שלום לכולם

rivca

New member
סלחנות לגילויי אלימות(בעח)-תוצאות-א

by Kristen Sharer When Billy was 6 One fine Easter day, He received a gift With which he could play. It was a sweet little bunny With hair to the floor. What could have happened When it was found dead by the door? Accidental, they said. Billy´s just a child. He just played too rough. He got a little bit wild. When Billy was 10 At a neighbor´s house, He poured some bleach On a friendly pet mouse. Boys will be boys Is what they said. Be careful, they added As they patted his head. When Billy turned 12 They found some deep cuts On the face and the neck Of the sweet family mutt. No harm was done. The dog´s not hurt bad. He didn´t mean to do it. He truly feels sad. When Billy was 16, He took a gun to school. He fired upon them While calling them fools. When Billy was finished Having his fun, He smiled at his carnage And lay down his gun. The town went on weeping All through the trial. He showed no remorse. He showed not a smile. What happened, they asked, To a boy so fine? How could it be He showed not a sign. What about me? Said the ghost of the long dead mouse? And I the rabbit Who was found dead in his house? And the elderly dog With scars that still showed Softly whined and wondered, HOW DIDN´T THEY KNOW? Beatrice ~Voices for the Voiceless~ "Teach Respect to the Earth and All Living Things"

goldilocks

New member
שלום לכולם

אני חדשה בפורום שלכם, אבל מאד מאד אוהבת חיות ומשתדלת לעזור בסביבה שלי עד כמה שאפשר. תמיד יש לי שק אוכל לחתולים באוטו ומפזרת לכל מסכן ברחוב, אבל יש לי הרגשה שכמה שאנחנו עושים זה לא משנה. חייבים להגיע לדרך להעלות את את זכויות החיות על סדר היום, להגיע למפלגה כלשהיא שתוסיף את זה למצע שלה, להכריח עיריות לסדר פינות האכלה ועיקור/סירוס לחיות רחוב. אני חושבת שהדרך היחידה להתחיל לעורר מודעות היא להכניס שיעור על חיות בבית ספר. ההרגשה שלי היא שילדים היום לא אוהבים חיות, ולכן הם גדלים למבוגרים שלא אוהבים חיות. חייבים לעצור את זה וללמד אנשים על אהבת החי, וכך לפתוח הרבה בתים חדשים להרבה חיות שמחפשות אותם, ובמקביל לאלץ בעלי חיות ורשויות לדאוג לצמצום החיות הנולדות. מה אתם אומרים? יש הצעות? המצב הגרוע במדינה מקשה על פעילות למען חיות, אבל צריך להתחיל !

shanty.G

New member
כמה שאת צודקת../images/Emo13.gif

נגעת בשלוש הנקודות העיקריות של הפעילות למען זכויות בעלי חיים:
חינוך
הגברת מודעות
חקיקה ברמת הרשותית והממשלתית. בכל אחת מהנקודות הללו מתקיימת עשייה- בעיקר ביוזמת העמותות השונות. עמותת אנונימוס, אגודת SOS חיות, ועוד אחרות - מעבירות שעורים בבתי ספר העוסקים בזכויות בע"ח, נושאי עיקור וסירוס, התעללות בבע"ח ועוד. עד כמה שידוע לי, כיום אין תכנית ממלכתית מסודרת (כמו שעורי תנ"ך ולשון)ללימודים שיכללו בכפיפה אחת נושאים שונים בתחום, למטרת חינוך לאהבת החי ולהכרה בזכויות בעה"ח. זה כרגע בגדר משאלה. איני מסכימה עם ההגדרה ש´ילדים היום לא אוהבים חיות´. ילדים לומדים מהוריהם איך להתייחס לסביבתם. אם הורה אומר ´פוי, זה מלוכלך/מעביר מחלות´ וכיוב´ על כלב, הילד יגדל בידיעה שכלבים הם מלוכלכים ומעבירי מחלות. אם ילד מקבל בצעירותו לגיטימציה להרביץ או להתעלל בבע"ח חסר ישע, הוא יגדל להבין שזה בסדר. מכאן לא רחוקה הדרך לאלימות כלפי הולכי על שתיים- מה שעדיין לא הופנם באופן גורף במע´ החינוך. (פה בדיוק גם המקום לפואמה המצמררת שהביאה אלינו רבקה). לגבי הגברת מודעות וחקיקה: גם בנושאים אלו שוקדות העמותות השונות, בראשן נח (ארגון הגג של הארגונים למען בע"ח בישראל), אנונימוס, העמותה למען מדע מוסרי והאגודה הישראלית נגד ניסויים בבע"ח. לגבי עיקור וסירוס, ישנה עצומה הקוראת לראשי הרשויות להימנע ממדיניות ההרעלות ולהחיל מבצעי עו"ס. עד כה נאספו אמנם חתימות רבות, אולם התגובות מן הרשויות היו מאכזבות למדי. תקצר היריעה מלהכיל את כל הנוגע לתחומים שהזכרת, אולם אני שמחה שהצטרפת אלינו, ואת מוזמנת להישאר!
shanty

goldilocks

New member
היי שאנטי

קודם כל תודה על התגובה הארוכה והממצה. שנית, בנוגע לכך שילדים לא אוהבים חיות היום, הדגש הוא על היום, וברור שזה נובע מחינוך, אם בבי"ס ואם של ההורים. אני חושבת שצריך לשכנע מנהלי בי"ס להקדיש שיעור בשבוע לפחות לבילוי ולמידה על חיות. אם הילדים יבלו עם החיות הם ילמדו לא לפחד מהם. דרך אגב, דיברתי בעבר עם הוטרינר העירוני של איגוד ערים והוא סיפר לי שדווקא בבני ברק יש התעללות עצומה בבע"ח והוא מנסה למצוא דרך להוציא משם את כמה אלפי החתולים שחיים שם בתנאים לא תנאים. למשל במגזר כזה אני בטוחה שאם נלך למנהל בי"ס ונגיד לו להגיד לילדים שהם צריכים לקיים את מצוות צער בעלי חיים (שהיא אחת מתרי"ג מצוות נדמה לי), זה יוכל לעזור. הבעיה היא כמובן שגבר יצטרך לאמר את זה למנהל בי"ס, כי אני רק אישה נחותה... אבל זה כבר נושא לפורום אחר...

shanty.G

New member
גולדילוקס, אפילו לא בצחוק...../images/Emo12.gif

את צודקת, זה מעט חורג מנושא הפורום, אבל לא יכולתי להתעלם מההערה האחרונה שלך
(למרות שההקשר ברור). עם איזה וטרינר דיברת? למה הוא התכוון ב´מנסה למצוא דרך´? ככל הידוע לי, מכיוון שבמגזר החרדי ההתייחסות לחיות מחמד למיניהן היא כאל חיות טמאות כך גם ההתייחסות בפועל של הילדים. שמעתי על ילדים שבועטים בחתולים ברחוב בב"ב וזה ככל הנראה הרע במיעוטו. אכן התמונה אינה יפה בלשון המעטה בעיר זו מבחינת היחס לבע"ח משוטטים. אינני יודעת לגבי תרי"ג מצוות (חילונית גמורה...) אך התורה מתייחסת בודאות לציעור בעלי חיים כאל דבר אסור בתכלית. אולי מישהו באמת ירים את הכפפה לפעילות במגזר החרדי בנושא ההסברה?

gali1984

New member
זה בעיה

הציבור הזה הוא (לפחות נחשב ל) ציבור קשה. אם יבוא חילוני לדבר איתם אני לא יודעת עד כמה הם באמת יקשיבו ויקחו את הדברים ברצינות. אם יש מישהו דתי או חרדי זה מצויין. ונכון שקל להגיד שזה ציבור קשה בלי לנסות בכלל אבל מניסיון שהיה לי במיפגש (לא קשור לבעלי החיים) עם אנשים חרדים וממה ששמעתי מאנשים שאני סומכת על המילה שלהם לחילוניים זה באמת יהיה קשה מאד. (אם יש איזה רב או מקובל שתומך בדעות כאלה כדאי לשוחח איתו.)

danieldd

New member
כסף, כסף, כסף.../images/Emo10.gif

נכון. זה באמת עצוב לראות שכמה שלא ננסה, אף פעם זה לא יעזור. בדיוק חזרתי מחופש של שבוע יחד עם בן-דוד שלי, ודיברנו על מה אפשר לעשות. אני אומר לכם- לא מצאנו כלום שיכול לעזור באמת. אין מספיק אנשים שאיכפט להם מהנושא. נכון גם שכדי לעזור כדאי לארגן שיעורים בבתי ספר- וזה מה שאני עושה. אני וAK העברנו שני שיעורים בכתה שלנו על הנושא, וצמחנו ילדה אחת. עוד שלושה ילדים בערך התחילו לחשוב על הפחתת כמויות הבשר. נגד ניסויים ללימוד ומדע וכיו"ב לא דיברנו הרבה, אך חילקנו את מדריך הקוסמטיקה של האהיננבבע"ח (האגודה הישראלית נגד ניסויים בבעלי חיים). אני אומר אנחנו- למרות שאת כל זה עמית עשה. אני דיברתי על לבושת אבל בכל מקרה- הצלנו במקרה הטוב כ5000 חיות. נשמע הרבה? זה פחות מכמות התרנגולות שנשחטות ביום אחד בבית-מטבחיים (לפי החישובים שלי- שהם לא כ"כ אמינים...) ברוכה הבאה. ולהת´ DD

danieldd

New member
סליחה, אבל לא הסברתי הכל- אז הנה.

הרעיון של משהו למצע של מפלגה בכנסת הוא נחמד מאוד, כמו עוד רעיונות- אך לשרים/ חכי"ם/ ראש הממשלה וכו´ זה לא מ ש ת ל ם. לא שווה להם מבחינת כסף או קמפיין לעשות כזה שינוי, כי הם עלולים גם לאבד הרבה תומכים ע"י כך. חוץ מזה- חוק לא עוזר כשאין אכיפה. כמה חוקים מחוקקים בכנסת, וכמה מהם באמת נאכפים? דוגמא: בישראל קיים חוק האוסר על נסיעה בחופים מוגדרים, אך כולנו יודעים שכל שהיה על החוף כרוכה ברעש מנועים של ג´יפים מסריחים ומזהמים שמסתובבים על החול רק בשביל הכיף. פעם היינו על החוף, ורשמנו מספרים של 12 ג´יפים כאלה- וכששאלנו מה לעשות איתם אמרו לנו שנפנה למשטרה, המשטרה תגיש לנהגים קנס, הם יגידו שהם לא מוכנים לשלם- ואז יזמינו אותנו ל12 משפטים שונים. לא הגשנו תלונה. חברי הכנסת, בד"כ, לא מחוקקים בשביל אכיפה ושיפור המצב, אלא בשביל שהאזרחים יצביעו בשבילם. אני מקווה שהבהרתי למה בחרתי בכותרת ההיא שלכם, DD

Weird Eyal 21

New member
מה עם....

להקים מפלגה שהמצע שלה זה זכויות בעליי החיים? כמו למשל שעלה ירוק המצע שלהם היה לגליזציה של הגראס(היו להם הרבה בוחרים) אז להקים מפלגה שתלחם למען זכויות בעליי החיים באשר הם לא רעיון נחמד?

באפט

New member
למען האמת וההגינות

אני רואה כעת שגם במצע הליכוד מופיע סעיף שנוגע לזכויות בעלי חיים, וכך כנראה גם במצעי שאר המפלגות הגדולות. יהיה מעניין להשוות את כולם.

Weird Eyal 21

New member
חברים

אני לא מדבר על "סעיף" אני מדבר על מפלגה למען זכויות בעליי חיים לא סעיף שאף אחד לא עושה איתו כלום אני מדבר ברצינות אנשים

gali1984

New member
אם אני לא טועה

בעלה ירוק דובר בין היתר על זכויות בעלי החיים. בכל אופן מפלגה שהרעיון שלה הוא זכויות בעלי החיים, לדעתי, לא תזכה בהרבה קולות מכמה סיבות- * המצב של המדינה גרוע (אם מבחינה מדינית -"המצב" ואם מבחינה כלכלית) ולכן אנשים יעדיפו מפלגה עם זיהוי (של צד) פוליטי חזק (שמאל או ימין וסביר שתבחר מפלגה עם שיוך קיצוני לאחד הצדדים), או עם רעיון חברתי חדש (ושוב פעם חזק). * הבחירות ככל הנראה יהיו בחירות מפלגיות (או איך שלא קוראים לזה) ולא בחירות ישירות (שוב פעם איך שלא יקראו לזה) כך שלא הרבה ירצו "לבזבז" את הקול שלהם על זה (על מפלגה למען זכויות בעלי החיים). * לזכויות בעלי החיים יש כל כך הרבה מתנגדים שהליכה כמפלגה שזה הרעיון ההמרכזי שלה יכולה אפילו להזיק לתדמית (בחירות זה עסק מלוכלך...) ויש עוד הרבה סיבות שלא עולות לי לראש. אבל אני כן חושבת שצריך ללכת לבחירות כמפלגה חברתית (עם ערכים של עזרה ובלה בלה...) שבין הרעיונות המרכזיים שלה הוא זכויות בעלי החיים (אך לא הרעיון המרכזי ). ואם מישהו באמת מתכנן להריץ דבר כזה כדאי שהוא יתחיל עכשיו (מי יודע אולי הבחירות שוב פעם יוקדמו וגם אם לא זה רעיון שגדול שדורש הרבה זמן) ביי ביי לכם בנתיים חג שמח! גלי

למעלה