שלום לכולם....

קוקה7

New member
שלום לכולם....

אני בת 30 אמא לשתי ילדים נשואה, יש לי אח ואחות....אחי גדול ממני ב-8 שנים, הוא הסתבך בצרות וסיבך גם אותי, גם ככה אין לי ולבעלי כלום, את המעט שהיה לי שזה חשבון בנק מסודר ויחסים תקינים עם אנשי הבנק שבאו לקראתי כל כך הרבה הוא הרס, נתתי לו צ'קים שלי (בהתחלה כדי לעזור לו להתגלגל עם עסק) כי אין לו חשבון בנק. מה שקרה הוא פשוט חי באמצעות הצ'קים. הצ'קים שלי היו אמורים לעזור לעסק בלבד וזה הפך להיות שהוא שילם שכירות קניות של אשתו וכל דבר בצ'קים שלי, כמובן שהוא כיסה את הצ'קים אבל בתוך 3 חודשים גיליתי שהצ'קים שלי מסתובבים במקומות מפוקפקים. לקחתי הלוואה מהבנק כדי לכסות את הצ'קים האלו, והוא לא יכול לשלם את ההלואה כי אין לו כסף והוא עוד חייב כספים לאנשים למרות הכל אני עדיין מנסה לעזור לו כי הוא בצרות אחותי גם עוזרת בכסף אבל סתם זה הרס לי את החיים. הוגבלתי בשתי חשבונות וגם בעלי הוגבל. בקיצור סתם מבאס ומדכא....

eris1515

New member
תגובה

א-תודה שהחלטת לשתף אותנו... ב-ומה את חושבת לעשות עכשיו? להמשיך להזרים לו כספים כי הוא בכל זאת אח שלך? לדבר איתו?

דבר ראשון ../images/Emo24.gif נחמה..

זה סיפור קשה מה שעבר עלייך. כי זה אחיך ואת רוצה לעזור לו אבל יש גבול לכמות העזרה שאפשר לתת. אני חושבת שעם כל הכבוד לכך שהוא אחיך וצריך עזרה הוא יכול לעבוד במשהו אחר בנתיים ולנסות כמה שאפשר להחזיר לך את הכסף, או לפחות את חלקו. אחיך כבר אדם בוגר שאמור לקחת אחריות על מעשיו ולא להחליט לפתוח עסק חדש על חשבונך ומצד שני לתת לאישתו להפריז בקניות. דברי איתו, או שבעלך ידבר איתו אם זה קשה לך מדי. אני חושבת שקל לו "לבזבז" כסף שאנו שלו וברגע שאת ואחותך תפסיקו להזרים לו כספים הוא יתחיל לשלם בכוחות עצמו. מקווה שהכל יסתדר ושיהיה בסדר.

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo20.gif

בהחלט סיפור קשה ולא נעים- סה"כ באתם לעזרתו ובסוף נדפקתם מזה. אני חושבת שאתם צריכים לעזור לו לא בפן הכלכלי אלא על איך לשמור על הכסף שלו, מה לעשות ולא לעשות וממליצה בחום להיעזר בעניין הזה בפורום "התמודדות עם המצב הכלכלי", כי לעזור לו ולתת לו כסף הוכיח שלא עוזר לו אלא רק מרע את המצב אצלכם ואצלו. הוא אולי בהתחלה יכעס על זה שאתם לא עוזרים אבל אם הוא ילמד איך לכלכל את עצמו בצורה הנכונה והמתאימה עבורו- זוהי המתנה הגדולה ביותר שהיית יכולה לתת לו.

קוקה7

New member
המצב הרבה יותר מורכב מכפי שיכולתי

להסביר כאן על גבי הפורום.. בגדול זה לא שהוא בנה עסק על חשבוני אלא בגלל היותו מוגבל בבנק הצקים שלי למעשה ניתנו לו (ולאבא שלי שהוא בעל העסק) על מנת שתהיה להם אפשרות להתגלגל (לקנות סחורה לשלם חשבונות וכדומה...) מה שקרה זה שכל עוד אבא שלי החזיק בצ'קים הכל היה בסדר וברגע שזה עבר לשליטת אחי הוא עירבב את החיים האישיים שלו בחשבון שלי ואני חייבת לציין שהוא שילם אבל הגיע הרגע שאין כסף. שנה שעברה חשבון אחד שלי הוגבל ואבא שלי מאוד כעס עליו. ואני הייתי צריכה לעשות לזה סוף כבר אז, אבל אני לא יודעת למה אני ממשיכה לתת לו להרוס אותי. הבעיה העיקרית היא שכל דבר שקורה רשום על שמי., פלאפונים של כל המשפחה על שמי מהחשבון שלי עכשיו יש שם חוב מנופח גם. בקיצור כמו שבעלי אומר לי חיבוק דב. מצד אחד המשפחה מאוד מלוכדת ותומכת אבל חונקת..... ובנוסף, אני ממש אבל ממש מתעבת את אשתו.

אם אפשר שאלה קצת אישית

למה בעצם הצ'קים שלך עברו לידיו מידי אבא שלך? למה האבא הפסיק לנהל את הכסף?

קוקה7

New member
אני אסביר...

אבא שלי היה מוגבל בחשבון וזו הסיבה שנתתי לו את הצקים, אבא שלי היה שולח את אחי לשלם את החשבונות לקנות סחורה וכדומה....בקיצור הוא העביר לידיו את הניהול הכספי הוא סמך עליו.... ממש לפני שעה קלה קיבלתי טלפון מהפקידה בבנק שסיפרה לי שהגיע צק שלי על סך 1600 ש" שכמובן לא ישולם בגלל שאני כבר מוגבלת בחשבון אבל הצק ניתן לחנות בגדים שגיסתי היקרה עשתה שם שופינג.... ובשיא חוצפתה היא אומרת שהיא לא קשורה לחובות האלה.....

למעלה