שלום לכולן, כבר זמן מה אני משתתפת

שיריש

New member
שלום לכולן, כבר זמן מה אני משתתפת

סמוייה. ראשית, רציתי לאחל לכולן מזל טוב לרגל ימי ההולדת, וההריון המתקדם (או הרצוי - אופה - בהצלחה). רציתי להתיעץ איתכן לגבי בדיקות גנטיות. אני ובעלי היקר, מתכננים להכנס להריון אבל לפני כן רצינו לערוך בדיקות גנטיות (מה לעשות ששנינו אשכנזים). האם אתן יודעות איזה בדיקות צריך לעשות (אני יודעת שצריך טיי זקס) ויצרתי קשר עם המכון הגנטי ברמב"ם והפקידה אמרה שאני צריכה לעבור 10 בדיקות והתשלום הוא 2270. מה דעתכן? תודה רבה מראש, שיר

שמופית

New member
קודם כל - ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

הטיי זקס הוא בחינם ! שאר הבדיקות - לא, אבל תבררי עם הקופה שלך - יכול להיות שהם מסבסדים חלק (אמנם לא חלק משמעותי, אצלנו זה עד 500 ש"ח, אבל כסף זה כסף...). בקשר לתשלום - נשמע הגיוני, אבל אני לא יכולה להגיד לך בוודאות, כי אנחנו מעורבים ולא היינו צריכים 10 בדיקות, אבל גם ה 3-4 שעשינו, עלו איזה 600 ש"ח, ומכאן הסכום שלך נשמע לי הגיוני. בכל אופן, שיהיה בהצלחה

דנהקמה

New member
בדיקות סקר גנטי (אפשר לשלם פחות|בנד

הרבה פחות) דרך קופת החולים. מצ"ב העתק של פרסום קופ"ח מכבי (חדש חדש) לגבי זה. למי ששאלה לגבי 200 ש"ח ומעלה נשמע לי המון. המכונים נועדו לעשות כסף וזה אכן המון. למי שצריכה לעשות 8 בדיקות או יותר (לפני הריון) משתלם לברר בכמה מקומות ואחרי החזר של מכבי יוצא כ 1000 ש"ח בלבד. למי שצריכה רק בדיקה אחת עד 6, תראו כאן שזה יוצא רק 560 ש"ח. תשקלי ותחליטי.

נופר30

New member
דנהקמה

מבירור שאני עשיתי במכבי מאחר וכנראה אנחנו צריכים רק בדיקה אחת העלות הינה 110 ש"ח לאחר ההחזרים של מכבי (50%)

rinutza

New member
בדיוק עכשיו ביררתי בקופ"ח שלי -

לאומית. אמרו לי שלמי שיש ביטוח משלים וצריך לעשות את כל הבדיקות אז אפשר לעשות את זה בקופה (והם שולחים את זה לביה"ח) וזה עולה 100 ש"ח לכל בדיקה, ואת השאר הקופה מסבסדת. אם את צריכה לעשות רק חלק מהבדיקות, נגיד 3-4 אז כל בדיקה עולה 150 ש"ח. לדעתי שווה לך לבדוק דרך קופת החולים שלך. בהצלחה!!!

dorlim

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

רוב קופות החולים (אם לא כולן...) משתתפות בעלויות הבדיקות, כך ששווה לבדוק ספציפית בקופה שלך מה ההסדר, אגב חלק מקופות החולים מפרסמות את ההסדרים האלו גם באתר האינרטנט שלהן. לגבי הבדיקות שצריך לעשות - טיי זקס מומלץ לכל גבר אשכנזי והבדיקה היא בחינם כי משרד הבריאות עורך איזשהו סקר בנדון, אבל עושים את הבדיקה רק בתאריכים מאד מסוימים וחייבים לברר קודם לכן. מעבר לכך, מומלץ להתקשר למרכז לייעוץ גנטי(יש בבתיה"ח הגדולים) שבו יתחקרו אתכם על הרקע והמוצא המשפחתי ויגיעו למסקנה אילו בדיקות אתם צריכים לעשות. אצלנו למשל החליטו שהגבר צריך לעבור את הבדיקות (פרט כמובן לX שביר...) ורק אם חו"ח משהו אצלו לא בסדר, גם אני אצטרך לעבור בדיקות. לדעתי האישית, עדיף להשקיע כסף בגילוי ואבחון מוקדם, שמאפשרים התמודדות וטיפול בבעיות בטרם לידה של ילדים עם בעיות אני מצרפת קישור לאתר של הדסה בנדון

שיריש

New member
תודה רבה לכולן, בררתי במכון לייעוץ

גנטי ברמב"מ (אנחנו מאזור חיפה) והפקידה לא ממש התעניינה מה הרקע שלנו, היא שמעה ששנינו אשכנזים אז ישר היא אמרה שאני צריכה לערוך את 10 הבדיקות (לא שזו בעייה אבל הפריע לי חוסר האכפתיות וחוסר ההענות). תודה רבה שוב, חיבוק ונשיקה. שיר

היי, אני רואה שכבר קיבלת תשובות אז

רק רציתי לומר ברוכה הבאה, ותספרי קצת על עצמך שנדע ...

אופה3

New member
היי שיריש" ברוכה הבאה, קודם כל

יש כמה בדיקות שצריך לעשות, אני יודעת, על צהבת, חזרת, אדמת, טייזקס, ועוד כמה בדיקות, לפי מה שאני יודעת גם חלקם דרך קופת חולים, ואת לא צריכה לשלם, תבררי בקופת חולים, וישגידו לך הכל, הכי טוב גם לפנות לרופא נשים, ולבקש ממנו את כל הבדיקות האלה. בכל אופן, שיהיה בהצלחה. האופה

שיריש

New member
תודה רבה לכולן. לספר קצת על עצמי...

אנחנו מאזור חיפה, נשואים שנה וחודש, אני כלכלנית ובעלי האהוב ביולוג, וחולמים כמו כולם על בית משלנו, משפחה מורחבת ואהבה רבה. וכפי שאתן יכולות לראות אני גם קצת ביישנית. תודה רבה רבה על קבלת הפנים החמה.

למעלה