שלום לכולן וברוכות הנמצאות

just face it

New member
שלום לכולן וברוכות הנמצאות

קפצתי לקבל טיפים..

אני אומנם רק שבוע 14
אבל אחרי הסטוריה שתכף אפרט, אני מתכוננת מראש כדי להגיע במצב אופטימלי ללידה..

אז מדובר בהריון תאומים זהים
יש בבית 2 ילדים
אחד עוד חודש בן חמש
והשני עוד חודש בן שנתיים

ולהלן ההסטוריה:
הראשון נולד שבוע 30 ולא ינק בכלל
התחרטתי על זה מאוד
השני נולד בשבוע 36 ינק בסבל עצום 5 חודשים
בהתחלה הוא ינק ולא תפס נכון
אח"כ הוא לא ייצר וואקום והתרנו לשון קשורה
ואז הוא המשיך לינוק לא נכון ושוב התרנו לשון והפעם גם שפה
ואז הייתה תקפה שלא הצליח לפתוח את הפה ועשינו קרניו סקראל
בסופו של דבר הוא התחיל לרדת במשקל אחרי שמרוב כאבים הייתי "מתקמצנת" איתו על הנקות בשילוב של זה שהוא היה נרדם על הציצי ואיך שהייתי מזיזה היה רוצה להמשיך לינוק ולא קלטתי שזה איתות לזה שהוא עוד רעב וחשבתי שהוא סתם עושה ממני מוצץ

מה הייתה הבעיה?
חוץ מלשון קשורה אני הבנתי שלצערי עם כל היועצות הנקה שעברו לידי עדיין לא נתתי לו נכון לתפוס ולגמרי באשמתי
היה לי סדק מתמשך על הפטמה בצד (כאילו בהיקף שלה בדיוק באזור של השפתיים העליונות של התינוק בתנוחה הקלאסית) ומשום מה אף אחד לא הסביר לי שזה שהשפה תהיה קרובה לפצע יגרום להנקה באופן טבעי להצמיד את רקמות העור באזור הפצוע ואני הייתי דוחפת לו את הפטמה כמה שיותר לאמצע כי המחשבה שלי הייתה שהחיכוך יפצע אותי שוב ושוב
לא ברור למה אני חשבתי ככה אבל שיהיה

ינק 5 חודשים עד לייאוש מוחלט
תאמינו לי, אפילו היועצת הנקה שלי אמרה שהיא עוד לא פגשה אמא כמוני
הייתי כ"כ פנאטית גלל שלא הנקתי את הגדול שלא הייתי מוכנה לוותר נלחמתי ונלחמתי והנקתי 5 חודשים בכאבים מזעזעים
אין לי מושג איך עשיתי את זה

כרגע המצב הוא פטמה אחת מצולקת (הסדק ניראה כאילו הוא עדין קיים אבל כל הרקמות שלמות כבר מרגע שהוא הפסיק לינוק)

אני כמובן חולמת לי להניק את התאומים שלנו
וכ"כ רוצה שהפעם יצליח לי
אבל אני מפחדת ממש
בראש שלי הייתי בטוחה שאחרי שעשינו את כל הטעויות ועברתי כ"כ הרבה יועצות הנקה אז בטח אני אצליח הפעם
אבל פתאום יש 2 ואתגר חדש נולד איתם
אפילו חשבתי שלאאצטרך יועצת כי כבר לימדו אותי הכל ואני מבינה כרגע שזה לא הולך להיות המצב

אני מאוד רוצה להגיע מוכנה להנקה
לא פנאטית מידי (עם הקטן בכיתי רק מהמחשבה שהוא יקבל בקבוק כאילו מינימום יש שם ציאניד.. ממש כבר התחרפנתי)
ולא משוחררת מידי כדי לא לאבד את ההנקה לשוא
בקיצור
אני נורא רוצה שזה יצליח

וכאן אתן נכנסות לסיפור
אני מחפשת חומר קריאה
טיפים
עזרה
תמיכה
כל דבר שניראה לכן שיעזור לי להתכונן הכי טוב למאורע
מה קורה עם פגים, מה קורה עם קיסרי
אני מאמינה בכל מאודי שידע זה כוח
ואני גם רגילה לבוא לכל מצב מוכנה עם המידע בראש במיוחד בעניינו הריונות והנקה
ולכן מאוד אשמח לעזרתכן
סומכת עליכן שתהיו לי בית

הכנה להנקה

הי just face it

ברוכה הבאה אלינו, למשפחה הכפולה שלנו.

מזל טוב על ההריון הכפול!
איך עובר לך בינתיים? זה בוודאי לא פשוט כשיש עוד שניים בבית, ואחד מהם עוד די פיצי בעצמו...

ראשית-כל הכבוד על הנסיונות הרבים שעשית עם הגדולים בענייני ההנקה. חמישה חודשים של הנקה בסבל כזה היא ממש
לא פשוטה ואני רק יכולה לחשוב כמה זה היה קשה, ולא רק מהבחינה הפיזית.
לא הצלחתי להבין ממה שקראתי האם הבעיה העיקרית בסופו של דבר,אחרי השחרורים של הלשון והשפה, האם זו היתה בעיית חיבור?
כל הכבוד שאת רוצה להניק הפעם.זה כלל לא מובן מאליו.
זיכרי שאת מגיעה הפעם הרבה יותר מנוסה ובוגרת וזה יכול מאוד לעזור.
את מוזמנת לקרוא פה בפורום ,יש הרבה מאוד סיפורים של אמהות שהניקו , הנקה מלאה או חלקית, עם יותר קשיים או פחות.
בהמשך, הייתי ממליצה לך להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC לקראת סוף ההריון, כדי לעשות סדר ולהתכונן עד כמה שאפשר עוד לפני הלידה.
את מוזמנת כמובן להמשיך ולשתף אותנו בהתפתחות ההריון ולשאול מה שעולה לך בראש, והאמהות המקסימות שפה תשמחנה לענות ולשתף.
שיהיה המשך הריון קל ומשעמם

just face it

New member
בסופו של דבר הבעיה העיקרית שלא נפתרה היא בעיי

אין ספק שהיה עניין בלשון הקשורה כיוון שבאמת הוא לא הצליח לייצר וואקום עד החיתוך הראשון
אבל אם הייתי קולטת את הפרנציפ הייתי מצליחה להתגבר על זה...
היה גם איזה עניין עם עודף חלב שהטיפול בו בערך חיסל לי את משק החלב (לאט לאט אני נזכרת בעוד דברים...)

במה עוזר להיפגש עם יועצת לפני הלידה?
כולם ממליצים ואני לא יודעת למה..

המשך

או קי,
אני בטוחה שהיום את כבר די מומחית בענייני לשון קשורה... :)

מה עשית כדי לטפל בכמות החלב?
טוב מאוד שאת נזכרת בעוד דברים. כיתבי את הדברים. זה מאוד יעזור בהמשך.
מפגש עם יועצת לפני הלידה - יכול לעזור בלשות סדר. מה אמור להיות, כל כמה זמן להניק, איך לחבר נכון לשד , כל מה שאפשר להסביר עוד לפני הלידה. גם כל מה שיכול להדליק אור אדום אם לא עובד. ואם קורה משהו כזה-אז מה לעשות?
אני מניחה שהבנות שיכתבו אחרי, יכתבו גם על זה.

just face it

New member
אמרו לי להניק כל 3 שעות מצד אחד בלבד

אלא אם כן יכאב לי אבל אני הייתי חכמה גדולה
וגם אף אחד לא הסביר לי שאם יכאב לי זה לא יהיה רק לא נעים אלא יאותת לגוף לייצר הרבה הרבה פחות חלב ממה שהתכוונו שהוא יאותת
ולמרות שכאב הנקתי רק מצד אחד כל 3 שעות

אני בנאדם שצריך הסברים וסיבות..
היום אני מבינה שזה מה שהתקיל לי את ההנקה
לא יכולה שרק יאמרו לי תעשי ככה
אני רוצה להבין מה ולמה ואז התביישתי לשאול

אבל היום אני בהחלט יודעת בדיוק איך לתת לתינוק לתפוס
וכל כמה זמן להניק.. לפי דרישה לא? רק אח"כ זה מתייצב ל3 שעות בערך
בקיצור כולם ממליצים על הכנה לפני ואני לא יודעת אם זה יועיל לי (ואנחנו לא יושבים טוב כלכלית ככה שאני לא רוצה להוציא כסף מיותר)

הנחיות שגויות

ואוו...
אין ספק שהנחיה כזו יכולה לעשות המון באלאגן...זה ממש ממש לא נכון!!!!
הסבר קטן- אם האמא מניקה כל 3 שעות ורק מצד אחד- הצד השני אינו מקבל גירוי ולא מוצא ממנו חלב 6 שעות. זה
הממוווןןן זמן. זה מה שיגרום לגודש ויכול לגרום לדלקות וגם לתינוק רעב.. בקיצור- ממש ממש לא כדאי.

מבינה בהחלט את הקטע של לקבל הסבר לדברים, אין שום פסול בכך. וגם מבינה מאוד את הקטע של הביישנות. גם זה בסדר.את ממש לא לבד בקטע הזה.

ההנקה חייבת להיות על פי דרישה ומשני הצדדים בכל פעם...

יש לך עוד זמן עד לסוף ההריון, אל תפסלי מראש. אפשר למצוא סידור .

just face it

New member
אבל אבל יש עניין כזה

שתינוק יכול להספיק לו צד אחד..
הקטן שלי היה יונק צד אחד כל ארוחה ועולה יפה עד שהכל התחרבש עם הכמויות של החלב
וכשהוא היה אוכל שני צדדים הוא היה עם קקי ירוק כזה שלא הגיע לחלב האחרוי..

תמיד שמעתי שלא חייב 2 צדדים ושזה תלוי..

נכון, אבל

מה שאת כותבת יכול להיות נכון.
אבל- צריך תמיד להציע לתינוק גם את הצד השני. לפעמים ירצה ולפעמים לא. צריך לתת לתינוק להחליט.
כמובן שכל מקרה לגופו.

רק לעניין ההתייעצות

אני מטיפה לכל הריונית תאומים ללכת לייעוץ הנקה מראש. אני עצמי לא עשיתי את זה, וגיליתי שמוכנות חוסכת הרבה בעיות שקשה אחר כך לפתור בלחץ. אמנם אצלי הייתה לידה ראשונה, אבל במקרה שלך יועיל לך מכמה סיבות לדעתי.
אחת - שדווקא הניסיון הרב שלך יכול להוביל אותך לתחושה שאת יודעת מה צריך לעשות, כשלמעשה הלוגיסטיקה לבדה בהנקת תאומים היא משהו אחר לגמרי. האם תניקי ביחד אם שניהם רעבים? באילו תנוחות? איך תתארגני בבית חולים? האם כדאי לך לארגן משאבה מראש? עזרה מראש?
שניה - תאומים נוטים להיוולד מוקדם יותר, קטנים יותר. זה מקשה עליהם לינוק והופך את ההנקה הנכונה לחשובה פי כמה (אם כי על זה באמת אפשר לעבוד רק אחרי הלידה). יכול להיות שתנטי ״להשליך״ מהבעיות שהיו לך עם הצעיר על התינוקות ואז כדאי שתהיה מישהי מקצועית לעזור.

מה שכן, אל תבזבזי את הכסף על מישהי לא רצינית. היו לי שתי יועצות, אחת נחמדה אבל לא מספיק טובה והשנייה מנוסה ומדהימה שעשתה איתי עבודת קודש. לתאומים צריך מהסוג השני, את צריכה יותר מעידוד וטיפים.

בהצלחה ורק בריאות לכולם.

הכנה להנקה

זה נכון..

גידול באופן כללי צריך הרבה כסף..
אבל עם זה אפשר להסתדר.

צרי איתי קשר כשזה יהיה רלוונטי.

shelleyw

New member
הגישה שלי מאד קרובה לשלך

זאת אומרת- לא פנאטית מדי אבל גם לא משוחררת מדי... כמו שכתבת- אהבתי איך שניסחת את זה.

יש לי תאומים בני חמישה חודשים, וילד בן 3.
את הגדול הנקתי עד גיל שנה וארבעה חודשים אבל כמוך- נאבקתי בחצי השנה הראשונה, כל יום מאבק אחר. נולד קטן והיה לו קשה לתפוס
הייתי בת בית אצל היועצת הנקה.שילבתי עם בקבוקים ולא וויתרתי.
עכשיו גם מאד רציתי להניק, לא ידעתי איך ילך וכמה אצליח ואמרתי שאעבור יום אחרי יום בלי להחליט החלטות מראש.
מפתיע- כשהם נולדו הם ינקו מייד, היה נפלא ומעולה. אחד מהם היה בפגיה כי נולד 1.660 ק"ג ושאבתי לו, אבל ברגע שיכולתי לקחת אותו מהפגיה להנקות-
מהשניה הראשונה הוא ינק.
כך גם התאום ה"גדול" יותר שנולד 2.120 ק"ג.
הם נולדו בשבוע 36.

הנסיון שלי לימד אותי שעל מנת להצליח בהנקה איתם היה רצוי להתמיד גם בשאיבות במקביל להנקה,
כדי לעודד את הגוף לייצר עוד ועוד וכדי ליצור סטוקים של חלב שאוב למקרה הצורך.
לצערי, לא עשיתי את זה . חזרתי לעבודה מהר מאד והם עם מטפלת 3 שעות ביום.
הם התרגלו מדי לבקבוקים ולא רוצים יותר לינוק, כך זה קצת יותר מחודש.
קצת לפני גיל 4 חודשים הם פשוט הפסיקו לינוק.
לא מוכנים. צרחות איומות כל פעם שאני רק קירבתי אותם לציצי. אז ויתרתי והתחלתי טירוף של שאיבות.
מה הבעיה?
שבגלל שאני עובדת ולא יכולה לשאוב כל 3 שעות, והפערים של השאיבות גדלו ולא תמיד הי לי זמן מספיק לשאוב גם בבוקר,
ולכן כמויות החלב הלכו וירדו, ואם כשהם היו בני 4 חודשים שאבתי בבוקר 150-200 CC , פתאום ביום אחד הצלחתי רק לשאוב 60CC.
ומיום ליום הכמויות ירדו עד שלפני שבוע החלטתי לוותר...

בלב לא שלם לגמרי אבל גם עם ידיעה שעשיתי הכל (ובאמת עשיתי הכל, נכנסתי לטירוף של שאיבות, ושאלתי מליון בנות, וחיפשתי כאלו ששאבו בלעדית שיעזרו לי, וקניתי ערכה דו"צ
למשאבת חלב, וכל רגע פנוי שאבתי, ולקחתי חילבה, ושתיתי 4 ליטר מים ביום...)

היה מאד נוח להניק וגם כיף ואחד מהם עדיין רוצה לפעמים אבל זה סתם כפינוק.

בקיצור, אם החלטת להניק- תשלבי שאיבות,
תשתי המון המון מים
אל תוותרי ואל תתני בקבוקים כדי שלא יתרגלו4
אם כן לתת בקבוק אז בשעה קבועה ביום.

מאחלת לך הצלחה!!

למעלה