שלום לכולם!

GoOoOli

New member
שלום לכולם!

שלום לכולם! במסגרת בית הספר, נדרשנו להכין פרוייקט. אני, בחרתי פרוייקט שיסבוב סביב הנושא : מוזיקה. רציתי לגזור אם אפשר כמה דקות מזמנכם, כדי שתענו לי על כמה שאלות. מהי מוזיקה בישבילכם? כיצד המוזיקה משפיעה על האנושות? מה המוזיקה נותנת לכם? האם המוזיקה יכולה לשנות את חיינו? האם אתם יכולים לתאר את החיים בלי המוזיקה? איך השירים של האומנים שאתם שומעים משפיעים עליכם? באיזו דרך?

itoosh2

New member
בשמחה

מהי מוזיקה בישבילכם? מימד שפועל מעל לעולם החומרי שלנו, ושנכנס בו בתור דרך להבעה עצמית והעצמת תחושות. כיצד המוזיקה משפיעה על האנושות? יוצרת תרבויות, בונה אישיות ומפתחת את המחשבה, היצירתיות והרגישות. מה המוזיקה נותנת לכם? משענת לכל תקופה. האם המוזיקה יכולה לשנות את חיינו? ועוד איך... המוזיקה יכולה לבנות את האישיות שלך... האם אתם יכולים לתאר את החיים בלי המוזיקה? לא רוצה לנסות... איך השירים של האומנים שאתם שומעים משפיעים עליכם? באיזו דרך? חלקם מעוררים בי הזדהות והבנה, חלקם משמחים, חלקם מעודדים, חלקם תומכים, חלקם ממריצים וכל מוזיקה לזמן שלה...

מרי לי

New member
Welcome קודם כל

אה....מרוב שאלות אני בטוחה שאני אפספס משהו, אז אני אענה לך על כל אחת ואחת: מהי מוזיקה בישבילכם? מוזיקה בשבילי היא כוח מניע, וכמוזיקאית מבצעת זה מעין שילוב בין רגש לספורט, כי זה עושה לי נורא טוב וגם אני תמיד בודקת את הגבולות של היכולות שלי כיצד המוזיקה משפיעה על האנושות? אני חושבת שהיא מייפה את האנושות, ואם לא הייתה מוזיקה לא היו יודעים מה זה רגש עמוק, לפחות לא הרוב, כי להתאהב במוזיקה לדעתי יותר קל מלהתאהב באדם, וגם התמורה לרוב הרבה יותר טובה. מה המוזיקה נותנת לכם? אושר, מטרה וכיוון בחיים האם המוזיקה יכולה לשנות את חיינו? הוא כבר שינתה, למרות שלמוזיקאים יוצא שם של יהירים ומתנשאים הרבה פעמים, לדעתי מוזיקאי הוא אדם שיש לו רגשות והוא חי כדי לבטא אותם, לכן זה משנה את החיים כי זה מסיח אותנו מהשגרה המשעממת. האם אתם יכולים לתאר את החיים בלי המוזיקה? לא
איך השירים של האומנים שאתם שומעים משפיעים עליכם? באיזו דרך? כ"כ הרבה דרכים.... א' זה מדליק אותי על סגנון ואני חייבת לחפור וללמוד עליו ולראות איך כל זה נעשה, זה מפעיל את המוח, ו-ב' אני מתחילה להבין דברים דרך רגש שאותו אמן מעביר לי דרך השיר או האלבום כולו. וכמובן שזה עוזר לי לראות כמה כיוונים שונים יש לי כדי להתבטא מקווה שזה עוזר לך. מה שבטוח זה NO MUSIC-NO LIFE

GoOoOli

New member
TNX!

בדיוק כמו שחשבתי.... תיאור מוזיקה זה כ"ך קשה....!! כי אין מילה או משפט שיכול לתאר את כולה... את ההרגשה... את המלודיה ... את המוזיקה. שאומרים לי מוזיקה... או ששואלים אותי... אני פשוט נאנחת... . תודה שעזרתם לי .

Yoko Nakajima

New member
עונה =]

---מהי מוזיקה בישבילכם?--- חיים. דרך לחיות. דרך ביטוי. רגש. עומק. חלק מהגוף והנשמה. מוסיקה היא עולם ומלואו, עולם שאני כל כך אוהבת להיכנס לתוכו. ---כיצד המוזיקה משפיעה על האנושות?--- המוסיקה מחברת בין אנשים ותרבויות, מעניקה שפה משותפת. מלבד זאת, היא משפיעה על כל אדם בפרט. לא יודעת בדיוק מה ההשפעה מבחינת "האנושות". ---מה המוזיקה נותנת לכם?--- בערך כמו השאלה הראשונה. המוסיקה מאפשרת לי להתבטא. נותנת לי לנשום. נותנת לי ריגושים. מוסיקה מעשירה את העולם שלי, תורמת לעיצוב הנפש שלי. מוסיקה נותנת לי השראה, מטרות, וסיבות. ---האם המוזיקה יכולה לשנות את חיינו?--- בהחלט. אין ספק בכך. ---האם אתם יכולים לתאר את החיים בלי המוזיקה?--- חיים ללא חיים. חסך עצום. חלל ריק בפנים. חיים דלים ולהם פחות משמעויות. נגיד שהיו מציעים לי מיליון דולר תמורת חיים בלי מוזיקה. אני בספק אם בכלל הייתי שוקלת. ---איך השירים של האומנים שאתם שומעים משפיעים עליכם? באיזו דרך?--- הם משפיעים עליי בדרך החשיבה שלי, במעשים שלי. הם חלק ממי שאני, מהאישיות שלי, מתהליך הגדילה וההתבגרות שלי. חלקם משפיעים עליי בצורה כזו שאני מודה לאלוהים שהאנשים האלו קיימים. מודה על כך שנולדו, ומרגישה שזו חלק מהסיבה לשמה הם נולדו. השירים הללו משפיעים עליי מבחינה אומנותית (כמישהי שמנגנת, מלחינה, כותבת, שרה, רוקדת..) וברמה האישית. אותם שירים לעיתים מניעים אותי להמשיך הלאה כשקשה, משמחים אותי, מרגשים אותי.... פעם חשבתי לעצמי, שאם אחד השירים או הסיפורים שאצור יהיה חלק כה גדול מחייו של מישהו כפי ששירים או סיפורים מסויימים מהווים חלק והשפעה עצומה על חיי... זו תהיה אחת מהפסגות אליהן אגיע. רק בנאדם אחד כזה, ואני אדע שיש עוד מטרה/סיבה שלשמה אני כאן.

עונה גם../images/Emo9.gif

מהי מוסיקה בשבילי.. מוסיקה היא הדרך הכי טובה להתחבא מהאמת, ולמצוא אותה כשצריך. כמו כל סוג של אמנות. אבל איתה הכי קל לי. היא גם מה שאני עושה למחייתי (ואני מדגישה.. למחייתי ולא לפרנסתי..) המוסיקה משפיעה על האנושות המון וקשה להתחיל להסביר. היא מצליחה ליצור תרבויות חדשות אפילו. למשל הRNB והראפ עודדו המון אלימות תקופה מסויימת ושידרו סבלנות בתקופה אחרת. אנשים נורא סומכים על מוסיקה טובה. כאילו היא הדרך הנכונה המוסיקה נותנת לי..אני חושבת שאולי הכי הרבה. נותנת לי רוגע כשאני עצבנית וכך כשהיא מתנגנת אני נרגעת.. היא נותנת לי מוזה להמון דברים, היא עוזרת ברגעים קשים וברגעים נהדרים, היא מרגשת... היא נותנת לי מהות. זה הכי חשוב לא? מוסיקה שינתה ת חיי. כך שאני מאמינה שיכולה לשנות את חיינו החיים בלי מוסיקה... בדיוק אתמול הייתה לי שיחה מוזרה עם אחותי. אמרתי שאני מעדיפה להתעוור או להיות משותקת לגמרי מאשר להיות חרשת. אני חושבת שזה החוש שאני הכי מעריכה.. אני חושבת שלחיות בעולם בלי צלילים, בלי מלודיות יפות.. אני חושבת שזה מאד קשה. איך המוסיקה שאני שומעת משפיעה עליי? היא נותנת חומר למחשבה, נותנת לרגשות לצוף, ונותנת לי להתבגר אביתר בנאי לדוגמא, נורא קל לי להיות עצובה עם הדיסק הראשון שלו. ג'וני מיטשל עושה לי חשק לקחת את האוטו ולנסוע רחוק.. כל שיר ואמן, ואוצרותיו הם..

למעלה