שלום לכולם -

Sharon_1

New member
שלום לכולם -

אני אומנם לא אמא, ולא משתתפת קבועה כאן, אבל בכ"ז יש לי שאלה - אני מטפלת בילדה מקסימה בת שנה ועשרה חודשים במשרה מלאה ומחפשת איך ל"שעשע" אותה. היא יודעת כבר המון ואני לא יודעת מה עוד אני יכולה ללמד אותה, ומה עוד אני יכולה לעשות איתה (לצייר, לשחק בגינה, ללכת לפארק, בצק, צבעי אצבעות, בובות, מה עוד?!). חוץ מזה שאני רוצה לעשות איתה גם דברים ש"ישארו" איתה, למשל - היא סופרת עד 11, יודעת את כל ה ABC (אנחנו גרים בחו"ל)וגם מזהה את האותיות, מכירה כבר המון המון שירים ועוד. ואני ממש ממש לא אוהבת לראות איתה TV (משעמם!). אז מה עוד אפשר לעשות?! תודה מראש!!! שרון

odeia

New member
../images/Emo104.gif שרון נהדר איך את מטפלת בילדה

ילדים צריכים עקביות, אז אולי תסדרי שבוע מסודר עם לוז מסודר, ביום ראשון, למש, צבעי ידיים ופארק, אוכל, שינה סיפור וכאלו דברים, יום שני... לילדים חשוב עקביות וחזרה על דברים, גם מאוד עוזר להם לדעת מה קורה כל רגע, לי יש ילדה בת 4 וחצי ועדיין חשוב לה לדעת מה עושים בגן בכל יום ומי עובד באותו היום. אפשר אולי להוסיף לרפטואר של העסקות גם ספרים בעיברית ובאנגלית (כמובן אם זו ילדה של ישראלים), צריך גם לתת לה בעצמה קצת זמן להיות לבד ולהפעיל את היצירתיות שלה ואת הדמיון, גם זה מאוד חשוב להתפתחות. כל הכבוד, תמשיכי ככה להיות נהדרת ואנחנו כאן אם ישנן עוד שאלות

Sharon_1

New member
וואו, אני ממש מסמיקה, תודה!!

תודה על הרעיון - אני אתחיל לעשות כך. היא לא בת של ישראלים, אז כך שספרים בעברית יורדים מהפרק. חשבתי ללמד אותה עברית - אבל נראה לי ממש מיותר בשבילה (אני מלמדת אותה מילה פה ושם, אבל לא בצורה רצינית), כי - א. אני משערת שלא נישאר יחד לנצח ולא יהיה לה עם מי לדבר והיא תשכח. ב. ההורים שלה אסייתים ומלמדים אותה את השפות שלהם - אז אני לא רוצה להעמיס עליה. ספרים באנגלית אנחנו קוראות כל הזמן - לפעמים אני מקריאה לה ולפעמים היא "מקריאה" לי. היא התחילה לאחרונה לשחק המון בעצמה, כלומר - לבד, להאכיל את הבובות, וממש מתנהגת אליהם כאילו הם ה"ילדים" שלה - אפילו ביקשה שנחליף להם חיתול ומסבירה להם במה אסור לגעת ולמה (ממש כמו שאני מסבירה לה). חוץ מזה - חברה נתנה לי אתר עם פעילויות שנראה לי נחמד, אם מישהי מעוניינת - www.kidin.co.il ושוב - תודה רבה!!!

אפשר להציע לך עבודה כשתחזרי?

את נשמעת לי כמעט כמו מרי פופינס... ברצינות, את עושה עבודה נהדרת, כל הכבוד! (אנחנו עוד לא בגיל וגם לא כאלו משקיעניות, נראה לי) אז אין לי עיצות..

Sharon_1

New member
אני שוב מסמיקה!

תודה רבה!!! ואם למישהו יש רעיונות - אני אשמח. אה, והיום התחלנו לשחק בלגו והיה מאד כיף ויצירתי!!

למעלה