?). הרכבים והכבישים בארץ כל כך טובים שמהירות של 80 קמ"ש בכביש חדש וטוב זה כמו הליכה עם הרכב. רוב הרכבים היום מגיעים למהירות של 110 קמ"ש תוך כמה שניות, וזה מקשה על הנהג לשמור על מהירות של 80. פרט לכך , במהירות של 80 נוצר לעיתים פקק שהנהג מאחוריך מאבד סבלנות בגללו ועוקף ללא מחשבה ועלול לגרום לתאונה עם הרכב שמולו , כך שלא תמיד מהירות נמוכה מונעת תאונה. לעיתים זה בדיוק להיפך. יש להתמקד נקודתית במצבים של חינוך לקוי של הורים עם ילדיהם. אם הורה חוצה מעבר חציה באדום או כביש ללא מעבר חציה כלל כשילדו נותן לו יד וחוצה עימו...? שלא יתפלא אם הילד ימשיך לעשות זאת ויחצה גם כביש ללא מעבר חציה. אם הורה משוחח בפלפון ללא דיבורית בזמן נהיגה ולא מתרכז בכביש. אסון לאומי זה. הילד רואה ועושה כמוהו כשיקבל בעצמו רשיון נהיגה. אם הורה נוהג בכביש כאילו הוא של סבא של האבא שלו ומתנהג בחוסר סבלנות - שלא יתפלא אם הילד ינהג כך בעתיד. רק יודעת שכל התרבות בארץ , כולל הנהיגה , מתחיל בחינוך שאנו מנחילים לילדינו. ילדינו מחקים אותנו ורצוי שילמדו מאיתנו את הדברים הטובים. שבת שלום

בעיית אגרסיביות שהולכת לאיבוד

כן מאה אחוז נכון. הגישה של המשטרה באכיפה עדיין לא מספיק טובה אם כי בשיפור בשנים האחרונות יש למשטרה בעיה באכיפה של אגרסיביות בכביש מכל הבחינות וזה בגלל שהם לא משקיעים מספיק משאבים מבחינת רצון ומבחינה טכנית. יש להם גם בעיה של מדיניות. לדוגמא, הם נוטים להחשיב מהר מדי התנהגות אלימה של נהג כ"תאונת דרכים" ולא כ"תקיפה" כמו שהיו מחשיבים את אותה פעולה אם הייתה מתבצעת בלי רכב. כאילו, ת"ד כה נפוצות שהם הולכים לאיבוד בעצמם בטיפול בבעיה. ובקשר למהירות המוגבלת מאוד בארץ אני מסכים איתך על כך שמהירות נמוכה כזו שאינה הולמת כבישים מסויימים שבמצב טוב מאוד ורכבים ברמה גבוהה, צריכה שינוי אבל השינוי לא קורה כי התרבות בארץ קלוקלת ואף אחד ברשות המחוקקת לא רוצה לקחת על עצמו את האחריות של שינוי למרות שרבים יודעים שהגדלת המהירות בארץ היא הכרח, אבל לא קורית כי פשוט מפחדים, והפחד הוא מוצדק, אם כי לא צריך לברוח מזה. אני משער שהמהירות בדרכים בינעירוניות לפחות תוגדל משמעותית בעוד 5-10 שנים. מעצ שאחראית על מרבית מהכבישים בארץ בפרוייקטים רבים של פיתוח תשתיות עובדת במרץ בכל הארץ ואחרי שהכבישים הראשיים בארץ יהיו ברמה גבוהה, הלחץ להעלות את המהירות המותרת יעלה ויגבר ובסוף יעבור בחוק.

isra533

New member
לפני שאתה ממליץ להעלות את המהירות

האם במהירות כמו שהיא היום אנחנו כן יודעים לנהוג. הבעיה היא לא המהירות אלה הידע לנהוג במהירות גבוהה. היום לצערי גם במהירויות נמוכות לא תמיד יודעים לנהוג כך שאין זה משנה אם כן יעלו או לא יעלו את המהירות כי זו לא הבעיה. קודם כל צריך ללמד את כל אחד מאתנו מה זו בעצם נהיגה מונעת כאשר המהירות הוא רק פקטור קטן בכל המכלול. האלימות בכבישים כמו בכל צורת אלימות אחרת בחברה גורמת לחוסר שקט אבל היא אינה גורם למצב בכבישים. נח מאד לראות את התמונה הצרה של האלימות ולהתיחס אליה כגורם למצב ולצערי רוב המשאבים היום אמנם מושקעים לטיפול בבעית האלימות והעברינות בכבישים מבלי לראות את התמונה הגדולה של חוסר יכולת של רוב הנהגים להתמודד עם הנהיגה הרגילה. ערן אני מאד מבין את התסכול והכאב אותו אתה עובר אבל לא מדובר על התנהגות בנהיגה כי הייתה פה אלימות לשמה ואני חושב שאותו נהג הוא טיפוס אלים ואני מצטער שהוא מצא בך את את הרצון להוציא את האלימות שלו. אני מצטרף לדעה שרוב הנהגים אינם אלימים, אנחנו טועים אבל לא מתוך אלימות אלה מתוך חוסר מודעות בנהיגה. אני מאחל לך החלמה מהירה מהטראומה שעברת ונשמח לשמוע ממך.

תראה...

אני נוהג 3 שנים. ואני מאוד משתדל לא לעשות את כל השטויות האלו... ככה אני יודע שלא אחטוף מכות (או סכין במקרה היותר חמור..) אבל מה שאתה מספר זה כבר מצב קשה... אתה לא עשית כלום וחטפת מכות? אני ממליץ על שני דברים. תחזיק מחבט ביסבול באוטו שתוכל לשחק איתו כשצריך :) ו2- לנעול את הדלתות של האוטו מה שכבר אני עושה שנים!! כי התרגלתי לזה. וזה מאוד בטיחותי.

למעלה