שלום לכולן וחג שמח!

שלום לכולן וחג שמח!

יש לי שאלה ואולי מישהי מכן יודעת. אני יודעת שהמיילדת יכולה לבדוק מצג ומנח של העובר על ידי מישוש הבטן גם בלי א.ס. האם אתן יודעות איך אני יכולה לבדוק את זה בעצמי? בא.ס. האחרון ובכל אלה שקדמו לו התינוק היה עם הראש למטה כמו שצריך. ביומיים האחרונים הרגשתי השתוללות רצינית בבטן לכל הכיוונים האפשריים - למטה למעלה לצדדים, ממש תזוזות חזקות ורציניות. היום, נדמה לי שהצלחתי לשמוע את דופק העובר מאמצע הבטן שלי ולא כמו תמיד למטה למטה. אני כמעט בטוחה שזה היה דופק כי מדובר בתנועות קצובות למשך זמן רב וקשה לי להאמין שהקטנצ'יק שם שומע מוזיקה ומתופף לפי הקצב... אז בגלל זה התחלתי לדאוג שמה העובר החליט להתהפך לו לכיוון הלא נכון, אמנם אני לא כל כך מודאגת כי אני סך הכל בשבוע 31, אבל בכל זאת... ליתר בטחון עוד ניסיתי לעשות כמה תרגילים להפיכת העובר שיש בספר של אילנה, אבל גם לא לקחתי את התרגילים ברצינות כי אני באמת לא יודעת איך העובר מונח כרגע. ודבר אחר לחלוטין שרציתי לחלוק איתכן - בעוד שכל מי שאני מספרת לה שאני הולכת לעשות לידת בית, ישר מזועזעת עד עמקי נשמתה ומתחילה להרצות לי כמה שזה מסוכן - היום דיברתי עם חברה שהמון זמן לא שוחחנו ואמרתי לה שאני מתכננת לידת בית ולהפתעתי הרבה היא אמרה לי שהיא מכירה המון מחקרים שמצדדים בזה ושהלוואי שהלידות שלה היו יכולות להיות בבית ושבגלגול הבא היא תלד בבית (היא לא מתכננת יותר ילדים) וכו' וכו' וגם שאמא שלה ילדה בבית ועוד. היה כיף לשמוע
רק רציתי לשתף. ושיהיה לכן חג סוכות שמח (אגב, חברה טובה שלי ילדה בשבת, לצערי בניתוח קיסרי, בכל אופן מגיע לה מזל טוב על התינוקת
)

סטיוויה

New member
שלום יקירה

בגדול את אמורה להרגיש יותר בעיטות ודחיפות לכיוון רום הרחם-זה מעיד על מצג ראש. אם את מרגישה יותר בעיטות/דחיפות באיזור התחתון לכיוון הואגינה זה עשוי להעיד על מנח עכוז. כשהעבורית אצלי היתה עדיין בעכזו פשוט הרגשתי את הראש למעלה, דוחף. את יכולה למשש את העבור דרך הבטן וללמוד להכיר את האיברים השונים. ככה גם תזהי את הראש במידה והוא למעלה. אבל אם תתמידי בתנוחות שאילנה מציעה-לא צריכה להיות בעיה.

אורניקי

New member
השערה, מהנסיון שלי

האם מה שאת מרגישה עכשיו הוא יותר תנועות "שפיציות" קטנות, לעומת תנועות "גליות" שהיו קודם? ייתכן שהוא התהפך לא למצג עכוז חלילה, אלא למצג של עורף לאחור (OP), ואז, במקום שהגב יהיה מקביל לבטן שלך, (ואז מרגישים תנועות עמומות וגדולות יותר) מה שפונה לבטן שלך אלו הגפיים, ואז מרגישים יותר שפיצים. מה שיכול לעזור להחזיר אותו, הוא ישיבה רכונה קדימה, זחילה על שש, ולהימנע מתנוחת "כורסת הטלויזיה". כל זאת, מכיוון שהחלק הכבד יותר (אחרי הראש, שאנו תקוה שהוא למטה) הוא הגב. ולכן, כאשר את על שש, יש סיכוי שהגב "ייפול" למטה, ויחזיר אותו למנח הרצוי. בהצלחה.

חג שמח גם לך!

לפי מה שהמיילדת שלי אומרת וגם לפי התחושה שלי, כאשר התינוק במצג ראש, התנועות החזקות הן היכן שנמצאות הרגלים, כלומר בחלק העליון של הבטן ומרגישים אגרופים קטנים באזור שלפוחית השתן -אלו כמובן הידיים. אם את מרגישה ההפך- תנועות חזקות באזור השלפוחית וקטנות למעלה אז אולי הוא הפוך. בכל מקרה גם אם הוא הפוך, זה עוד לא ממש מאוחר... אפשר לעשות הרבה תרגילים אבל הייתי ממליצה לך קודם לבדוק בוודאות את המצג. לגבי ה"דופק" שאת מרגישה- לדעתי מדובר בשיהוקים! בערך מהשבוע שאת נמצאת התינוק מתחיל לשהק, אלו קפיצות מאוד קצובות וקטנטנות (גדלות ככל שהתינוק גדל) והם יכולים לשהק במשך מס' דקות וגם כמה פעמים ביום. אני מרגישה שיהוקים לפחות פעם ביום. אני לא חושבת שאפשר לחוש את דופק העובר, בוודאי שלא בשבוע 31 (לפחות לא שמעתי על זה אף פעם), אפשר אולי לשמוע אותו חלש מאוד, אבל גם זה בד"כ רק משבוע קצת יותר מתקדם. את מתכוונת לעשות אולטרסאונד להערכת משקל? אם כן, אז עושים בד"כ סביב שבוע 32-34, ואז גם יגידו לך מה המצג. אם את מודאגת, הייתי מתקשרת למיילדת ומבקשת להפגש איתה כדי שתנסה לחוש את מצגו.

תודה על התגובות המהירות

אני מרגישה אותו בכל מקום, לא יכולה ממש לשים את האצבע איפה יותר ואיפה פחות, אבל אני אתחיל אולי בתרגילים אחרי התייעצות עם המיילדת. לגבי שיהוקים, אני לא מבינה איך זה אפשרי! הרי התינוק לא נושם דרך הפה או האף, אז איך יתכנו שיהוקים? הוא גם לא אמור לבלוע מים כי האיברים של הפה והאף סתומים עד הלידה, אז איך הוא יכול לשהק? ולמה אי אפשר לשמוע דופק בשבוע 31 בעצם? לגבי א.ס. ממש נמאס לי מזה, כנראה אלך בעוד שבועיים שלושה לעוד סקירה כדי לבדוק אם ההסטריה של הרופאה שלי מוצדקת לגבי פיגור בגדילת הבטן, אני בטוחה שהיא טועה, אבל אם המיילדת תתעקש על זה אעשה א.ס. ואחר כך לא רוצה יותר א.ס. וגם לא לראות יותר את הרופאה הזאת שבכל בדיקה מוצאת לה עוד משהו שלא בסדר, אז אין לי סבלנות אליה יותר. אני חושבת שגם הערכת משקל וגם מצג עובר אעשה אצל המיילדת אם היא תסכים ובתור לקח להריון הבא אני לא מתכוונת ללכת לסקירות יותר (מקסימום בהתחלה לבדוק אם יש דופק ואם יש שק הריון ברחם, אבל לא לבדיקה נרחבת, כל כך מיותר....). ושוב חג שמח ותודה על התגובות, שבוע הבא יש לי פגישה ראשונה עם המיילדת ואז נראה.

טוב שאת נפגשת איתה עוד שבוע

היא כבר תרגיע אותך ותדריך אותך. לגבי שיהוקים, העוברים משהקים בוודאות, לא יודעת להסביר את המנגנון של למה ואיך אבל החל משבוע 30 בערך הם מתחילים לשהק, אני מניחה שזה מפתח את הסרעפת שלהם ואולי גם קשור בזה שהם בולעים מי שפיר כל הזמן. אם תעשי חיפוש בפורום הריון ולידה תחת "שיהוקים" תראי שהרבה מאוד נשים מרגישות את זה וזו תופעה מאוד מוכרת
.

בהחלט משהקים ואפשר למוש מצג

בעצמך. אותי לימדה המיילדת שלי (ענת תל אורן) כי היתה לי פוביה בלתי מבוססת שהלידה "תידפק" לי עקב מצג... אז היא לימדה אותי וכל פעם שהייתי נלחצת הייתי מציקה לקטנצ'יק... בשבועות מתקדמים ממש לפעמים זה קשה יותר אם הראש כבר נכנס לאגן, אבל בשלב שלך כרגע לא צריכה להיות בעיה. חפשי עצם גרמי גדול באיזור עצם החיק שלך, ממש לנעוץ שתי אצבעות מכל יד לתוך הבשר של הבטן התחתונה בכיוון עצם החיק שלך, כאילו את מנסה להיכנס מתחתיה. אם יש שם משו גרמי גדול - זה הראש. אחרי שלמדתי להרגיש את זה לא הבנתי איך אפשר לפספס את זה...

ayala26

New member
בוודאי שעובר בולע מים

וגם מתאמן בנשימה - הריאות שלו מלאות מים. הוא משהק - אתמול (שבוע 32 ממחר) כל הלילה!!! טוב אולי לא כל הלילה אבל אי אפשר לישון ככה וזה נראה כמו נצח.. הדופק הוא הרבה הרבה יותר מהיר. אפשר לשמוע דופק - לא את, כי אם מישהו אחר שמניח את אוזנו על הבטן מתחת לטבור או דרך גליל ריק של נייר טואלט. אני קראתי כבר כל כך הרבה מאמרים וחוברות, לפני יומיים אפילו חלמתי שאני מיילדת מישהי אחרת בבית שלה!

סטיוויה

New member
נראה לי

שחלמת שאת מיילדת את עצמך או חלק בך יילד חלק אחר. משהו כזה... אבל זה חלום מקסים.

About the presentation

I could always feel it pretty well just by palpation. There was no doubt where the head was and where the bottom was. Ther head is SOOOOO hard and round! Both my babies were breach and their heads were up in my ribs, and after they were turned (externally by my doctor) there was a huge difference in the way their bottoms felt up there.​

למעלה