שלום לכולם

orange love

New member
שלום לכולם

טוב הטיסה שלי היא בעוד שבוע (20 למרץ). אז רציתי כמה דברים: 1. המשלחת החליטה היו להכין דיסקים לשים באוטובוס בפולין, מוזיקה ישראלית כמובן, משהו שקט, איטי אך לא דכאוני מידי. לא חייב קשר ישיר לשואה. אשמח להמלצות. 2. הוחלט במשלחת גם להכין ספרון טיסה לכל חברי המשלחת, ואני אחראית על כך, אז רציתי לדעת מה אתם ממליצים לשים בפנים? איזה קטעים (איפה אפשר להשיג כאלה) איפה אפשר להשיג תשבצים. העניין שלא יהיה קשור לשואה, אלה שיעביר את הזמן ויעודד במטוס ובדרכים. 3. אשמח גם לטיפים מה לקחת למסע ומה לא, התחשב במזג האוויר שם. 4. רציתי גם לדעת מה אסור לעלות למטוס (אנחנו טסים בסאן דור).. תודה רבה. :)

תשובות....

1) מוזיקה שקטה ולא דכאונית.... אני ממליצה מאוד על השירים של הראל קעת,שקטים,מרגשים,ולא דכאוניים.... וחוץ מזה הוא זמר טוב ותמיד כיף לשמוע אותו. 2) את יכולה להשים תשבצים,סודוקו,תשחצים,דברים שרק ישראלים עושים (משפטים כאלה),את יכולה לחפש בגוגל לדוגמא לכתוב תשבצים וזה יוציא לך מלא מקומות....... 3)תקחי בגדים חמים (אני הייתי בתחילת מרץ 2006 ונפלנו על החורף הכי קשה שם ב-10 שנים האחרונות (כל ה-8 ימים היינו בטמפרטורות של מינוס 20) אז אני לא ממש יודעת מה הולך שם עכשיו, קחי מנות חמות וחטיפים וכאלה... 4) אני טסתי בסאן דור ולא היו הגבלות לדברים שאסור להעלות למטוס, אני העלתי את התיק של הבצפר עם דברים ליום הראשון (בגדים למקרה חירום שהמזוודה תאבד,חטיפים,כפפות וכו...) טיסה נעימה ומסע מוצלח אין לכם מושג כמה אני מקנאה בכם היום הי"אלפים מהבצפר שלי יוצאים וכולנו (כל המשלחת של השנה שעברה=השכבה שלי) ממש מקנאים בהם אין זאת חוויה ענקית שאני מקווה שיצא לי לעבור שוב מתישהו (הלוואי שבמסגרת הצבא עם "עדים במדים")

טיפקסית

New member
דברים שחובה שיהיו עלייך

עותקים של כרטיס הטיסה והדרכון! לעולם לא להשאיר אותם במזוודה! ארנק! בפולין תמיד להסתובב עם חגורת כסף ו/או ארנק שיהיה עלייך!!!,לאחרונה התרבו שם מקרים של כייסים! רצוי מאוד שיהיה לך את מספר הטלפון של קצין הביטחון שייצא אתכם,אתם תקבלו את זה ממנו או מרכז/ת המשלחת. כעיקרון אני מאמינה שההגבלות לגבי המזוודות יישארו כמו תמיד-לא יותר מ-20 קילוגרם למזוודה או משהו כזה,אני כבר לא ממש זוכרת בבירור. רצוי שיהיה נגן אם פי 3 ו/או ספר כי הטיסה יכולה להימשך בין ארבע לחמש שעות,והנסיעות בתוך פולין יכולות גם להימשך בין שמונה לעשר שעות במקרים מסוימים [אני לא מכירה את המסלול שלכם כך שאני לא יודעת מה מתוכנן לכם] רצוי לקחת כרית. באוטובוס כל דבר שיעביר לכם את הזמן. אנחנו הבאנו גיטרות,חליל צד ועוד כלי נגינה,ועשינו שירון לנסיעות.

אבירן171

New member
דברים שאסור לעלות למטוס

יש כמה דברים שהם לכל החברות בעולם שאסור לעלות על מטוס: מחשב נייד, אם זה לא B747(לפעמים מודיעים מראש או שפשוט אפשר לבדוק באינטרנט) ואת במחלקת עסקים, או טיסות קצרות(שלכם נחשבות לטווח קצר) שלפעמים, בגלל סוג המטוס שקולט כל קקה שלא צריך לקלוט(קרא פעם בטיסה שראיתי שהשתבש משהו בקשר ושמענו פקח מאיזה מגדל שלא היינו בתדר שלו בכלל...) או אם מודיעים לכם במטוס בתדרוך אז תדעו שהוא צריך להיות למעלה. פלאפונים, מומלץ לכבות אותם(לפעמים מחרימים אותם בטיסות שאסור להפעיל, ובכמעט כל הטיסות אסור להפעיל, למעט עסקיות(מטוסי עסקיים פרטיים) ומקרים חריגים) כי גם אם לא תיתפסו, בגלל שמהירות המטוס היא מעל 200 קשר(יכול להגיע בשיוט מעל 500 קשר) זה יכול "לדפוק" את הפלאפון ואם תנסי להפעיל מצלמה, את תראי למה אני מתכוון(הוא קצת יתחרפן ויראה משהו מוזר.. אבל לא כמו בטיסה אוירובטית.........). אסור לעלות למטוס חפצים חדים, ולעמים חברות גם לא מרשות לעלות סכיני גילוח(בעיקר אמריקאיות). ופה באה ההמלצה הבאה לקחת מכונות גילוח ולא סכינים, שוב גם אותם, נדיר, אבל יש חברות שלא ירשו לעלות למטוס(אם זה קורה אז כל הסיכויים שזה יקרה באמריקאיות). פצירה לא לעלות למטוס(זה כלי נשק יעיל יחסית..). מספרים ממש אבל ממש אסור לעלות למטוס. יש גם הגבלה של סוללות שמותר לעלות למטוס(יכול להיות שהיא בוטלה, עקב הדור החדש של המטוסים.. מה שבחלק נקרא NG - New Generation), משתנה מכל חברה לחברה. דברים שכן כדאי לעשות במטוס - לשלוח פתק לקברניט שאת מכירה אותי ואז להיכנס לקוקפיט... סתם.. לא, אל תעשי את זה כי לא יכניסו אותך.. רק חלק מהטייסים אני מכיר, לא את כולם. והרוב אלו של הטווח הרחוק. אבל תשלחי פתק שאת רוצה להיות בהמראה, ואז אחרי ההגעה לגובה זמני(בדר"כ FL280 או FL300) תגידי לו שם אפשר, ומדגיש אם אפשר(לא לדרוש), שתהיי גם בנחיתה. הם נותנים לפעמים בשתיהם, לפעמים רק בהמראה, תלוי במצב הרוח ובפתיחות של הקברניט(יש מרובעים מדי שיותר גרועים ממה שאי אפשר לתאר). לצלם בשבילי את הטיסה, כמובן אם את יכולה ויש לך מצלמת וידיאו בהשג יד. מניסיון רב שלי בטיסות, גם אם הוגינה לוחצת, לא בנחיתה ובמיוחד, ואני מדגיש, במיוחד בהמראה, לא לקום וללכת לשירותים מחשש לכיס אוויר לחוץ מאוד או דברים אחרים... ראיתי מספיק אנשים שנופל עליהם התיק מהמדף.. וגם ראיתי כאלו שנופלים וCRACK עם הראש בריצפה.. עיזבו שזה מחזה מצחיק ביותר!!!!!! אם את רוצה עוד פרטים, תפני אלי בפרטי או פה. בברכה, אבירן..

תרמוס נירוסטה ללא זכוכית בפנים

כן הוא שומר יפה מאד על חום המים הרותחים, בשביל תה או אבקת מרק נמס. והוא נשאר קר מבחוץ, ניתן לגעת בו למרות שהוא עשוי נירוסטה. מנה חמה. הרבה, כי האוכל לא משהו בכלל. בערך 2 יחידות ליום. מי שלא מסוגל לאכול את האוכל האנמי של הפולנים. כסף קטן, בדולרים, שיומר לכסף פולני. עדין להמיר בתוך פולין. כרטיס חיוג בינלאומי. תדעו שמחיר השיחה בנייד מפולין הוא אסטרונומי, 20 ש"ח לדקה. !!!! גם חלקי הדקה הוא באותו מחיר. תגידו להורים שיתקשרו למלון, או שישלחו פקסים בשעות הבוקר, כי הלחץ על הפקס של המלון עצום, והוא כל הזמן תפוס. 1 חולצה טרמית ומכנס טרמי. והשאר לקחת גופיות פלנל חמות. וגרביונים עבים. גרבים חמות של חיילים. 2 זוגות לגריבה אחד על השני. מעיל ארוך עדיף על מעיל קצר, בייחוד בימים קרים, אך חשוב גם לקחת אחד קצר, ליום בו מזג האוויר לא כל כך קפוא. כי לא בכל הימים מקפיא. מחממי אוזניים, מפליז, יש בריקושט. מאד טוב ושימושי. לא צריך שקיות חימום, זה לא חובה. מכנסי טרנינג רצוי שיהיו עבים. מי שהספיק לקנות ב-TNT , בזמן מכירת חיסול, יש להם סוג טוב מאד . קרקרים יבשים לנשנש בין הארוחות. בתיק היד צריך להיות משקל של 5 ק"ג, קחו בו לבוש תחתון וגרביים רזרביים, במידה והמזוודה לא מגיעה עם שאר המזוודות, לפחות יהיה לכם בגד תחתון נקי למחרת וגם מברשת שיניים ומסרק. (לא תוכלו לקחת משחת שיניים בתיק יד) וגם כדורים (מלווה במרשם מהרופא) נגד כאבים וחום , או תרופה שלוקחים באופן קבוע כל יום, שיהיו בתיק יד. במזוודה הכניסו תרופות למקרה ותחלו, שיהיה טיפות אף ואוזניים וכמובן נגד כאבים. וגם וולטרן ג'ל לשחרור שרירים תפוסים ברגליים עקב הליכה מרובה.

אבירן171

New member
כמה תיקונים

גרביים של חיילים הם לא מחממות. הלכתי איתם והם רק גורמת לעזה וגועל נפש. הגרביים הצבאיות שכן מחממות בדר"כ הולכות לחיילי גולני. לפעמים גם נתונים לחיילים ששומרים במקומות קרים. בברכה, אבירן..

אזירפאל

New member
לדעתי

לא כדאי לשים מוזיקה באוטובוס. לא תמיד לכולם יש מצב רוח, חלק רוצים לישון כי ממש עייפים (מה גם שהנסיעה הארוכה מעייפת) ומוזיקה רק תפריע. מי שמעוניין שישמע לעצמו. ובקשר לספרון, אפשר לשים כמה תשבצים וכדו', אבל מה שחשוב ומומלץ לדעתי זה לשים קטעי מידע קצרים על המקומות בהם תבקרו. אפשר ללמוד הרבה יותר כשמגיעים למקום לאחר שיודעים מה בדיוק קרה בו. יהיה אפשר לקרוא את זה באוטובוס בכל פעם לפני שמגיעים (כל אחד לעצמו או איך שרוצים). במסע שלי עשו את זה והיה הבדל עצום בכמות הדברים שלמדתי ובעניין שגיליתי במקומות שקראתי עליהם קודם ובכאלה שלא (אף אחד הרי לא מכיר את ~כל~ המקומות). צריך לזכור שהמטרה האמיתית של המסע היא ללמוד, והקטעים האלה בהחלט יסייעו לשרת את המטרה.

טיפקסית

New member
עוד דברים שכדאי לקחת

ערכת עזרה ראשונה וערכת עזרה שנייה [שכוללת מספריים,חוטים ודברים כאלה]. תמיד שתהיה בתיק גב מטריה,כמובן על פי תחזיות מזג אוויר מעודכנות לימי המסע. ישנם המון אתרים מלאים בתשבצים ותשחצים,נסי באתר גוגל,אפשר לקחת משם [את יכולה גם לפנות אליי בפרטי שאשלח לך דברים כאלה].זה מאוד מעסיק ספרי קריאה לנסיעה זה בדרך כלל מעביר את הזמן במידה ואתם לא רוצים לישון. אנחנו גם הכנו יומן אוטובוס שכבתי,יומן שעבר בין כל החבר'ה של השכבה בשני האוטובוסים וכל אחד כתב ושיתף במחשבות ברגשות וסתם בכל מה שעולה לו,זה יהיה מעניין לקרוא את זה אחרי שתחזרו -מניסיון אישי. בימים החופשיים שתקבלו רצוי שתקחו טלפון לרכז/ת המשלחת במידה וישנן בעיות. כמובן רצוי תמיד לקחת גם בקבוק מים בתיק האישי,השתייה ברוב המלון עולה כסף [כמובן תלוי ספציפית במלונות שתשהו בהם] במשלחת שלי הרכזים עשו החלטה נבונה והקרינו בשני האוטובוסים סרטים בנושא השואה,זה מאוד עוזר להיכנס לאווירה,צריך לברר עם הנהגי אוטובוסים שלכם האם זה אפשרי [במידה ויש מכשיר וידאו באוטובוסים]. ועצה אחת-כשיוצאים מהמלון לעולם לא להחצין את נושא הישראליות שלכם מלבד בטקסים,זאת אומרת בימים רגילים כשאין טקסים להמעיט בחולצות עם כיתוביות בעברית,שרשראות מגן דוד וכיוצא בזה. זה סתם מושך אש ועלול לגרום בעיות וחבל [יש הרבה אנטישמיות בפולין]

אבירן171

New member
אי אפשר לקחת ערכת עזרה שנייה

היא כוללת מספרים.. וגם אם יתנו לכם לעלות(בספק) זה רק למטען, זה לא יהיה נגיש לכם במשך כל הטיסה. ועוד משפט קטן ויפה של איזופוס: "מוטב למות פעם אחת ודי, מאשר לחיות בפחד מתמיד מפני המוות". הם אתם פוחדים מהם, עדיף שלא תיסעו לשם. לא צריך לחיות בפחד ובמיוחד לא בגלל חבורת בבונים שנתקעה איפושהו בשלב האבולוציה של הקוף.. בברכה, אבירן..

דנדוושש

New member
בקשר לבגדים..

אני חזרתי אתמול בלילה מפולין אז רק רציתי להגיד שלא כל כך קר שם השנה... לא צריך להגזים עם הבגדים הטרמיים והכל, אני ממש לא הלכתי איתם בכל המסע היה לנו יום שהיה אפילו 20 מעלות!! ובדרך כלל זה היה משהו בין 13 ל-17 (היה רשום לנו באוטובוס אז כל הזמן הסתכלנו) אז לא צריך להיכנס להיסטריה בגלל הבגדים :) השנה ממש לא היה חורף קר אמרו לנו לפני שזה קור שאי אפשר לתאר בכלל.. וכל מיני דברים.. אז בסוף הרבה התאכזבו חחח

דנדוש אני הייתי בדיוק לפני שנה והיה

לפני שנה הייתי בפולין מ-6 עד 14 במרץ והיה מזה הפוך ממה שאת מתארת כל ה-8 ימים היינו בטמפרטורות של מינוס 20 וזה... שלג כבד.... שחזרנו התברר שלמעשה נפלנו על החורף הכי קשה (קר) בפולין ב-10 שנים האחרונות ואם זה לא מספיק נפלנו בדיוק על השבוע הכי קר שהיה שם בשנה שעברה חחחחחחחחח איזה תיזמון מצאנו לנו להגיע

eduard16

New member
השנה היה חורף קר

יותר קר משנה שעברה.. פשוט התקופה היא יותר חמה.. אני נסעתי שנה שעברה מה27.2 עד ה6.3 והיה כ"כ 17- מעלות בערך.. ביום הכי חם היה משהו כמו 5- מעלות.. זה הכל התקופה.. עכשיו הרבה יותר חם מתחילת מרץ

נטלי 100

New member
אסור להעלות נוזלים!- זה ממש חשוב

נוזלים כולל אפילו קרם לשיער בתיק באישי.. (מבאס ביותר להיות כל הימים בלי קרם לשיער.. קרה לחברה שלי )

אבירן171

New member
אפשרי למזוודה אבל צפי לבדיקות

לא נעימות בחלק מהחברות(באל על זה קורה לרוב בטיסות לארצות הברית מהחשש שהאמריקאים יגלו משהו שאל על לא גילתה ואז יתלוננו עליה). יש גם חלק שלא יתנו לעלות למזוודה מחשש לפגיעה בשם של החברה. אני ממליץ, ישר למזוודה, בלי ניסיון להתמקחות ישראלית טיפוסית לא יעילה, במידה ולא יתנו לכם, תתנו את זה למישהי בנמל... בברכה, אבירן..

נטלי 100

New member
למזוודה ולכל תקי שנשלח לבטן של המטו

ס מותר.. רק למה שעולה איתך לתא הנוסאים אסור..

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif אוטוטו../images/Emo160.gif

בספרון מומלץ לשים מילון פולני עברי קטן ושימושי, בנוסף לחיזוקים קטנים וכל מה שכבר אמרת לקחת יומן או משהו לרשום בו, מוזיקה, קצת אוכל וביגוד מתאים לעונה [מזג אוויר יש בטאגליינס] מסע מוצלח

eduard16

New member
לענות

1. בקשר לשירים תעשו דיסק עם שירי נוסטלגיה שכולם אוהבים סטייל מכה אפורה.. אצלנו במשלחת שרנו את השיר תחזור תחזור באחד מהטקסים וזה הפך להיות אחד מהשירים שהכי זכרנו מהמסע.. בעיקרון כל שיר שאתם אוהבים מתאים רק לא יותר מידי שמח... 2. את יכולה לחפש כל מיני סיפורים עם מוסר השכל סתם נחמדים כאלה ולשים את זה.. 3. מזג האויר שם יהיה כמו מזג האויר ביום הכי קר בארץ.. עוד מעט אביב.. אל תגזימי עם הביגוד אבל מה שכן אני יכול להמליץ לך להביא כפפות אפילו שתי זוגות למקרה שזוג אחד יתרטב.. וגם מחמם אזניים.. זה תמיד עוזר
אגב ראיתי בבלוג תמונה שלך.. את לומדת בטשרניחובסקי בנתניה? אם כן את לומדת איתי באותו בצפר ושנה שעברה יצאנו גם עם לוצי וכל מה שיש לי להגיד לך זה שהיא המדריכה הכי טובה שאפשר לבקש.. את גם יכולה להתייעץ איתה בקשר לספרון טיסה הזה היא תעזור לך..

orange love

New member
חחח אני אכן בטשרניחובסקי

לוצי הכי מקסימה שיש... איזה עולם קטן...

למעלה