שלום לכולם

sinaigez

New member
שלום לכולם

זו פעם ראשונה שאני מבקר בפורום הזה - אז נעים להכיר שמי סיני האמת היא שאני דור שלישי לשואה והנושא מעסיק אותי כבר מספר שנים אני פונה לפורום הזה כיוון שגיבשתי איזשהו רעיון שכבר הוצע על ידי למספר גורמים הרלוונטים לנושא אך לא קיבלתי תשובה מספקת ובפועל לא יצא מן הרעיון דבר. הרעיון די פשוט - המטרה היא לארגן ,במסגרת שנת הטיסה לפולין בכיתות יא, קבוצות של בני נוער שתפקידן לתעד בוידאו עדויות של ניצולי שואה בערים בהן הם מתגוררים - ניתן להעביר את התפקיד למגמות הקולנוע , אך המטרה היא בעיקרה תיעודית וחיבור בין דור השואה לדור של ימינו - לאחר הפקת סרטי התיעוד יועלו הסרטים לאתרי אינטרנט (כיום מצויים אתרי שיתוף וידאו רבים ומגוונים הניתנים בחינם) וכך הנושא ייהפך לרלוונטי ומוחשי כלפי בני הנוער. אני פונה אל הפורום במטרה לנסות ולהוציא את הרעיון אל הפועל חשוב לציין שכיום ישנם ניצולים רבים שסיפורם טרם סופר - וכעת כאשר הזמן הולך ואוזל, אין מועד נכון יותר לקיים פרוייקט מעיין זה אשמח לשיתוף פעולה בברכה סיני גז

יוזמה מבורכת

אודה לך אם תצטרף אלינו באופן פעיל לפורום, ובמקביל אודה לך על עידכון בהקמת הפרויקט. שא ברכה על פועלך המבורך!

הרעיון פשוט - הביצוע מורכב

אני מבין שכוונתך להקליט ראיונות עם ניצולי שואה. דבר זה כבר נעשה לא אחת וראינו בערבי יום השואה הקלטות כאלה. בפורום זה פעילים כמה ניצולי שואה. קח בחשבון שהנך צעיר. שאלה אם אנשים מבוגרים ממך בהרבה יסכימו לפתוח את סגור ליבם או אולי תצטרך להעזר באדם מבוגר ממך ואולי עדיף ניצול שואה. קרא נא בעיון נא את הספר הזה: "רקמת חיים" מאת חנה-עזר אוליצקי, בו ראיינה המחברת אנשים שהיו ילדים בשואה והוסתרו. מהספר הזה תראה עד כמה קשה מלאכה זו. מאידך, ישנם ניצולי שואה המספרים את סיפורם בבתי ספר ועם אלה יהיה לך אולי קל יותר להתחיל. קח גם בחשבון שהנך מקליט מלל ואם הנך מדבר על סירטי תעוד תצטרך אולי להוסיף תמונות. לא באתי לרפות את ידיך, להפך. אלא שרציתי להאיר לך כמה נקודות וקשיים.

sinaigez

New member
שני דברים

א - חשוב לי מאוד שבני נוער יתעדו את הסיפורים - ישנה חשיבות עליונה לכך שהם אלו שלהם יסופר הסיפור ממקור ראשון - והם אלו שיעסקו בתיעוד- הן ברמת החוויה והן ברמת העשייה ההיסטורית של תיעוד השואה. ב- הפנייה לפורום היא על מנת לנסות וליישם את הפרוייקט, כרגע הוא רק ברמת רעיון - אני חושש שהרעיון עלול לגווע - פניתי כבר לגורמים ביד ושם ולמשרד החינוך אך עדיין לא קיבלתי שום פנייה חזרה - האם למישהו יש מושג למי ולאן יש לפנות ?

עוד

כפוף למה שכתבתי כבר, שאל בפורום זה או דומיו אם יש בו ניצולי שואה המוכנים להתראיין או ו/או אם הם מכירים אחרים המוכנים לכך. אל תסמוך יותר מדי על אילנות גבוהים כמו משרד החינוך או "יד ושם", אם כי אולי אני טועה ותמתין למענה גם מהם. לא סיפרת לנו בן כמה אתה והאם קראת ספרות רבה בנושא זה. בספרות יש עדויות מיד ראשונה ולא רק ספריו המצמררים של ק. צ'טניק. קריאה תתן לך חומר רקע שחסר כנראה לצעירים רבים.

kutz2

New member
גרשון לב שלום לך,

אני מוכן תמיד לעמוד לרשות אותם הנערים שצמאים לשמוע, אני גם מוזמן לעיתים לבתי-ספר להרצות אשמח תמיד לעזור, המייל שלי הוא, [email protected] בברכת חג שמח, יהודה

שלום יהודה

אני מקווה שהבחור הנחמד ייצור עמך קשר. מעודד שהדור הצעיר - החי בעולם אחר - מעוניין לשמוע, ללמוד ולהנציח. בברכת חג שמח, גרשון.

למעלה