שלום לכולם

שלום לכולם

אני חברה בתנועת הנוער מכבי צעיר מזה 4 שנים.. ברצוני לחקור את הנושא או יותר נכון להציג את השאלה מדוע בעצם אנשים נמצאים כיום בתנועה הזו כלומר מה הייחוד של התנועה ובנוסף למה בכלל נמצאים בתנועות אחרות אני רואה בתנועה הרבה תופעות של פגיעה באנשים... לדוגמא מקרים שקראו בקורס העשרה אשר גם אני הייתי פעילה במפעל זה.. אז איך זה שאנשים שמוגדרים כמדריכים בסניף שלהם הולכים מכות במפעלים? בחרתי לא להזדהות כי כך אני מרגישה יותר בנח להביע דעתי תודה רבה על היחס

L I L O C H

New member
....

את האמת אני אגיד לך אני לא יודעת... צריך לבדוק כל מקרה לגופו, אני מסכימה שאלימות היא מחוץ לתנועות הנוער [צריכה להיות לפחות] וב"מכבי צעיר" בפרט. אבל כל דבר צריך לבדוק, וצריך לראות את השתלשלות האירועים. באמת שאין לי כ"כ תגובה ומה להגיד... אבל חשוב לי להראות הענות והסכמה.

אני דווקא חשבתי

שאם אני אבוא ואפתח פה את הנושא יהיה דיי הרבה דעות פה אה ושחכתי לציין שהיו הרבה בוגרים שצפו במקרה האלימות ולא הרימו אצבע כדי לעזור\ להפריד.. רק עמדו בצד, צחקו ועודדו

אמממ

אני לא חושבת כ"כ שאני יכולה להגיב פה הרבה... אכן איפה שהוא יש מצב שרמת התנועה ירדה במקצת... ובמקום שאנשים ידברו ויעשו עם זה משהו הרוב מעדיפים להשאיר את המצב כמו שהוא אני לא רוצה להרחיב ממש על הנושא אז אני אסיים פה

L I L O C H

New member
....

בקשר להרבה דעות, צריך לזכור שחג, חופש היום ולא כולם במחשב [משפחה, טיולים וכאלה...], ואני חושבת שהדיון פה יתפח עוד... סכ"ה עבר רק יום [עדיין לא...]. בקשר לזה שהרבה צפו....[זה ניראה לי המקרה שאת מדברת עליו...] כשאני ראיתי את המקרה, יותר נכון הפנו אותי אליו, אז המכות עוד לא היו, זה היה יותר קללות, חס וחלילה גם את זה אני לא מצדיקה, אבל כניראה חשבו שזה יפסיק ויגמר בזה. וכשהתחילו המכות, אז אני כן הפרדתי, ואני לא חושבת שצריך יותר מדי אנשים כדי להפריד, מספיק 2-3, לכן גם יכול להיות שאחרים לא הגיבו. זה שהם עמדו בצד וצחקו, זה פשוט מגעיל ומעשה שפל [=>אין לי מילה אחרת להגיד ולתאר את זה...].

Rioter

New member
בנוגע לאלימות

יש אנשים עם יצרים כאלה ואחרים, אלימים יותר ואלימים פחות, וכאן הלכנו לאיבוד - כשאנחנו חברים בתנועת נוער, כשהחאקי עלינו ורואים אותנו כחלק מהתנועה, אנחנו לא מייצגים רק את האדם הפרטי, לא רק את 'עצמי', אלא את כל חברי התנועה. למשל, נניח שבוגר בתנועה יילך ברחוב, יהיה עם חאקי וירביץ לילד אחר, התפיסה הכללית והמהירה אומרת ש"כל-בוגרי-התנועה-אלימים-בלה-בלה". וזה לא נכון. אם בקורס העשרה X ו-Y הלכו מכות, הם לא מרביצים אחד לשני בתור X ו-Y הבוגרים בתנועת הנוער 'המכבי הצעיר', אלא בתור X ו-Y האנשים הפרטיים עם היצר האלים. וכנראה שאם בוגרים בתנועת נוער מתנהגים ככה (סליחה על ההכללה), אז משהו בערכים ובחינוך של התנועה - נכשל.

את צודקת פה..

עזבי את זה שהם הלכו מכות... אבל הקטע שכל "הבוגרים" שהיו סביבם אפשר להגיד גם השתתפו במכות... אני סתם עברתי בצד במקרה ושמעתי את זו שהרביצה אומרת משהו... "אני אביא לך את כל אלה ועם המקלות שהם מחזיקים ביד" ואז בעצם חבורה של 10-20 אנשים עמדו בצד עם מקלות באמת...ככה מץנהגים בתנועת נוער? אני אוהבת את הסניף שלי,אוהבת את התנועה... לפעמים אבל אני לא מבינה איך הם פועלים

מסכימה איתך.

אבל.. אם את עברת במקרה, וראית, למה את לא פעלת בשביל לעזור? תחשבי על זה.

אז... יש כאלה שכן עושים. ../images/Emo13.gif

בכל מקום: יש ויש. אני מסכימה עם שיר, שהמקרה, סביר להניח, היה מקרה אישי. זה שאנשים לא פעלו, זה אומר שבאותו רגע, לא היו באותו מקום אנשים שאכפת להם.. זה לא אומר שכל התנועה כאלו. גם כמו שלילך אמרה- כל מקרה לגופו. אני לא מצדיקה את זה חס וחלילה.. אבל אני לא חושבת שבתנועת נוער לא יהיה כזה דבר 'סתם'. למרות, שלא כל האנשים בתנועות הנוער הם אנשים 'טובים'. היה מקרה של אלימות גם בסניף שלי במהלך הקורס (אולי את מדברת על אותו מקרה, אני לא יודעת).. ומבחינתי- הוא לא עבר בשתיקה, אני יודעת שהיו כמה אנשים, וגם אני, שכן עשינו משהו בשביל לעצור את זה. שוב, מסכימה עם מה שאת אומרת.. אני מציעה לך באחת הישיבות בסניף לעלות את העניין ולפתוח דיון בנושא, אני בטוחה שזה רק יכול לעזור.
לילה טוב.

למעלה