שלום לכולם...

flower for ever

New member
שלום לכולם...

מה שלומכם? אז ככה אני מקווה שאוכל להתייעץ איתכם בנושא זה.... אני חיילת משוחררת וחושבת על המשך לימודים לתואר. אני אוהבת את כל התחום הטיפולי וכבר חשבתי על כמה תחומים, בין היתר, גם על התחום של החינוך המיוחד. הייתי מעוניינת לדעת אם יש בזה עבודה היום? איך הלימודים? איך העבודה? רק בבתי ספר? אשמח אם תוכלו לפרט לטוב ולרע על העבודה בנושא חינוך מיוחד.... תודה רבה, והמשך יום טוב

Diana M

New member
לימודים

שלום פרח, אתחיל בכך שאבשר לך כי כמעט ולא ניתן להשיג בשלב זה של השנה מורה אחת פנויה לחינוך מיוחד. רע למי שמחפש טוב לכל המורות החדשות שכנראה מצאו עבודה. נו טוב..יש להודות באמת. איני יודעת מה המצב בכל הארץ אך באזור חיפה וצפונה זה המצב. ראי, אני מניחה שלרוב הבנות לא ממתינה עבודה מייד עם סיום הלימודים. אך מנסיוני עם מעט סבלנות וגישה אופטימית לבסוף כולן מוצאות עבודה. בחינוך המיוחד עובדים עם גילאיי 3-21 . כך שניתן להיות או מורה או גננת. ניתן כמובן גם ללמד תחומי טיפול ולעבוד בחינוך המיוחד אבל אז ההכשרה היא בתחומי דעת אחרים: פרא רפואיים או בתחום ההבעה והיצירה. ניתן ללמוד גם יעוץ חינוכי, פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית ולעסוק בחינוך מיוחד. הכל פתוח ותלוי מה מעניין אותך. לא יודעת האם ניתן לכתוב מה רע ומה טוב בחינוך המיוחד. מה שאני יכולה כן לאמר שצריך לאהוב מאוד את העיסוק ולהיות נכונה לעבודה קשה ומאומצת אחרת אין טעם לפנות ללימודים. בהצלחה דיאנה

flower for ever

New member
תודה רבה לתגובתך..

אני מאוד רוצה לעסוק בתחום הטיפולי ובגלל זה חשבתי על כיוון זה, וגם בגלל שממנו ניתן ללמוד תרפיה במוסיקה. אבל אני עדיין בהתלבטות מאחר ושמעתי מהרבה שלמדו שאין עבודה בזה באיזור המרכז :(

למעלה