שלום לכולם!!!

באלי23

New member
שלום לכולם!!!

אני מצטערת שכמעט ולא יוצא לי לבקר ולהתעדכן.אבל אני יודעת שאני לא צריכה להסביר לכם מה ז"א תינוקת חדשה. הנסיכה שלי כבר בת חודשיים. אנחנו כרגע בגבס השמיני וביום ראשון הקרוב יהיה הגבס התשיעי וככל הנראה ביום חמישי כבר נלך לניתוח.ואני פשוט מתה מפחד. אנחנו מטופלים אצל בור בעפולה והניתוח הולך להיות בהרדמה חלקית עם הורה אחד נוכח לפי מה שהבנתי.אני כ"כ לא רגועה והראש שלי לא נח לרגע.אני לא מפסיקה לחשוב מה ואיך יהיה? הייתי מאוד רוצה לשמוע מכן איך היה לכן כי כל המידע שאפשר לקרוא לא ממשי כמו הניסיון שלכן. ולגבי הנעליים רציתי לדעת באיזה שלב אמורים לקנות אותן ןאיך יודעים מה בדיוק לקנות. כי הבנתי שיש כמה סוגים . לתשובתכם אודה מראש. תודה ושבת שלום לכולםםםםםםםםםםם.

אנגלה3

New member
../images/Emo20.gifערב טוב

שלום ומזל טוב. שמי אנג'לה, ואני אמא לשחר בן 5 חודשים, ק"פ חד צדדי ברגל ימין. שחר מטופל בביה"ח קפלן, אצל ד"ר פנסקי, עבר 8 גבסים כשהגבס הראשון היה ביום השני להולדתו, ומגיל חודשיים אנחנו עם הנעליים. שחר לא עבר את הניתוח, מאחר והגענו לתיקון מלא של הרגל ושל הגיד ללא ניתוח ובעזרת גבסים בלבד, וכמובן בעזרתו המדהימה של ד"ר פנסקי, אז אני לא יודעת ממש לעזור לך לגבי הניתוח. לגבי הנעליים, אנחנו נועלים נעליים תוצרת הארץ עם הבר האדום (מצ"ב תמונה), לגבי השלב שבו צריך לרכוש אותם, את מקבלת הנחיות מדוייקות מהרופא שלכם, אצלנו זה היה כך בכל אופן, הרופא שלנו נתן לנו מכתב הפנייה לרכוש את הנעליים, הוא גם הפנה אותנו לחנות ואמר לנו בדיוק מה לקנות, את המידה של הנעליים,מדדנו בחנות. עד כמה שאני למדתי מהפורום, יש שני סוגי בר: אדום מתכוונן (אין צורך להחליף, קונים פעם אחת ורק מחליפים מידת נעליים) ובר כחול לא מתכוונן (שאותו מחליפים כשהילד/ה גדל/ה, הרי שהמפתח צריך להיות ברוחב הכתפיים). לגבי הנעליים - יש תוצרת הארץ (כמו בתמונה) ויש את הסנדלים שאת יכולה לקרוא עליהם בשרשורים כאן בפורום. שניהם עושים את העבודה נאמנה, לגבי השאלה מה לבחור, כל אחד והשיקולם שלו. אנחנו נשארנו עם הנעליים תוצרת הארץ וזאת בגלל כמה שיקולים: מה קורה כשיש תקלה, או בעיה עם הסנדלים, למי פונים לשירות, הנושא הכספי גם עלה על הפרק, הסנדלים עולים 400$ לזוג, במחיר הזה אפשר לקנות 4 זוגות של נעליים תוצרת הארץ (אנחנו הרי נחליף מספר זוגות עד שהפשושים יגיעו לגיל 3), גם עם הסנדלים צריך לגרוב גרביים, בדיוק כמו עם הנעליים. אבל שוב, כל אחד ושיקוליו הוא. שיהיה לכם בהצלחה בניתוח, בריאות והחלמה מהירה.
שבת שלום אנג'לה

זהבה29

New member
../images/Emo50.gifבאלי שלום.

ניתוח הוא באמת מלחיץ, היינו שם. את מעיין שלנו ניתחו בהרדמה כללית, כך שאני לא מכירה את הדרך של הרדמה מקומית. לגבי הנעליים:לאחר הניתוח גיבסו את מעיין לשלושה שבועות ואז הורידו את הגבס וקיבלנו הפנייה לנעליים הפוכות מהאורטופד. הוא גם הסביר לנו אפה אפשר לרכוש. המון הצלחה. זהבה.

פרלמנים

New member
../images/Emo29.gif../images/Emo1.gifלילה טוב באלי ,כמה תשובות:

הי, שמחה שאת נעזרת בנו
קודם כל אני אקדים ואומר שהתשובה של אנג'לה מאוד מקיפה ומסכמת.
אני אמא של דניאל בן 10 חודשים, נולד עם ק"פ דו צדדי ומטופל בביה"ח שניידר. אחרי 5 גבסים עברנו את הניתוח בהרדמה אפידורלית (זה לא אפידורל בעירוי כמו בלידה, זו זריקת הרדמה חד פעמית מקומית), הניתוח היה ללא נוכחות הורים אבל אורכו היה 14 דקות בדיוק! מהרגע שלקחו את דניאל ועד שיכולתי להיות לידו בהתאוששות עברה פחות מחצי שעה... הוא התעורר, הנקתי אותו ונשארנו להשגחה עוד כמה שעות, לראות שהגבס לא לוחץ, אין דימום וכו'. מטרת הניתוח היא בעצם, כמו שאת בטח יודעת, לחתוך את גיד האכילס ולגבס בצורה כזו שהגיד יתאחה ארוך יותר ויאפשר תנועה גמישה של כף הרגל והקרסול. הנה קישור לסרטון פונסטי על הניתוח. (אם את מבינה אנגלית היטב אז תקשיבי להסבר, זה חשוב) ועל הדרך, הנה קישור לכל הסרט על השיטה של פונסטי בכללותה
הניתוח אמנם מלחיץ, אבל אתם בידיים טובות, וזה מאוד חשוב שלרופא שלכם יש ניסיון עצום בטיפול בקלאב פוט וניתוחים של גיד אכילס. אחרי הניתוח תקבלי הפנייה לנעליים ואז תחליטי איפה את קונה-שם ימדדו, יכינו ויסבירו לך. בד"כ דר' בור שולח ל"אורטופדיה בירו" בחיפה ואני שמעתי שהוא מקצועי מאוד מאוד. (הנה שרשור בנושא) לגבי הנעליים, אני מסכימה עם אנג'לה-הנעליים שמזמינים מחו"ל מאוד יקרות, ואני לא רואה הבדל גדול-אגב, תשאלי את דר' בור, יש רופאים שיש להם דעה והמלצות בנושא.אנחנו מאטוד מרוצים מהנעליים תוצרת הארץ. *עצות חשובות ליום הניתוח נכתוב לך במועד, כרגע זה פחות דחוף (למה לצפות, איך להתארגן, מה צריך לבדוק לפני שיוצאים מביה"ח,מה צפוי בבית אחרי הניתוח וכו') *עצות חשובות לגבי ההסתגלות לנעליים-ברגע שזה יהיה רלבנטי אנחנו כאן, ויש לנו המון המון עצות להסתגלות מהירה וקלה
אנחנו כאן, תמיד, אגב ב 24.6.07 יתארח פה בפורום אורטופד מומחה בניתוחי כף רגל, אולי תקפצי לביקור? ליל מנוחה ובהצלחה
. מחכות לעדכונים, ג'סיקה

אירנה ק

New member
לגבי הניתוח והנעליים

הבת שלי בת שנה . עברה את הניתוח פעמיים ובכל פעם זה מלחיץ מחדש לא ישנתי לא אכלתי לא יכולתי להתרכז. בפעם ראשונה היא היתה בת 6 שבועות הרדימו אותה הרדמה חלקית אני לא היתי איתה, בפעם השניה הרדימו הרדמה מלאה אצלי בידיים ואז יצאתי היא היתה בת חצי שנה. נכון שזה מלחיץ אבל אתם בידיים מאד מנוסות. את הנעליים תוצרת הארץ קנינו באורטופדית בירו בחיפה . איש מקסים עבודה מקצועית. ממליצה בחום. בהצלחה ואנחנו איתכם

באלי23

New member
היי אירנה.../images/Emo9.gif

תודה על התשובה. יש לי עוד קצת שאלות ..( אם זה בסדר???) אצלנו הק"פ הוא חד צדדי בשמאל. למה ניתחו בשנית? אצלנו זה דרגה 6 , והרופא אמר שזה המקסימום. ואיפה אתם מטופלים? כי הבנתי שד"ר בור בעפולה גם מפנה לחיפה לקניית הנעליים. תודה ושבוע טוב. ענבל.

למעלה