שלום לכולם..

danamr

New member
שלום לכולם..

אני בת 15, ואני צריכה לעשות עבודה על סיפור אישי של אדם שחי בתקופת השואה. קראתי המון ספרים בנושא, אבל אני מחפשת ספר חדש. בעיקר חוויות אישיות.. אני יודעת שקיימים הרבה ספרים, אבל אם למישהו יש המלצה מיוחדת זה יעזור לי מאוד תודה רבה

קודם כל בהצלחה

את יכולה להשתמש בסיפורים מתוך "מאמרים" בשורה הכחולה מעל הפורום. באתר של "יד ושם" יש עדויות. וסבא אריה שהוא ניצול שואה יוכל לשוחח איתך בהמשך, בטובו. אם תרצי, תוכלי לשתף אותנו בעבודה שלך כשהיא תהיה מוכנה.

שלום לך

אני מציע שתקראי את הספר "רקמת חיים" מאת חנה-עזר אוליצקי . ספר זה מביא סיפוריהם של מי שהיו ילדים בשואה וניצלו תודות להעברתם למינזרים או למשפחות פולניות. הספר כתוב בצורה של ראיונות עם אנשים אלה. אצל כולם בולטים, לטעמי, שני מוטיבים: חיפוש השורשים לאחר שניצלו ובעיות הקליטה הקשות בארץ, לאחר שהגיעו כילדים, לא הכירו איש ונשאו ונושאים עמם עד היום את הטראומות של השואה. זה, כמובן, בנוסף לסיפורים כיצד ניצלו. אני מניח שתמצאי ענין רב בספר זה.

שלום danamr

לפי דעתי תקראי את הספרים של ק.צטניק "סלמנדרה" "בית הבובות" " קראו לו פיפל " כל הספרים הללו הם קורות משפחה אחת של הסופר,תוכלי ללמוד הרבה מאד מהם בברכה

למעלה