שלום לכולם

karnity

New member
שלום לכולם

אני קוראת סמויה בפורום. לצערי, מתרגלת אשטנגה רק פעם בשבוע ומשתדלת מידי פעם לתרגל בבית. אני מניחה שהשאלה שאני עומדת לשאול עלתה לא פעם בפורום לכן אני מתנצלת מראש אם אני מעיקה .... האם יש המלצה שלא לתרגל אשטנגה בזמן הריון? או האם יש אסאנות מסוימות שיש להימנע מהן? תודה!

סטיוויה

New member
הי

בלי קשר לאשטנגה ספציפית,ההמלצה היא כך; למתרגלות וותיקות שמתרגלות לפחות לפחות 3 פעמים בשבוע תרגול מלא,אפשר להשמיך לתרגל כרגיל עם הסתייגויות שיופיעו בהמשך. למתרגלות יותר "קלות" כדאי לתרגל בצורה מתונה מאד.גם בגללל שבשליש הראשון יש עייפות מאד גדולה ולא כדאי לאמץ את הגוף.וגם כדי לא לגרום למערכות הגוף עומס יתר שעלול חלילה וחס להביא להפלת ההריון. בכל מקרה אסור לתרגל אסנות על הבטן!!! מומלץ להמנע מתרגול קפלבהטי וקומבקהות. אפשר וכדאי להמשיך לתרגל אסנות הפוכות,רק לשים לב ככל שהרחם גדלה-לתת איזון לחלוקת המשקל של הגוף(למשל,לעבוד ליד קיר או עם כיסא). אני ממליצה לך להצטרף לקבוצה להריוניות או לידע את המורה שלך על ההריון. עם קשר ספציפי לאשטנגה;זה תרגול מאד אינטנסיבי שמלבה חום גוף.אני חושבת שאת צריכה לקחת את זה באיזי,מה שנקרא.למשל,ברכת השמש הופכת להיות אינטנסיבית מידי בשלב מסויים ויש גרסאות שמתואמות להריון. בשעה טובה.

tzurtzur

New member
מומלץ להתייעץ עם המורה

בהנחה שאת מתרגלת תחת השגחת מדריך, עלייך ליידע אותו בדבר ההריון ולקבל את הדרכתו בהתאם. בעקרון רצוי להמנע מפיתולים חזקים, להמנע ממתיחות חזקות ומתנוחות הפוכות. באם את מתכופפת קדימה כמו בבדה קונה אסאנה או פאשימוטאנאסאנה עדיף בפישוק . ככל שהבטן גדלה יש "להתחשב" בה בזמן התירגול. לא הייתי מציעה לך לתרגל ללא השגחה.

למעלה