שלום לכולם

שלום לכולם

זו פעם ראשונה שלי בפורום הזה, והגעתי לפה בזכות ההודעה על עצרת ההזדהות עם בעלי חיים שנעשים עליהם ניסויים(שכנראה שאני אהיה נוכחת בה), ובזכות הקישור לפורום כמובן... רציתי לשאול שתי שאלות מתוך סקרנות בלבד: 1-מי מכם צימחוני, ומי לא? 2-אתם נגד ניסויים בבעלי חיים באופן מוחלט, או שיש מטרות שנראות לכם לגיטימיות או מתקבלות לעשות ניסויים על בעלי חיים? אני ישמח אם תגיב לי כל אחד בשם עצמו. ושוב-השאלות הן רק מתוך סקרנות...

m_shy

New member
שלום שרון, וברוכה הבאה!../images/Emo24.gif

חלק גדול למדי מפעילי זכויות בעלי חיים הם צמחונים, פשוט משום שהדבר הראשון שאפשר לעשות למען הפסקת הסבל וההרג של בעלי החיים הוא לא לשלם למישהו בשביל שיגדל אותם, ויהרוג אותם. מי שקונה מוצרים מן החי בסופרמרקט - בסופו של דבר - מממן בכספו את תעשיות המשק הללו. חלק מסויים מאיתנו אף בחר בטבעונות - כלומר - לא צורכים גם מוצרי חלב, ביצים, עור, משי וכן הלאה. כך אני. בניגוד למה שאנשים נוטים לחשוב - עדיין נשאר לי מה לאכול! לגבי שאלתך: אני אישית, מתנגד באופן גורף לניסויים בבעלי חיים. זה דבר שאין לו שום הצדקה מוסרית בעיני, ודי בכך. שי משולם

לילךLilach

New member
היי שרון

אני לא צמחונית מוצהרת ,כלומר חוטאת באכילת בשר פה ושם ,אבל מנסה לא לאכול ומתנגדת נחרצות לכל מעשה התעללות ברוטלי ,כמו פיטום אווזים ,גידול עגלים לחלב ,קטיעת קרניים בלי הרדמה וכו שעוברות החיות בשלב הגידול שלהם. לגבי ניסויים ,אני מתנגדת לרוב הניסויים ,כי לדעתי אין להם הצדקה ,אין לי מספיק מידע ,אבל אני חושבת ,שבמקרים חריגים ,שבהם אין ברירה מבחינה רפואית ,ניתן להצדיק ניסויים מסויימים ,רק לאחר בדיקת הנושא ואם תהיה ועדת חריגים מיוחדת שתאשר את הניסוי. הבעיה שתחום הניסויים היום ,הוא תחום פרוץ ,ללא השגחה ,כל נסיין הישר בעיניו יעשה ,הרבה פעמים מתוך מניעים כלכליים וזהו ,ללא התחשבות מינימלית בחיות וללא בחינה ,האם יש לניסוי אלטרנטיבות ,האם הניסוי הכרחי להצלת חיי אדם והאם נבדקו כל האפשרויות הקיימות לפני הקפיצה לחיתוך אכזרי בבשר החיות האומללות. אני בעד הגדלת הפיקוח על ביצוע ניסויים ,על ועדות אמיתיות שכוללות גם נציגים של האגודות נגד ניסויים ואגודות למען בעלי חיים שקולם ילקח בחשבון ומדענים מקצוענים בתחומם ,שיוכלו לבדוק כל מקרה לגופו ולאשר רק במקרים חריגים והכרחיים (בניגוד למצב הפרודוקסלי כיום ,שהועדה מאשר את כל הניסויים).

AmitKar

New member
תשובות

את התשובות האלה אני משיב בשם עצמי בלבד כפי שביקשת 1. כן. אני צמחוני. בהתחלה מתוך סיבות אידיאולוגיות בלבד הקשורות אך ורק לבעלי החיים ולאחר מכן נוספו לאותן סיבות גם סיבות אחרות הקשורות יותר לבני אדם, איכות הסביבה ובריאותי. אני גם אוכל רק ביצים אורגניות או ביצי חופש (אלה ביצים שהתרנגולות שמטילות אותן לא גדלות בכלובי סוללה ויכולות לצאת לחצר ומקבלות אוכל מתי שהן רוצות). בקשר לטבעונות: אני עדיין לא טבעוני אך אני בהחלט חושב שאני צריך. מה לעשות, אנשים לא עושים מייד את מה שהם חושבים (מכיוון שאני רק שנה צמחוני, הורי וגילי הצעיר זה יהיה קשה עוד יותר). 2. אני אישית נגד כל ניסוי פשוט בגלל שניסויים בבע"ח גורמים סבל בלתי נתפס וזה מבחינתי פסול בכל מצב מלבד מצב אחד: אם זה בוצע בבחירה. לדעתי אנשים החולים במחלות חשוכות מרפא ומסכימים שיעשו עליהם ניסוי על מנת למצוא תרופה למחלתם ולהציל גם את החיים שלהם עצמם - זהו דבר שצריך לעשותו לעניין המדעי אני לא רוצה להיכנס. אני רק יגיד שאין כל ספק שחלק מהניסויים הינם לא נכונים מבחינה מדעית זה כל מה שאני אומר כי אני לא מספיק מתמצא כדי להגיד כולם כפי שנאמר כבר, ניסויים בבע"ח הוא תחום פרוץ לגמרי והפיקוח הוא איך נאמר, לא בדיוק פיקוח. לכן גם בעניין הזה צריך לפעול לדעתי עמית

AmitKar

New member
ושכחתי להגיד...../images/Emo24.gif

ברוכה הבאה וכמובן את מוזמנת להצטרף לפורומנו הקט

AmitKar

New member
משרשר- הזמנה ליום הזדהות...

עם החיות במעבדות [סוף כותרת] אוף! הכותרות פה קצרות מדי אני מניח שכבר נמאס לכם מכל התגובות שלי אז אשתדל לסיים בהודעה זו: נראה לי שהמאבק למען זכויות בע"ח מגיע לעיתונים היום פתחתי את עיתון "כל העיר" של ירושלים וראיתי באחד הדפים הזמנה ל"יום ההזדהות הבינלאומי" עם חיות מעבדה ובו כתוב גם על האומנים ואנשי הציבור שיגיעו זאת לאחר שבשוע שעבר היה דף שלם על פיטום אווזים אני מקווה שהודעה זו תגרום לרבים להגיע לארוע (אני מקווה שאוכל להגיע בעצמי) ועוד משהו נחמד: באותו איתון יש טור קטנטן שנקרא "משיבון" ובו יש 4 שאלות עם תשובות מגוחכות שקרו במציאות כמו לדוגמא ששאלו על "אסון" שקרה לקלינט איסטווד והתשובה הייתה שהוא גילה שהאקליפטוס שבביתו הוא העץ הגדול בעולם בקיצור, אחת השאלות שם הייתה: "ראש ממשלת ניו זילנד הלן קלרק נתפסה בקלקלה של ממש. במה מדובר?" והתשובה: "היא זייפה ציור בחתימתה שתרמה שמכירת צדקה לטובת זכויות בלי חיים" זהו אין לי יותר מה להגיד כרגע אז שיהיה לכולם סוף שבוע שקט ורגוע עמית

אדווה ג

New member
ברוכה הבאה!

אני צמחונית ונגד ניסויים בבעלי חיים באופן מוחלט. ושוב- ברוכה הבאה.

תודה רבה...

על קבלת הפנים, וכמובן על התשובות. אני מקווה שיש לכם פה מקום גם למישהי שאוכלת בשר (בלי רגשות אשם), ושהיא לא מתנגדת לכל הניסויים בבע"ח (כלומר- מתנגדת לכל ניסוי לא הכרחי בבע"ח כגון ניסויים קוסמטים וכו´, לגבי ניסויים להצלת חיים לא גיבשתי דיעה ואני לא חושבת שאני יצליח בזמן הקרוב)
שרון

AmitKar

New member
חופשי חופשי! מקום יש לכו-לם../images/Emo98.gif

אין קריטריונים שלפיהם צריך לכתוב בפורום בעבר היו כאן מתנגדים לזכויות אך כולם עזבו משום מה תרגישי חופשי ותתרמי לנו מעצמך וכמובן היפתחי לתרומה ממנו עמית

AmitKar

New member
אתה נחשב אם תרצה להחשב

איך אסביר לך זאת... אנסה בכל זאת: מה היה הטעם לשים תגובה סתמית שכזאת? אז בוודאי שלא תיחשב אך אם תשים תגובה עניינית אחשיב אותך ככל אחד ואחד בפורום נראה כאילו אתה סתם רוצה לעצבן בתגובות שלך זו הסיבה לדעתי, שכרגע, אתה "לא נחשב" עמית

shanty.G

New member
איזו שאלה?../images/Emo24.gif

ברוכה הבאה שרון, אין כל קשר בין אם את בוחרת בצמחנות/טבעונות או לא. לגבי רגשות האשם- זה עניין זמני
, קודם כל- אני לפחות, לא שופטת אף אחד בעניין הזה. איש הישר בעיניו יעשה. אנשים רבים השומעים על האמת המרה שמאחורי תעשיית המזון מן החי, לאט לאט נסוגים מצריכת מוצרים אלו- כל אחד ע"פ תפיסתו, השקפת עולמו וקצב ההסתגלות שלו לשינויים שהוא מוכן לערוך בחייו. צמחונות עבורי היא דרך חיים מזה שנים רבות, ואני שלמה ומאושרת איתה ועם הגבלים אחרים שאימצתי בתחום המזון והצריכה: צריכה מופחתת מבעבר של ביצי חופש/אורגניות ושל מוצרי חלב, החרמת מוצרים של חברות אשר מפתחות מוצרים תוך עריכת ניסויים בבע"ח ועוד. אם את רוצה לקרוא חומר נוסף על תעשיות המזון מן החי, או על המאבק בניסויים בבע"ח- את מוזמנת להיכנס לקישורי הפורום, וגם לאתר של אנונימוס או של האגודה הישראלית נגד ניסויים בבע"ח.

תולי 1

New member
אני מקנאה בפרה ההיא.

היא חוותה את מותה רק פעם אחת. אדם = אלף היא האות הראשונה של השפה ואחר כך דם. והכל כשר.

נועם ר

New member
שלום שרון

ברוכה הבאה לפורום. גם אני חדשה פה... לעומת זאת, אני צמחונית כבר 10 שנים (מגיל 9)- כמובן שגם בלי דגים. בענין הניסויים בבע´´ח- כן, אני חושבת שמבחינה מוסרית אסור היה לאנשים מעולם להתחיל בכלל לחשוב שבעלי-החיים שיכים להם ואני מתנגדת להם בכל תוקף. מבחינה פרקטית של הלוחמה בהם צריך להפסיק את המיותרים ביותר- הקוסמטיקה וכו´ ותוך כדי כך למצוא חלופות לניסויים הקשורים ברפואה והצלת חיי-אדם. אז שוב, ברוכה הבאה והלוואי שתצטרפי למעגל (המצומצם לצערי) של אילו שאכמת להם.בהצלחה!

האמת היא שכבר איכפת לי

מאוד מאוד איכפת לי מבע"ח , וזו הסיבה שגם היה חשוב לי שמנהלת הפורום הזה תפרסם את העצרת גם בפורום שאני מנהלת, (וגם אני מתכוונת לבוא, ולהביא איתי כמה שיותר חברות). אני מחרימה מוצרים שנוסו על בעלי חיים (הייתי מכורה , ממש מכורה!! לשמפו וקונדישינר של פנטן, ועכשיו אני מחרימה אותם כי נודע לי שהם עורכים ניסויים על בע"ח (כבר בערך שנה), לגבי ניסויים לשם הצלת בני אדם, עדיין לא גיבשתי עמדה, מפני שהטיעונים לשני הצדדים כל פעם משכנעים אותי מחדש לעמדה אחרת. ובאשר לצמחונות\טבעונות, אני פשוט מרגישה שזה חלק מהטבע, חלק משרשרת המזון, וככה נוצרנו, ואני לא מרגישה שאני עושה משהו לא בסדר (אני מקווה שלא יצרתי לעצמי פה תדמית של אחת ששונאת חיות, כי אני לא, באמת באמת שלא) תעשיית המזון (מן החי) צריכה להשתנות לדעתי, כי חיות רבות נהרגות במסות גדולות, מבלי שיש בכך צורך, ומבלי שנעשה בהן שימוש, אבל אני חושבת שבתור פרט- זה בסדר לאכול בשר. (אני עוד צעירה עם ראש פתוח, כך שאם תעשו לי שטיפת מוח מאסיבית, או שתביאו לי טיעונים חזקים, יש סיכוי שאני עוד יהפוך לצמחונית, כי בין כה וכה אני לא מטורפת על בשר, אבל בינתיים - 2 חברות צמחוניות שלי לא הצליחו לשכנע אותי...)

למעלה