שלום לכולן ושאלה

שלום לכולן ושאלה../images/Emo20.gif

אני שבוע 22. ביום ה' היתה לי סקירה מורחבת. גילו בסקירה מיעוט יחסי של מי שפיר. ביום א', אחרי שהייתי בדיכאון כל הסופ"ש, הרופא שלי קבע לי תור למומחית בהדסה. התור הכי מוקדם הוא ל- 15/2 בינתיים אני ממש לחוצה ועצובה. כל הזמן חושבת על כל הדברים הרעים שהרופא אמר לי ובא לי פשוט לבכות מרוב לחץ. אני רק רוצה שהפשושון שלי יהיה בריא... אולי למישהי פה יש את הבעיה שלי (הלוואי ולא...) ותוכל קצת להאיר את עיני ולתת לי מידע מה קורה הלאה?

קודם כל, היום כבר השישי לחודש

מה שאומר שהתור הוא בעוד תשעה ימים... אני מבינה היטב למה את בלחץ ולמה מבחינתך תשעה ימים זה בעוד נצח. אין אפשרות להתקשר ולומר שזה דחוף ואת על קוצים ולשאול אם אפשר להקדים? אולי יש באזור מומחה נוסף באותו תחום שאת יכולה ללכת אליו קודם (אולי פרטי)? אני יכולה להגיד לך שבהריון עם הקטקטים שלי, לאחד העוברים היה מיעוט מים קיצוני ולשני מיעוט יחסי, או קל, או איך שקראו לזה. אצלי הסיבה הייתה מאוד ברורה - אי ספיקת שליה, שהתבטאה בכל דרך אפשרית, ממש כמו בספרי הלימוד, ולכן האבחנה הייתה מאוד קלה. זו אחת הסיבות השכיחות ביותר למצב הזה, רק שלא תמיד המניפסטציה היא חד-משמעית כמו שהיה אצלי. גם רעלת הריון עלולה להיות קשורה למיעוט מים. עוד גורמים, הרבה יותר נדירים, עשויים להיות קשורים לבעיות גנטיות. אני מניחה שמה שיעשו איתך הלאה זה לעשות בירור לכל הסיבות הפוטנציאליות (מה שאומר שיעשו א"ס זרימות, BPP של העובר, איסוף שתן, TORCH חוזר ויעוץ גנטי), ולפי הממצאים יחליטו איך להתקדם. אגב, רק כדי לסבר את האוזן, מיעוט "יחסי" של מי שפיר אומר שכמות המים האבסולוטית היא בגדר הנורמה, רק שיש מעט מים בהשוואה למשהו אחר (למשל לבדיקה קודמת, או בהריון תאומים - יחסית לכמות המים בשק השני). אם זה המצב אצלך, יכול להיות שזה פחות מדאיג מכפי שאת חושבת. בכל מקרה אני מקווה שהייעוץ שלך יתבצע בקרוב ושההמשך יהיה תקין ורגוע.
עתליה

סליחה עתליה

אבל מה זה:א"ס זרימות, BPP של העובר ו- TORCH ? תודה על התגובה. שמחה לשמוע שאצלך הכל נגמר טוב.

אין בעיה, הנה תשובות

ואגב, נראה לי שכדאי באמת ליצור איזשהו מילון מונחים של הפורום... אני אעבוד על זה. אז ככה: א"ס זרימות זה א"ס שבו מתמקדים באספקת הדם לעובר, גם בחבל הטבור וגם בזרימת הדם למוח, למשל. רואים את זה ע"י כתמים אדומים וכחולים על מסך הא"ס, ואפשר גם לקבל את הנתונים בצורת גלים ובצורת מספרים. יש טווח נורמה מקובל לגבי עצמת הזרם שאמורים לראות. כעקרון, זרימות מוגברות, או שינויים בצורת הגלים, יכולים להעיד על בעיה באספקת הדם, שיכולה לנבוע מגורמים שלייתיים או אחרים. BPP של העובר - BPP זה קיצור של "biophysical profile". מדובר בסך הכל בבדיקת א"ס (שוב), שאפשר לעשות באופן שגרתי ובאמת עושים החל מהשליש השלישי (ולפעמים מסוף השני) של ההריון במטרה לבחון כמה פרמטרים לרוווחת העובר ברחם. הפרמטרים הם: תנועות, תנועות נשימה, טונוס שרירים ואינדקס מי שפיר (AFI). על כל פרמטר שנצפה לשביעות רצונו של הבודק מקבלים שתי נקודות, סה"כ אפשר להגיע לשמונה. לכן ה"ציון" ב-BPP נראה ככה: 6/8, 8/8 וכו'. בהריון תקין מצפים ל8/8. על 6/8 יעקבו ביתר קפידה, ועל פחות מזה מאשפזים. TORCH זה ראשי תיבות של כמה שמות וירוסים בעייתיים בהריון: טוקסופלסמוזיס, אדמת, CMV ו-HSV (הרפס). אפשר להוסיף גם S בהתחלה בשביל עגבת, אבל פה בארץ זה לא ממש רלבנטי. משתמשים בקיצור הזה כשרוצים להפנות מטופלת מסוימת לסוללה של בדיקות סרולוגיות (נוגדנים לוירוסים) שרלבנטיות להריון, בד"כ כאשר יש ממצא שעלול לכוון לנוכחות אחד הוירוסים, כמו עצירה בגדילה. הרבה פעמים רופא כותב "ביצוע TORCH חוזר", כשכל מה שהוא מתכוון בזה הוא, שצריך לבדוק אצל האישה הזו שוב את הנוגדנים לוירוסים האלה. מקווה שעזרתי, עתליה

efrati30

New member
כל הכבוד לעתליה../images/Emo45.gif...

שמחים לקבל ממך ידע כה רב ובצורה הכי מרגיעה שאפשר!!! ישר כח ,
המשיכי כך, תודה!

למעלה