שלום לכולן, אני חדשה ושאלה לי אליכן

שלום לכולן, אני חדשה ושאלה לי אליכן

חזרתי כעת מהערכת משקל שבוע 35+4 הרופא העריך את שובובולינה ב- 2900 גרם!!! מכיוון שאני מתכננת לידת בית, קצת נבהלתי... עד היום היא הייתה באחוזון 50 - תקתקה את העליה במשקל לפי הספר ופתאום קפצה בקילו שלם בחודש. מה דעתכן/נסיונכן על לידות בית עם משקל כ"כ גבוה של העוברית? וכן, אני יודעת שזו רק הערכה. אגב, המיילדת שלי העריכה אותה 2300 ידנית, לפני שבוע. תודה

סטיוויה

New member
מנסיוני-אל תקחי את זה כבד

ההערכה של המיילדת תהיה מדוייקת יותר בדר'כ.תתייעצי איתה.אולי את יכולה בחודש הקרוב לצמצם מתוקים וכד'.

סטיוויה- תודה ושאלה

למתוקים יש השפעה על גודל העובר?? אני יודעת שאם האם סוכרתית אז יש עומס יתר של סוכרים בדם, שהשליה אינה מצליחה לאזן ולפרק ואז הם מגיעים לעובר, אבל במצב נורמלי, עדיין יש השפעה?

mise

New member
לכל דבר יש השפעה על העובר.

במצב "נורמלי" ובמצב "לא נורמלי". הרי המצב ה"לא נורמלי" הגיע ממצב "נורמלי" כלשהו. המצב הנורמלי השפיע על העובר בצורה כזו או אחרת עד שהוא הפך ל"לא נורמלי". (לא נורמליות כל ההגדרות האלה, בחיי).

אשכר ש

New member
תשמעי

חברה שלי ילדה בהצלחה בבית תינוק במשקל של 4 קילו, ואחת מחברות הפורום שלנו ילדה בבית תינוק במשקל 4.900 קילו (בלי אף קרע), אז את בחברה טובה
. תסמכי על הגוף שלך שהוא לא ייצר תינוק שאת לא יכולה ללדת בהצלחה.

תודה על תשובותיכן

אני אכן יותר סומכת על המיילדת מאשר על ההערכה של הרופא ועם זאת, נבהלתי. אולי בגלל שכל התינוקות שנולדו סביבי לאחרונה- נולדו סביב ה- 2500 גרם ונראה ששלי עקפה אותן בסיבוב

אום נטע

New member
שובובולינה יקרה,

בלי להכיר אותך אני אומרת - קטן עלייך! אל תשכחי שלושה דברים חשובים: א. עצמות האגן מתרככות ומתרחבות לקראת סוף ההריון והלידה ב. עצמות ראש התינוק אינן מאוחות והראש עובר מודולציה בזמן הלידה ומתיישר מיד אחר כך (ומקרי תקיעת כתפיים עלולים לקרות בכל גודל. עד כמה שאני יודעת אין קשר ישיר בין מקרים אילו וגודל התינוק). ג. בתנוחות לידה פעילה האגן פתוח במלואו, שלא כמו בתנוחת בית החולים המקובלת (על הגב). ואל תתני לפחדים להיאחז בך. לידה זה כואב בלי קשר לגודל התינוק
בהצלחה! טלילה (שילדה תינוקת של 4.900 בלידת בית של 4 שעות בלי אף קרע לפני 25 ימים).

גם לי זה קרה ../images/Emo3.gif

וגם לי המיילדת הורידה חצי קילו בערך. אל תדאגי, את תלדי מצויין וסמכי על המיילדת שלך.

תודה לכולכן על התמיכה והחיבוק

אני מרגישה הרבה יותר טוב. וכן, אני סומכת על הגוף שלי. מאוד. עם זאת, יש משהו בידיעה שהיא עשויה להיות גדולה במיוחד, בהקשר של ההכנה הרגשית והמנטלית שלי ללידה. בכל אופן, זה לא משנה- 4 ק"ג, 3 ק"ג- היא תהיה הכי עגולה והכי יפה ותתקבל בחיבוק אוהב שלי ושל אבא שלה. אין דרך מלאה מזו להתחיל את החיים, לא?

למעלה