שלום לכולם....

ג מ ב ה

New member
שלום לכולם....

לפני יומיים קניתי בירית מהממת!!! הכנתי לה אקווריום (לא טרריום) בגודל של 60 ס"מ יש לה ענפים וצמחים... קרקע של שבבי עץ על פי המלצת המוכר קערת מים בגובה של 6 ס"מ +/- גופית ששוחה במים, כבל חימום בצד אחד של האקווריום... אפילו שמתי מעל הפתח זכוכית על מנת לשמור על טמפ' של 26 מעלות וקצת יותר לפי דעתי ( המדחום שהביאו לי מתאים יותר לדגים מאשר לנחש...). הכל נראה מושלם חוץ מדבר אחד... הבירית מתיישבת לה מדי פעם במים ולא זזה.... לפעמים שעות לפעמים פחות, אבל ממש בקושי אני רואה אותה על הענף (הבנתי ששם היא אמורה להיות רוב הזמן) מאז שהיא הגיעה היא לא אכלה... והאמת היא דיי "שקועה במחשבות", יש מצב שאני עשיתי משהו לא נכון??? אני ישמח לתשובה... תודה.

snakeman404

New member
עד כמה שאני יודע-

זה תקין-הבירית הוא נחש מים ואת רוב זמנו יבלה במים.. אין לי הרבה ניסיון איתם אז תתקנו אותי אם אני טועה..

galvin

New member
"וקצת יותר" ...

שתי שאלות. הראשונה, אם זה אקואריום ולא טרריום, מה סוגר אותו? מכסה זכוכית? כלומר, אין אוורור? אם באמת אין, לא טוב. בטח לא עם בירית. שניה, בענין מידות החום. "וקצת יותר" - לא הולך. טמפ' מתאימה היא התחלה מוצלחת לנחש חי. מכל הציוד, מדחום נורמלי הוא ממש לא החלק היקר. ממליץ להתחיל עם זה.

snakeman404

New member
צודק במאה אחוז..

אני תמיד רואה את הפרטים האלה כמובן מאליו ולא שואל.. אוורור,חום מדויק,לחות טובה ובקיצור כל התנאים האופטימלים שאפשר וצריך לתת לבעל-חי..

תתחדש

רוב הנחשים שנמכרים בארץ ונקראים בירית אינם נחשי מים (נדמה לי שאפילו כולם) אבל הם כן חיים בסביבת אגמים ובאזורים לחים יחסית. הצורה שבה הטרריום שלך מסודר (הרוב יבש וכלי מים שהנחש יכול להיכנס פנימה) היא טובה. באמת חשוב מאוד נושא האיוורור כדי למנוע בעיות עור שנוצרות מלחות גבוהה וחוסר באיוורור. ובנוסף כדאי לשים לב שהמכסה גם מאוורר וגם מונע בריחה של הנחש, ונחשים יודעים לטפס יפה ויש להם כוח רב באופן יחסי לגודלם אז אל תזלזל בבירית שלך. מזון אתה יכול לתת לה דגים, תולעי שילשול ורכיכות. בהצלחה

ג מ ב ה

New member
תודה רבה לכם על התשובות....

ובקשר לשאר השאלות... מכסה האקווריום סגור ברשת ומלמעלה הנחתי את הזכוכית כך שיש איוורור... בצד אחד הנחתי את גוף החימום מגולגל כדי ליצור חום ובצד שני יש קערה של מים קרירים... יש גזע עץ. המד טמפ' זה מה שהמוכר הביא לי ואני לא כזה מבין כך שהקשבתי לעצתו... ובקיצור צילמתי ותחליטו אתם... בתודה שניצל.

חשוב לסגור את

המעברים לכבלים וצינורות שיש בצד האחורי של המכסה, משם ייצא לך הנחש. הטרמומטר נראה לי בסדר רק שהוא לא ממש ברור וזה לא משהו כשצריך להסתכל ולנסות להבין בכל פעם מחדש מה זה אומר. אני הייתי מוותר על החצץ בתוך כלי המים. בדרך כלל הם עושים את הצרכים בכלי המים ולכן יש צורך לשטוף אותו לעיתים קרובות ובגלל זה עדיף שלא יהיו בתוכו חלקים שצריך לשטוף גם אותם טוב טוב בכל פעם כדי שלא ישארו "שאריות" שיזהמו את המים. חוץ מזה נראה לא רע בכלל.

ג מ ב ה

New member
זה שהיא תקועה בפינה רוב היום???

היא פשוט נמצאת ליד הקערת מים ולא יוצאת משם יום שלם... זה ממש מדאיג אותי... אני מודע שנחש זה לא חיה פעלתינית אבל ככה זה ממש מוגזם. לא?

מכיוון שזאת בירית

ויש להן נטיה לסבול מהרבה בעיות (99% מאלו שנמכרות הן תפיסות מהטבע) כדאי לך לקחת אותה לוטרינר שמתמחה בזוחלים כדי שיביט בה ויעשה לה בדיקת צואה. רשימה של וטרינרים שמטפלים בזוחלים תוכל למצוא בקישור הזה.

mik22

New member
רגע, רגע

אני מבין שהבירית אצלך יומיים שלושה בלבד. לפני שאתה רץ לוטרינר, חכה שבוע. תן לה להתאקלם במקום החדש. היא נמצאת רוב הזמן במים, מאחר ושם היא מרגישה בטוחה יותר כרגע. לאט לאט היא תצבור ביטחון ותתחיל לחקור איזורים אחרים בטרריום שלך. מד חום מדוייק זה חובה. תבדוק את הטמפרטורה על המצע עצמו בצד החם. יכול להיות שתגלה הפתעה.

אצלי היא לא../images/Emo8.gif

אתה צודק כשמדובר בנחש יליד שבי ולפעמים אפילו במקרים מיוחדים של חיות שמקורן מהבר. לדעתי כשמדובר בבירית שהסבירות לטפילי מעיים גדולה זה שהוא יחכה רק יכול להחמיר את המצב.

ג מ ב ה

New member
היום הוא שינתה מקום...

היום מולי (החלטתי שהוא זכר!!!!) שינה מקום ועכשיו על גזע העץ... יושב בכייף תודה לכולכם...

על פי הכותרת ../images/Emo3.gif

אתה לא סגור על ההחלטה שלך... אלי תחשוב על זה עוד קצת

ג מ ב ה

New member
אני מודה לכולכם!!!!

הבירית הקטן הזה מולי! הוא אוכל כמו חזיר פתאום אבל עכשיו הוא מפחד ממני... אני מאמין שזה בגלל החתול שכל פעם קופץ ומתעניין בחבר החדש שיש לו בבית..... לא נורא... לאט לאט אני יריגע את מולי.... בכל מקרה תודה רבה לכולם!!!! (ביומיים וחצי הוא אכל 2 דגי זהב וחמישה גופים!!!)

למעלה