שלום לכולם

רחלפ

New member
שלום לכולם

שלום לכולם! אני בחשד לטרשת נפוצה-כל הבדיקות יצאו תקינות ,יש רק מוקד אחד בM.R.I בכל מקרה-תופעה שמציקה לי מאוד אלה הזרמים בכל מיני מקומות בגוף וקפיצות שרירים גם בכל מיני מקומות . אני לא מטופלת בטיפול לטרשת, אבל כדי להרגיע את המיחושים השונים נתנו לי תרופות-clonex וtegretol. בכל אופן אני מתכננת הריון, בעזרת השם בקרוב ואני כמובן צריכה להפסיק את הכדורים. רציתי לשאול את כל אלה שבהריון וכל אלה שהיו בהריון (ומכירות את המיחושים שאני מדברת עליהם...) האם הזרמים הללו והרעד פוחתים בהריון? אני יודעת שהמצב בהריון אמור להיות יותר טוב מבחינת התקפים אבל השאלה שלי האם גם ההרגשה היומיומית, מבחינת כל התחושות הללו גם יותר טובה? אשמח לתשובה תודה

סיאמית

New member
שלום לך ../images/Emo24.gif

הי רחל, אני בהריון ויכולה לספר לך שאני מרגישה מצויין. האם את בהתקף כרגע? בכל אופן, הסיכוי להתקפים כשאת בהריון פוחת מאוד כי המערכת החיסונית שלנו מדוכאת בזמן הזה. אני לא יכולה להתחייב שכל הסימפטומים שאת מספרת עליהם יעלמו כשתהיי (בעזרת השם, כמובן) בהריון, אבל רוב הסיכויים שהם יקטנו ואולי אפילו יעלמו. הדבר היחיד שמפריע לי כרגע זו העייפות שאופינית לחלק גדול מהמטורפצים (חולי הטרשת) ואופיינית גם לנשים בהריון שאינן חולות בט.נ. כך שהשילוב בין 2 העייפויות קשה לי. אבל גם על זה אני מתדברת בעזרת תיכנון נכון של היום שלי. דברי עם הנוירולוג שלך וודאי שאת יכולה כבר להתחיל את הניסיונות להכנס להריון מבחינת התרופות שאת לוקחת. יתכן שתתבקשי לסיים את הטיפול בהן ורק אז (או אחרי המתנה כזו או אחרת) להתחיל עם החגיגות. בהצלחה וברוכה הבאה!!!

RomiVais

New member
היי רחל - ברוכה הבאה!! ../images/Emo24.gif

אני רואה שסיאמית המקסימה כתבה לך לגבי ההריון... אני בטחה שעוד יכתבו לך גם נאוה ומיכל ותוכלי ללדעת מניסיון שלהן יותר לגבי ההריונות. בינתיים אני מאחלת לך המון בריאות ורק דברים טובים שוב - ברוכה הבאה - ותרגישי כמו ב-
רומי

רחלית

New member
הריון והתקף

מניסיון אישי של כניסה להריון בזמן התקף כבר 12 שבועות - ההתקף נמשך כמקןדם. ההריון נחשב כתקופה טובה מבחינת המחלה בעיקר לגבי הופעת התקפים חדשים. כדאי לך לברר לגבי התרופות שאת לוקחת - מתי להפסיק והאם תריך לחכות תקופה אחרי ההפסקה ועד הכניסב להריון בהצלחה עם הנסיונות

Navva

New member
התקף תחושתי והריון

רחל שלום היום אני אמא לתינוק בן חודשיים וחצי, ההריון החל כאשר היתי בהתקף "תחושתי", נימולים וכד´, שנמשכו כחצי שנה. אפשר להגיד שההריון "הוציא" אותי מההתקף. אני לא טופלתי בשום תרופה למניעת הטרשת, מאחר וברגע שהתגלתה המחלה ההריון היה כבר בתכנון. ד"א קבלתי קורטיזון בתחילת ההתקף והוא "לא דגדג" את ההתקף. אז שיהיה לך בהצלחה. נאוה

למעלה