שלום לכולן, בדיוק כשצריך...

פופסיקל

New member
שלום לכולן, בדיוק כשצריך...

יש פורום מתאים, כאן בתפוז. בפורומים של תפוז הכרתי את בן זוגי, בפורום חתונות נתנו לי עצות היכן לקיים את המסיבה (אנחנו נוסעים לקפריסין להתחתן, בסוף אפריל) ובדיוק כשנדמה שאין לאן לפנות... (פורום הריון קצת מלחיץ בלב הזה) אני מוצאת ברשימה את הפורום המבורך הזה.... אני מבולבלת. אני רגילה להכיר את הגוף שלי היטב, ופתאום עוברים עליי דברים שאני לא מכירה. הפסקתי החודש את השימוש בגלולות, לאחר שימוש רצוף של כ-9 שנים. קיבלתי מחזור לאחר 25 ימים (החודש עוד שמרנו ולא ניסינו להכנס להריון), מדדתי חום כל החודש, ואני לא מצליחה להבין מתי התרחש הביוץ. קראתי את המאמר על חום השחר, ובכל זאת... ביום ה-16 מתחילת המחזור עלתה הטמפ' ל-36.7, אח"כ 36.8 במשך 5 ימים, ואז36.9. וירידה חזרה ל36.5 וארבעה ימים אח"כ קיבלתי את המחזור הנוכחי.
מה זה אומר?

פּוֹנְג

New member
ברוכה הבאה ומזל טוב.

אני לא בטוחה בנוגע לטמפ', אם כל ה"חוקים" חלים על הגוף גם כשהגוף מתנקה מהגלולות. בעיקרון, זיהוי העלייה, ועלייה של יומים רצופים, מעידים על הביוץ שהיה. זאת אומרת שביום העלייה ככל הנראה התרחש הביוץ. (אבל כאמור צריך עלייה של יותר מיום אחד לאשר את זה) חכי, מעין תכנס לכאן והיא בטח תדע לענות לך על זה.

מעיןבר

New member
לפי מה שנראה לי

כי אין לי נתונים על טמפ' הגוף בתחילת המחזור - היה לך דפוס די אופייני של ביוץ ועליית חום, ירידת החום משמעה שאכן הווסת צפויה להגיעה (למרות שירידת חום 4 לפני הווסת היא ממש מוקדמת). היות שזהו המחזור הראשון אחרי הפסקת הגלולות הוא קצר ועם שלב לוטאלי קצר יחסית (9 ימים בלבד). עצתי לך - להמשיך למדוד חום ולהתחיל לקחת B complex, לי ולאחרות זה עזר בהאכה קצת של השלב הלוטאלי. שיהיה בהצלחה!

פופסיקל

New member
קודם כל תודה

אכן אני ממשיכה למדוד חום (גם אם זה אומר להתעורר בשבת בשבע בבוקר!!!) אני לוקחת פרנטל (לפי עצת הרופאה), האם זה מספיק טוב, או שצריך בנוסף גם B קומפלקס? אני גם מרססת תרסיס B קומפלקס מתחת ללשון (אבל המינון שלו נמוך בהרבה מהכדורים). גיליתי החודש את התרסיס הזה וזה פתרון נהדר למגרנות. (השימוש בו הוא לפי הצורך, ולא באופן קבוע, לכן אני לא יודעת אם זה מספיק). ובכל זאת, אני אחכה לראות מה קורה החודש, אחרי כל כךהרבה שנים, מגיע לגוף שלי קצת זמן להסתגל למצב החדש... שיהיה לכולן שבוע נפלא! פופסי

bapi

New member
מצטערת שאני נדחפת../images/Emo9.gif

אני בכלל מהפורום השכן - אבל בדיוק היום נתקלתי בשאלה אם אני יכולה לקחת ויטמין B כי כתוב על האריזה "לנשים בהריון וכו'...נא להיוועץ ברופא" אז אני בשלב של העוד לא יודעת אם אני בהריון ורציתי לדעת אם מותר לקחת או לא? תודה מראש ושבוע טוב!

מעיןבר

New member
הי bapi

זוהי הזהרה שכתובה על כל תכשיר שהוא במסגרת ה"כסת"ח" כולל על חומצה פולית וברזל המומלצים לנטילה בזמן ההריון. אני לקחתי B קומפלקס בכל 3 החודשים הראשונים להריון.

למעלה