שלום לכולם

שלום לכולם

תגובתי הראשונה פה בפורום, פרום עצום מכיל המון מידע אני כבר בערך במשך חצי שנה נכנס יוצא קורה משכיל וחוזר חלילה... אך הפעם יש לי שאלה :) קראתי פה שאחת הדרכים להפיק שמן מצמחים היא באמצעות 'כבישה קרה', כלומר לקחת שמן חמניות לדוגמא, להוסיף לו את הצמח הרצוי (במקרה שלי קמומיל) לסגור בצנצנת ואקום לשים בשמש.. ללכת לישון לשכוח מזה כשלושה שבועות ו'וואלה' הרי לי 'שמן קמומיל על בסיס שמן חמניות בכבישה קרה'.. עד פה הכל טוב ויפה... אבל :) אז קראתי את אחת ההודעות על 'שמן מזוקק כבישה קרה' וכמה שזה מזיק שרמת החימצון של השמן גבוהה.. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=850&msgid=95257674 ואז, קראתי שכל שמן נספג בעור מגיע לכבד. על הקמומיל שברשותי התחילו לגדול כנימות, ירוקות, שחורות עם צבתות בלי צבתות.. בקיצור - קומונה שלמה.. טרם הכנסתי את הקמומיל לשמן עבור כבישה קרה... האם יש דרך להיפתר מהכנימות ללא ריסוס ומבלי לאבד מאיכות השמן? אם לא, האם ניתן לשתוף במים - בצורה כזאת שירדו רב הכנימות? הכנימות שישארו, האם הן משפיעות על רמת החומציות? האם הן מסוכנות לעור במידה ואמרח את השמן עליו? כיצד אוכל למדוד חומציות לשמן שנוצר לי? האם שמן בכבישה קרה יכול להתקלקל? במידה וכן, מה אוכל לעשות על מנת למנוע או לעכב את התקלקלותו? איך אדע אם השמן שברשותי כבר מקולקל? אודה על כל תשובה שתתנו... :)
 
קודם כל ברוך הבא...

מספר תשובות : את הכנימות ניתן להוריד בעזרת מין וסבון לשים מעט סבון בתוך בקבוק ספריי ולרסס את הכנימות עד שירדו כולן, לא להתייאש!!! מה גם בפורום גינון יכולים לתת לך עיצות מעולות לגבי איך לתחזק את הצמחים שלך ללא ריסוס כימיקליאלא באמצעים טבעיים בלבד ולהחזיר את האיזון לגינה שלך השיטה השניה היא פרות משה רבינו שאוכלות את הכנימות אבל זה בוודאי יהיה מעט יותר מסובך להשיג כרגע.. שמנים מכבישה קרה נשמרים עד שנה תלוי איזה שמנים ומאיזה איכות. על מנת לשמור על שמן למטרות קוסמטיות או למטרות ריפוי ניתן להוסיף או ויטמין E או שמן נבט חיטה. הדרך עליה אתה מדבר נקראת השריה - שמן מושרה. שמן מזוקק מכבישה קרה: אם אתה קונה ממקור מהימן את השמנים שלך ושם לב מה רשום בתוית וכמובן לתאריך תוכל לדעת איזה שמן אתה קונה. מה גם, תמיד אפשר להתקשר ליצרן ולתחקר אותו יותר לגבי השמן(באיזו שיטה יוצר וכו ) על מנת להיות בטוח . לא כל שמן שנספג בעור נכנס לכבד אלא - כל שמן שיש בו שמנים אתריים , זאת אומרת- שמנים שהכונסו להם שמנים אתריים שיש להם יכולת לחדור את המעטפה השומנית ולהכנס למחזור הדם. ומשם כמובן לכבד. לגבי הכנימות - אני מאמינה שהן ישפיעו בכך שהם יכניסו לך כולרות לא עלינו.. לא לנסות!! רצוי וראוי להשתמש בצמחים נקיים . בהצלחה. אם יהיו לך עוד שאלות אתה מוזמן...:)
 
../images/Emo24.gif וואו תודה רבה על התשובה..:)

החכמתי, תודה.. ובעצם הבעיה המרכזית שלי עכשיו זה הקנימות... הקמומיל כבר לא גודל אצלי.. הוא כבר נקטף ונשמר בצנצנת בינתיים עד שאני אצליח להבין מה אני עושה עם הקנימות.. אני מקווה שיהיה מישהו פה שיוכל ליעץ לי לגבי איך אני נפתר מהכנימות הללו...
האם ניתן לבצע כבישה קרה בצורה 'ביתית'? או יותר נכון בתנאים שהם ביתיים?
 
על מנת לסגור מעגל..

אחלוק פה את התשובה שקיבלתי לשאלה, 'כיצד האפתר מכנימות שעל הפרח ללא שימוש בחום מעל טמפרטורת החדר, ללא שימוש בתרסיסים כימיים כולל מי שום עם אבדן מינימלי של מיצי הצמח..' התשובה שקיבלתי פשוטה למדיי.. אני מקווה שהיא עובדת.. 'טבול במשך כחמש דקות במי סבון.. אם לא כולן ירדו, טבול שוב..' פשוט קצר ולעניין... :)
 

0 אור 0

New member
ורק חשוב לזכור שני דברים

1. לשטוף היטב משאריות סבון, שגם הוא לא ממש אידיאלי כחלק מהמיצוי 2. בכל זאת יש העברה מסויימת של חלק ממיצי הצמח למי הסבון
 

נורקס

New member
הי רום

בכבישה קרה לוקחים צמח (בד"כ את הגרעין שלו למשל חמניות) ובתהליך שמערב לחץ וחימום את מפיקים ממנו את השמן שיש בו. לביצוע התהליך הנ"ל יש צורך במיכשור מיוחד ולכן כבישה קרה לא ניתן לבצע בתנאים ביתיים. יתכן שמה שהתכוונת זה הפקת שמן מושרה (כפי שכתבה לך אשה של וניל). שמן מושרה ניתן להפיק בבית ויש שתי דרכים לבצע זאת: 1. שמים בתוך צנצנת זכוכית צמח טרי חתוך לחתיכות קטנות עד כשליש מנפח הצנצנת . ממלאים את הצנצנת עד למעלה בשמן כלשהו בכבישה קרה (למשל שמן זית או שקדים) וסוגרים.מניחים בשמש (רצוי בצד דרום של הבית או על הגג אם יש) למשך שבוע. מנערים מידי פעם. לאחר שבוע מסננים את השמן לכלי דרך חיתול בד. 2.דרך שניה (קצרה יותר) הפקת שמן מושרה על בן מרי (סיר אדים): שמים בסיר שמן כלשהו בכבישה קרה. את הסיר עם השמן מניחים על סיר נוסף ובו מים ואת כל זה שמים על הגז על אש הכי קטנה. (יש להקפיד שלא יהיה מגע בין המים שבסיר התחתון לתחתית של הסיר העליון). מוסיפים את הצמח, הפעם הצמח צריך להיות מיובש וכתוש (כדי להגדיל את שטח הפנים) כמות הצמח היא 1/3 מנפח השמן ששמים. מסים את הסיר העלייוןבמכסה ומשאירים על אש נמוכה ביותר כ-4 שעות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה. לאחר כשעה סוחטים את השמן דרך חיתול בד. אפשר להכין ככה מגוון של שמנים ולהלן מספר רעונות:
שמן קלנדולה-ע"י שימוש בפרחי קלנדולה מיובשים בשמן שומשום בכבישה קרה-שמן מצויין להרגעת גרויים,אדמומיות ודלקות בעור
שמן פלפל חריף-ע"י שימוש בפלפל חריף בשמן זית-שמן לעיסוי שמומלץ לטיפול בכאבים ראומטיים וכאבי גב. וטוב גם לתיבול של סלטים ומזון.
שמן רוזמרין-ע"י שימוש בצמח רוזמרין בשמן זית-מצויין כמסיכה לשיער לפני חפיפה.מורחים מהשמן על השיער תוך עיסוי הקרקפת,ממתינים כ-20 דקות וחופפים כרגיל. מעולה למניעת נשירת שיער. אפשר על אותו עיקרון להכין שמן לבנדר להרגעה (עם הצמח לבנדר בשמן שקדים או זרעי ענבים), שמן ורדים לבישום או לעיסוי רומנטי מפנק(עם עלי כותרת של ורדים אדומים בשמן שקדים) ועוד ועוד. אין להכין שמן מושרה עם שמנים מזוככים שקונים בסופר אלא רק עם שמנים בכבישה קרה!!!!!!! על מנת להאריך את חיי השמן המושרה מומלץ להוסיף אליו פעם בשבוע ויטמין E ע"ע דקירה של קפסולה והוספת התוכן תהנה
, נורית
 

0 אור 0

New member
אם התהליך משלב לחץ וחימום אז למה

קוראים לו כבישה קרה? אכן קראתי שוב את השאלה המקורית, והוא באמת לא התכוון לכבישה קרה אלא לשמן מושרה כפי שתיארת ופירטת כה יפה. אבל לגבי כבישה קרה , אני תוהה. השמן היחידי שיצא לי להפיק (ליתר דיוק - לראות איך מפיקים) זה שמן זית - שאותו מפיקים על ידי כבישה באבני ריחים, בלי שום חימום, בעוד ששמנים תעשייתיים עוברים חימום וזיכוך מסויימים. אכן אני לא מכירה את תהליך ההפקה של שמן שומשום או חמניות, אך מכיוון שאלו שמנים שמיוצרים זה אלפי שנים, יש להניח שניתן להפיק גם בתנאים פרימיטיביים למדי
 

נורקס

New member
אני מניחה שאכן כך.בכל מקרה

בתהליך של כבישה קרה החימום הוא מקסימום עד 60 מעלות. ואילו בתהליך של זיכוך החימום הוא מעל 300 מעלות. וכמו שכתבת יתכן שבקופות קדומות הפקת השמנים נעשתה ללא חימום כלל, אבל בטח זה לקח יותר זמן. נו, אז אנשים לא מיהרו כל הזמן כמו שעכשיו
 
שמן שומשום

אפשר להפיק גם מקליה של השומשום. הטעם של שמן כזה דומיננטי הרבה יותר מאשר טעמו בכבישה קרה, ולדעתי- הרבה פחות טעים.
 

נורקס

New member
שלומי,האם תוכל לפרט

בבקשה את אופן הפקת השמן ע"י קליה. תודה, נורית
 
מתכון

קצת קשה לי לתת, אבל מהסתכלות על טבחים תיאלנדים, וההסבר שקיבלתי במקום אחר, פשוט שמים את השומשום במחבת על להבה גבוהה... עכשיו כשאני כותב את זה, אני לא בטוח שהשמן יוצא סתם ככה (יתכן שכן), אבל לשמן שמתקבל בהחלט יש ריח של שומשום שרוף, והוא משמש במתכונים שונים מהמזרח הרחוק. ברור לי שזה לא האופן בו מכינים שמן מזוכך, אני שמעתי שתי גרסאות, אחת נוראית, והשניה הרבה יותר,האחת אומרת שבאמצעות קיטור יוצא יותר שמן המגרעין, והשניה שבנוסף זה עובר תהליכים רבים של שינוי טעם וריח, שכולל כימיקלים רבים. בכל מקרה, אלא אם יש לך מתכון ה-ו-ר-ס שאת חייבת לייצר עבורו שמן שומשום קלוי (שאפשר להשיג בקלות ברשתות המובחרות הקרובות למקום מגורייך), הייתי נשאר עם הכבישה הקרה
יום טוב!
 

נורקס

New member
שלומי תודה

האמת היא שלפי מה שידוע לי השמן שומשום הסיני שצבעו חום וריחו חזק, הוא אכן עשוי משומשום שרוף מה שאומר שלמעשה השומשום איבד בתהליך מערכו התזונתי ואם אתה אומר שעוד מוסיפים לו חומרי טעם וריח אז..אוי ואבוי לנו. אני ניסיתי פעם לקלות את השומשום אבל כל מה שיצא לי זה שומשום שרוף ומחבת שרוף
נראה לי שאכן אני אשאר עם שמן השומשום בכבישה קרה.
 
היי נורקס

תודה על התשובה, אבל אכן התכוונתי ל'כבישה קרה' בשאלה שלי ולא לשמן מושרה. ואני לא מקבל ש'כבישה קרה לא ניתן לבצע בתנאים ביתיים.' אני סמוך ובטוח שניתן לבצע כבישה קרה בתנאים ביתיים.. אולי לא באותה יעילות של מכונה, אבל בהחלט ניתן :) יש לי כמה רעיונות משל עצמי כיצד אוכל לבצע זאת, אך אני מנסה להתיעץ עם אנשים שאולי עשו זאת לפני ויש להם כבר פיתרון או עיצה מוכנה ופשוטה מהדרך שחשבתי עליה. ושני שאלות, 1. בשיטה השניה שציינת, האם אין סכנה שהמים הרותחים והשמן יתערבבו ויתחילו להגיב אחד עם שני? 2. מדוע להשרות רק בשמן בכבישה קרה ולא בשמן מזוקק?
 
למעלה