שלום לכולם

תושתושה

New member
שלום לכולם

אני אורית, וריפרפתי לי קצת בפורום לאחר מחשבות ארוכות. אני אשמח לקצת תמיכה ועזרה מצידכם, אפילו אולי סתם אוזן קשבת שאני אוכל לפרוק את המחשבות והרגשות. תודה מראש לכל מי שיעזור ואפילו רק יקרא. אני תמיד חשבתי שאני סטרייסטית, אבל אני לא יודעת כבר. אני מתחילה לאחרונה לחשוב שאני אסקסואלית. אני עוד כמה חודשים בת 18, וכן אני יודעת שזה הגיל של חיפושים, של מציאת המיניות ויש לי עוד זמן להתנסות ולחוות חוויות. אבל אני מסתכלת על רבים אחרים, שיוצאים, ומנסים ומחפשים, שיש להם חברים/חברות שהם היו בקשרים ארוכים וחוו כבר חוויות מיניות... ושואלת לעצמי, למה זה כל כך קשה לי לעשות את אותו הדבר? שמנסים לשדך לי אנשים,אני רק מתעצבנת מזה, כי אני מעדיפה לעשות את זה בעצמי בזמן שלי. וכשאני עושה את זה בעצמי, ויוצאת עם אנשים חמודים, אני שוללת את כולם, לא מרגישה אליהם כלום, לא נוח לי עם אף אחד. היו כאלה שהתאהבתי באופי שלהם אבל לא המשכתי איתם ליותר מזה ועברתי הלאה. לאחרונה אני תמיד מוצאת את עצמי דוחה את כולם, לא יכולה לדבר בטלפון כמו שצריך איתם, תמיד מתחבאת מאחורי המסך ומחפשת תירוצים למה אני לא יכולה לצאת היום ולמה לא מחר וכו'. אני לא חושבת שיש לי בעיה של בטחון עצמי, כי אני יכולה לדבר איתם בכיף פנים מול פנים. יש לי מלא ידידים וידידות ואלו הקשרים הכי נוחים שאני הכי מסתדרת איתם בעולם, וזהו, אין משהו אחר מלבד. (ראוי לציין שלבנות אין לי בכלל הרגשה) אין לי ולא היה לי קשר נורמלי עם אף אחד, לא התנשקתי אף אחד/אחת שלא נדבר בכלל על סקס. עד לא מזמן לא הייתי אפילו מחבקת או מנשקת אנשים בלחי. אבל תמיד חשבתי שזה כי אני בררנית מידי, או שאולי יש בי פחד כלשהו, אולי בגלל אבא שלי שמאוד נוקשה בקטעים האלה, לנסות ולהיות בקשר מיני או אפילו סתם קשר (הייתי בקשר של חבר/חברה עם 2 בחורים בעבר אבל זה נמשך אולי שבוע), יש לי גם הרגשה כזו כשאני יוצאת עם מישהו שאני חוטאת, אין לי מושג למה. האם זו רק אני? או שהאם אלה מחשבות ורגשות של אסקסואלים, שלכם? או שזה סתם משהו אחר יותר בגלל פחד שבי, או בררניות? אשמח לשמוע את דעתכם, ולשמוע קצת על עצמיכם ואיך אתם יודעים שאתם אסקסואלים ומתמודדים עם זה (אם יש בכלל עם מה להתמודד?) בתודה, אורית

gabriel1349

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo135.gif

ראשית כל, לשאלותייך : את צעירה מאוד , ורגשותייך עלולות להשתנות, אולי אינך מרגישה, כרגע, צורך בקשרים ושידוכים (זה דבר מעצבן בפני עצמו , כמובן תלוי את מי) . חשוב מאוד בשבילך, תחילה, שלא תעשי מה שלא נוח לך, זה שמסביבך אנשים מחפשים זוגיות -זה לא מה שיטריד אותך או יהווה עבורך לחץ חברתי. במידה ותרגישי בעתיד צורך בזוגיות- תחפשי לבד . עכשיו יכול להיות שאת בררנית, יכול להיות שיש בך פחדים מסויימים , אולי גם בגלל אביך (אחרת לא היית מעלה לבד השערות מסוג זה) אני מציע לך לפנות ליעוץ- את עוד מעט בת 18 ויכולה אפילו להשיג יעוץ בחינם , אפילו מבית ספרך. הם יכולו לכוון אותך, לשוחח על דברים המטרידים אותך ולחפש יחד איתך אם יש הצדקה להשערותייך (פחד או בררנות) מה שלא יהיה את לא צריכה להתרגש או להיות לחוצה , עדיין את לומדת וכרגע הכי חשוב להצליח בלימודים
כדאי לך, בכל מקרה, לא להשאיר דברים כאלה באויר - יכולה להיות כאן בעיית תפיסתית (אני מזכיר את ההנחה שלך שאת מרגישה אף חוטאת) או גרוע מזה שיש בך פחדים מודחקים- אז המלצה שלי אלייך- לבדוק זאת כשתרגישי מסוגלת להתמודד מול בעייתך ולבדוק מה עומד מאחוריה- מאחר וזה משהו שיפריע לך בעתיד. מצד שני , יכול להיות שאת גם בעצם אסקסואלית , וזה משהו שתעלי עליו לבדך עם הזמן. אסקסואלים/א-מינים- אלה אנשים שאינם חשים משיכה מינית כלפי אנשים, זה לא משהו מוגדר כפחד או כבררנות, או חוסר ביטחון או בעיה נפשית בריאותית אחרת, אלא כסוג מסויים של נטייה או יותר נכון חוסר נטייה מינית. כל אחד מתמודד עם זה אחרת- יש אנשים שהחברה המינית מסביב מעיקה להם ויש כאלה שפשוט חיים את חייהם כמו שהם מרגישים לנכון בלי לתת דין וחשבון לאיש.

Limbonic Art

New member
מסכימה לגמרי, הייתי רושמת דבר דומה

רק מה- לפותחת השרשור, שלבי את התשובה הזו עם P019 , אם הדבר אינו מפריע לך , תניחי לעצמך איזה שנה/ שנתיים , דבר לא בוער, אלא אם את ממש מרגישה שמתחבאת שם בעיה בוערת (הדחקה או whatever ) לא להיות בפאניקה! כי ככה לא פותרים דבר

p019

New member
ברוכה הבאה../images/Emo212.gif

דבר ראשון, בלי פניקה. יש לך זמן לבדוק ולחקור ולהחליט מה מתעים לך. התגובה שלי לעולם המיני שסביבי היתה להתנתק מכל זה, לא לצאת, לא לחפש קשר זוגי, זה אפילו לא עבר לי בראש. כבגיל 18 בחור הראה שהוא מעוניין בקשר התגובה שלי היתה לברוח (כן, לא בידיוק נחמד מיצדי, אבל באותו זמן, מי שהייתי, לא היה שום סיכוי שהייתי מסוגלת להסביר לו למה אין שום סיכוי, או אפילו לעצמי). כך שלא התמודדתי אם הדברים שאת מתארת. אני יכולה לראות איך א-מיניות יכולה להביא לאדם לחוות את מה שאת חווה, אבל יתכן שזה גם משהו אחר. את יכולה להחליט לא להחליט. את עדין צעירה מעוד. תעזבי את הנושא לשנה שנתיים, אולי זה יבוא מעצמו. אם זה מפריע לך היום, את יכולה כמובן ללכת לטיפול. אם את מסוגלת, אולי כדי לך לנסות עוד משהו. ארבה פעמים, ברגע שמבינים את הסיבה לבעיה הרגשות והרתיעות סביב הבעיה נפתרות. תבדקי איך את מרגישה כלפי כל הנושא תחת ההנחה שאת א-מינית? האם זה מרגיש נכון? האם את חשה שזו הסיבה לכך שאת מעדיפה לא לייצר קשרים? בכל מקרה, תהיה פתוחה. עדיף לתהות מאשר להחליט שאת משהו שאינו את. (כמו א-מיני שמתעקש שהוא מיני
)

ברוכה הבאה../images/Emo135.gif

התגובות הקודמות כבר אומרות הכל. יכול להיות שאת א-מינית, יכול להיות שאת לא. מה את מרגישה רק את יכולה לדעת, ולפעמים גם לנו קשה להבין מה אנחנו מרגישים ומה לא. גם לי בגיל הזה היה קשה להגדיר מי אני, וגם אחרי הגיל הזה עדיין היה קשה. הגדרה באה רק כדי לתאר את מה שאת מרגישה, ולא כדי לשנות אותך או להפוך אותך לחברה בקבוצה, לכן כדאי לחכות ולראות אם ההגדרה באמת מתאימה לנו. במיוחד בגיל 18, בשלהי גיל ההתבגרות. בינתיים, הכי חשוב שתרגישי טוב. אם את לא רוצה קשר מיני, אל תרגישי שאת אמורה להשיג אחד. מצד שני, אם תרגישי צורך עצור, טפלי בו. עשי מה שנכון לך, לדעתך. כשתרגישי טוב, ולא כאילו את חוטאת או מפחדת, יהיה לך קל יותר להבין מה בעצם את רוצה או לא רוצה. את מוזמנת להשאר פה בפורום, כי עם הגדרה או בלי, את מהאנשים להם הפורום נועד. ברוכה הבאה

למעלה