שלום לכולם

11122233311

New member
שלום לכולם

היי ארנינה ויעל! זה אמיר ראיתי את האימייל עם המידע בקשר לחודשים הקרובים ולהפתעתי יש פורום של תקשורת מקרבת בתפוז. אז החלטתי להצטרף =) רציתי גם להגיד דבר בקשר לאמפתיה: אני הייתי בסדנא של התקשורת מקרבת ובת זוגי לא. ובקונפליקטים הראשונים שלנו בשבועיים שלאחר מכן ניסיתי לדחוף תקשורת מקרבת, מה שעזר והיה מאוד חיובי! אני גיליתי על עצמי שב 99 אחוזים מהמקרים בהם אני מרגיש מתוסכל, עצוב או כועס במשהו שקשור לבת זוגי, זה פשוט שהצורך שלי בהבנה לא נענה. אני מסביר את עצמי, את הרגשות שלי, הרצונות שלי, ואני לא מסופק. ואז אני חוזר על הדברים שוב ושוב כדי שתהיה בצד השני תגובה של הבנה. וכשאני מקבל תגובה כזאת של הזדהות והבנה אני גם לא מסופק (הצורך לא נענה). וכאן נכנסת האמפתיה, בת זוגי קלטה את הרעיון כולו לאחר שדיברנו הרבה על הנושא, ולפעמים היא פונה אליי בשפת תקשורת מקרבת (מה שמאוד משמח אותי!). אבל הדבר שמדהים אותי זה שהיו מקרים (מהסגנון בו אני לא מרגיש שהיא מבינה את הרגשות שלי) שבהם פשוט נמאס לי לחזור על הדברים ולהיות מבואס, ואמרתי בשפה כזאת או אחרת "אני רוצה שאלות אמפתיות". ואפילו כשאני ביקשתי שהיא תשאל אותי שאלות אמפתיות, והיא לא הייתה בסדנא ולא למדה את זה, אני מיוזמתי ביקשתי שהיא תשאל שאלות אמפתיות, וזה כביכול לא בא ממנה, והשאלות האלה פשוט הורידו לי אבן עצומה מהלב! וזה הקסם מבחינתי של השאלות האמפתיות. שמבחינת סיפוק הצורך בהבנה והקשבה, דרך השאלות האמפתיות אם הן מיוזמתי או מיוזמתה, אין ויכוח לגבי אם היא מבינה אותי או לא מבינה אותי. אם היא שואלת אותי "אתה מרגיש X?" ואני אומר "כן", אין לי מה לחזור על זה יותר כי עכשיו יש לי ביטחון ב 100 אחוז, שזה שם אצלה. וזה הדבר העיקרי שלקחתי מתקשורת מקרבת. תודה לכן =). נ.ב: יעל\ארנינה אתן יכולות לעדכן אותי בקשר למה שקורה עם המכתב בשבילי? תודה רבה!

מה זו סדנה של תקשורת מקרבת?

גם לי יש בעיה דומה עם בן זוגי. אני רוצהתמיד להסביר את עצמי שוב ושוב ושיבין אותי. אני יוצאת לא מרוצה מויכוחים. אני לא מצליחה להסביר את עצמי כמו שצריך. הייתי שבעלי ישאל בצורה אמפתית אבל משום מה אני לא רואה את עצמי מדברת איתו על אמפתיה עד שאני לא אעבוד על עצמי גם. אני שמחה בשבילך שהצלחת לעבוד על עצמך והעברת את זה לבת זוגתך.

11122233311

New member
היי תמר

שמתי קישור בסוף ההודעה להסבר על תקשורת מקרבת. האם את בויכוחים חוזרת על דברייך מספר פעמים, וגם אם בן זוגך אומר לך שהוא מבין, את עדיין לא מרגישה מובנת מספיק?

כן, לפעמים

ובגלל שהוא מתעצבן מזה שאני חוזרת על דברים או לפעמים לא מבינה שצריך לעצור אני נוקטת שיטה אחרת שבה אני שותקת לכמה דקות ולפעמים אף יותר ולאחר מכן חוזרת עם אמירה חד משמעית.

11122233311

New member
אם זה עובד

למה את חושבת שזה לא יחזיק מעמד? אין דרך אחת נכונה, אם הדבר הזה עובד בשבילך אז אין בו שום דבר רע. כמובן שאם את מרגישה לא בנוח עם הדרך הזאת את יכולה למצוא לך שיטה אחרת. חוץ מהשאלות האמפתיות את יכולה אולי לבקש ממנו שיסביר לך מה הוא הבין שאת מרגישה? או לשאול אותו אם הוא הבין. מה שאת חושבת שיעבוד לך. את יכולה לענות על השאלה: מה אני יכולה לעשות כדי לדעת שהוא הבין אותי? ותראי אם יש לך איזה תשובה שתוכל להוביל אותך לדרך אחרת או להשאיר אותך בדרך הנוכחית.

היי אמיר, איזה כיף לי לראות אותך

כאן. מאוד שמחה שהצטרפת ואני רואה שכבר אתה משתלב בפורום - ממש שמחה והנאה. אני אתחיל מהסוף - המכתב בהכנות, ארנינה כותבת אותו (יוצא לנו להכין די הרבה מכתבים עכשיו לאותה מטרה) ממש מקווה שכבר היום נוציא לך אותו. הכי שמחתי לשמוע שאתה מצליח ליישם את תקשורת מקרבת בזוגיות שלך. זה לא טריוויאלי, ושוב כיף לדעת שהקסם של האמפתיה פועל את פעולתו על אנשים קטנים וגדולים כאחד. הכי מעניין היה לי לקרוא שגם אם בת הזוג שלך לא ממש יודעת את הטכניקה, וגם אם היא לא מתורגלת ומאומנת, מספיקה ההתכווננות האמפתית אליך ואל העצב/הכאב שלך כדי שאתה תרגיש הקלה. אתה יודע למה זה? לדעתי זהו בדיוק המענה לצורך הבסיסי ביותר שיש לנו - שיראו אותי, שיקשיבו לי, שיבינו אותי. גם אם אין הסכמה. מאוד מקווה להמשיך לראות אותך כאן ובכלל,

למעלה