שלום לכולן חדשה כאן..צריכה מתכונים דחוף!

keli100

New member
שלום לכולן חדשה כאן..צריכה מתכונים דחוף!

הי, אני מארחת השבת וממש נמאס לי מהמתכונים של עצמי(שהם לא רבים..) אני צריכה דחוף ,מתכון למנה אחרונה לשבת פרווה-מעדיפה עוגת מוס או איזשהו סוג של גלידה.. +מתכון לבשר בקר- עדיף בתנור.. תודה-רבה!!
 

pirge

New member
גלידה מוס שוקולד בהמון אפשרויות-להמיר

את השמנות והחלב לפרווה כמובן...... קרם שוקולד שהופך לרב גיווני לפי בחירתכם למוס שוקולד במקרר לגלידה בהקפאה לקסטה לכל המשפחה ובעיקר לילדודס, בין 2 שכבות של "פתי-בר" לקרם שוקולדי כמלית לרולדה/טורט . לעוגות בסקוויט או מצות בשכבות כציפוי קרם שוקולד לעוגות מקור:פירגה חומרים: 200 גרם שוקולד מריר מומס במיקרו כ- 3 דקות אבל עם הפסקות וערבוב מדי פעם. 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה כף טחינה גולמית כף שוקולית 2\1 כוס סוכר או יותר לפי הטעם קורט מלח שקית אינסטנט פודינג שוקולד 4\3 כוס חלב 2 כפות ליקר שיש בבית תוספות לפי בחירה: אגוזים / שקדים שבורים......חתיכות גדולות של "בסקוויטים"/עוגיות/ופלים .....שוקולד צ'יפס......צימוקים וכו'..... הכנה: להקציף ביחד את השמנות החלב הסוכר עם האינסטנט פודינג לקרם יציב ודי סמיך להוסיף בעירבול עדין וחלש את יתר המרכיבים. את התוספות שבחרתם להוסיף בסוף. ברור שכקרם לציפוי עוגה אין צורך בתוספות. קישוט : שערות חלבה, אגוזים שבורים,סירופ שוקולד , סוכריות צבעוניות וכו'....... תהנו
 

רותי410

New member
היי, פירגה, נראה ממש-ממש טעים, אני

רוצה לנסות בתור מלית לרולדה, ויש לי שתי שאלות: א. משנה איזה סוג בצק? אני מתכוונת, שק''ם, עלים או שמרים? ב. ניסית? ואיך הטעם, בייחוד אני שואלת אם ילדים/בני נוער אוהבים את זה? ואם אני כבר מתייעצת עם מומחית, רציתי לדעת איזו מלית חלבה אפשר להכין לרולדה. כלומר, אני רוצה להוסיף עוד משהו מלבד חלבה, נניח שוקולד למריחה, זה הולך טוב יחד? או אם יש לך רעיון אחר, אשמח לשמוע. ואם אני לא רוצה לפזר חלבה סתם אלא להכין ממרח (אני לא כל כך אוהבת את הממרחים המוכנים, יש להם מין טעם לוואי כזה, לפחות ממרח החלבה וממרח הקוקוס.) יש לך מתכון לממרח (ומן הסתם, מה שטוב לחלבה טוב גם לקוקוס?)
 

pirge

New member
לא רולדות כאלה.רולדה טורט שאופים ומצפים

בקרם ומגלגלים לכרוכית. גם כתבתי רולדה טורט. לרולדה מבצק שמרים או שקם את יכולה למרוח ריבה או ממרח תמרים ומעל לפזר אגוזים,חלבה ושוקולד,פירות יבשים,לקום. אפשר הכל שאלה מה אוהבים.
 

pirge

New member
צלי פילה מתקתק פיקנטי בפטריות וסילאן

צלי פילה 5 ברוטב מתקתק פיקנטיו pirge [מצורף קובץ jpg] ו 19:35 | 16/09/07 פילה בסילאן גזר ופטריות עם או בלי רסק מאת:פירגה קילו וחצי נתח פילה 5 בצל פרוס 5 שיני שום שלמות 3 כפות שמן 2 - 3 כפות סילאן 2 - 3 גזרים פרוסים סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות/שלמות שורש סלרי כוס יין אדום מים רותחים מלח, טימין, אורגנו, פלפל שחור, קורט קינמון, פפריקה מתוקה . תוספת רסק וקטשופ-לפי בחירה לטגן את הבצל הפרוס בשמן ולשקף אותו. להוסיף ולטגן את הבשר מכל הכיוונים,להוציא את הבשר. להוסיף את הסילאן והשום, ואת הירקות.לטגן ולבחוש כ-2-3 דקות. להחזיר את הבשר,להוסיף יין וכוס מים רותחים. לתבל. להוסיף מים רותחים או כמחצית מגובה הבשר וקצת יותר. לכסות את הסיר, להרתיח, להנמיך את האש לבשל כ-3 שעות או עד שרך. במשך הבישול לשפר טעמים ולהפוך לפחות פעמיים את הנתח. מידי פעם לראות אם צריך להוסיף מים חמים ( לא הרבה) לבדוק בעזרת מזלג, כשמוכן, ורך, לסגור אש ולקרר. לחתוך לפרוסות ולהחזיר לרוטב. בשלב הזה, אפשר להכניס לתבנית להשחמה בתנור. לא חובה. אפשר להוסיף 2-3 כפות רסק עגבניות+כף קטשופ+כף רוטב צ'ילי מתוק תהנו
 
גלידת פירות: תות, קיוי, מנגו

5 ביצים 1/2 כוס סוכר ריצ' 2 סוכר וניל / כפית תמצית וניל לא חובה: אינסטנט פודינג וניל + 1/2 כוס מים מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר עד שהקצף חזק. מוסיפים את החלמונים לאט לאט. מקציפים את הריצ' בקערה נפרדת + סוכר וניל/תמצית וניל, פודינג ומים. מערבבים לאט את שתי התערובות. מחלקים את התערובת לשלוש, ומוסיפים לכל חלק: מחית תותים (ריסקתי בבלנדר יד) מחית קיוי (כנ"ל) מחית מנגו (לא היה לי מנגו, אז השתמשתי בתרכיז קפוא של פריגת) אני גם הוספתי מעט צבעי מאכל כי הצבעים לא היו מספיק חזקים.
 
וריאציה נוספת - גלידה בשלושה צבעים

מתכון כנ"ל. במקום הפירות: שליש כמות השארתי בלי שום תוספת, לשליש כמות הוספתי ג'לי תות ולשליש הוספתי שוקולד מריר מומס
 
למעלה