שלום לכולם

Danny Bush

New member
שלום לכולם

שלום לכולם, שמי דני ואני ואחי ערן יתומים מאב ואם כתוצאה מפיגוע ב 1978 אוטובוס הדמים בכביש החוף. במשך כל השנים חשתי שקיימת בעיה חקיקתית למצבנו המיוחד{יתומים מאב ואם}. כולנו מכירים את זכיותיהן של האלמנים והאלמנות, כולנו מכירים את זכיותיהם של היתומים מאב או מאם. ליעתכם אני ואחי כל השנים קיבלנו זכיות של יתום רגיל. אחד כזה שיש לו או אבא או אמא. במקרים הרגילים זה בהחלט יכול להספיק עקב קבלת ההורה תמיכה וזכיות של אלמן\נה. אך אצלנו לא נישאר מי שיקבל זכיות אלה והם פשוט לא ניתנו. ליתום רגיל יש את זכיותיו אך גם יש לו הורה הנותר לתמוך ולעזור. לנו אין. חוק התקבולים לנתמכי פעולות איבה נשען על חוק חילים סעיף 16 פיסקה ג החוק הנ"ל חוקק בשנות ה 50 { אני לא סגור על השנה המדוייקת} כשאז עוד לא היו מקרים כאלה של טרור. כל פניותינו למוסד לביטוח לאומי נענו בשלילה. נאמר לנו כי הצדק איתנו אך יש לשנות את החוק. כדי לשנות חוק במדינתנו ה"נהדרת" צריך כסף והרבה. לנו אין את היכולת הכלכלית או הנפשית לטפל בנושא וזאת לאחר נסיונות רבים. אולי יש מישהו שיכול לעזור להניע את המהלך? כל עזרה תתקבל בברכה.

No name for now

New member
שלום דני (וערן)

ברוכים הבאים אלינו, אתם מוזמנים להישאר בצל קורתינו צר לי לשמוע שאיבדתם גם אב וגם אם, ואתם צודקים שהרשויות לא מתייחסות למצב המיוחד ושהחוק מיושן, יש גם יתומי צה"ל שנשארו בודדים למשל כשההורה שנפטר היה אלמן או גרוש, או כשההורה הנותר הלך לעולמו כשהילדים עדיין קטינים במקרים רבים העזרה ניתנת לפנים משורת הדין בעקבות לחץ או קשרים (שלא לומר פרוטקציה) מצב עצוב ומקומם אני לא בקיאה בפרטים ובחוקים ולכן עד שעדי יגיע תוכל לפרט מה בדיוק המעמד שלכם?

עמותת יתומי צה''ל החליטה בעבר לקבל

כחברים גם את יתומי נפגעי הטרור ואחד מאנשים יקרים אלה כהן בועד העמותה תקופה מסויימת. כך שתמיד תוכלו למצוא מזור וחיבוק חם ואוהב כחברים/ת שווי זכיוות. יחד עם זאת אותו חבר התפטר מהועד כי לא מצא אצלנו ואיתנו הזדהות מלאה. אני מציע לכם לקרוא את מדוע החלטתי להקים את הארגון שלנו ובסיומו להתקשר אלי ו/או לקבוע פגישה. אשמח לשתף אתכם בניסיוני. הסלולארי שלי 0522515500

Danny Bush

New member
???

איזה מעמד? אנחנו נטולי מעמד. אף אחד לא סופר אותנו כבר שנים. p.s קצת מצער אותי שאין לי מושג אם מי אני מתקשר.....

מה היה גילכם בעת שהתייתמתם ../images/Emo35.gif

אני שואלת, כי החוק מתייחס לגיל היתומים בעת שהתייתמו מאב ואם. אבל, החוק הוא חדש יחסית, חוקק לפני שנה-שנתיים, ולא היה בעבר. כלומר, זה סעיף שהוסיפו בחוק שתופס לגבי יתומי צהל ויתומי פעולות איבה.

הבהרה נוספת

לפי חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה התש"ל-1970, יתום שהוריו נספו בפעולת איבה זכאי לתגמול עד הגיעו לגיל 21. מי שכבר מלאו לו 21 שנה בעת שנספו הוריו, וגילו עד 30 שנה, זכאי למענק מיוחד (פלוס מענק נישואין). התיקון לגבי מענק מיוחד הוא מיום 17 במאי 2004. ראה ברשומות (ספר החוקים) חוברת 1939. נסה לברר יותר פרטים אצל שאול יהלום (ח"כ בעבר), שהגיש שנה אחר כך הצעה לתיקון בחוק כדי לעלות את הגיל מ-30 ל-36. אם כי, שים לב שחוק התגמולים הוא מ-70', ואתה ואחיך התייתמתם קודם. בכל זאת, קח יוזמה ואל תוותר על בירור עניינכם. אני מבינה את הכאב, זוכרת את הפיגוע, הייתי במקום, מכירה כמה נספים, וליבי עמכם.

למעלה