שלום לכולן/כולם

שלום לכולן/כולם

זוג חברים טובים שלי ושל בן זוגי מתכנן להתחתן בסוף מרץ... אני מקווה עוד למשוך אותם באופן עצמאי לתוך הפורום הזה אבל בינתיים אשמש המתוכת ואשתדל לברר עבורם תשובות לשאלות נפוצות בעזרתכם האדיבה והחביבה ושאלה ראשונה ששאלה חברתי אם אולם מסוים מצהיר שמחיר מנה לא כולל תשלום למלצרים כמה נהוג לתת להם? האם לשאול את בעל האולם? או להחליט לבד לפי ראות עינם ובכלל מה וכמה מקובל?

שמופית

New member
בדרך כלל

מחיר המנה לא כולל טיפ למלצרים, וכל אולם/גן ידאג לציין זאת לפניך ולהגיד בדיוק כמה צריך לתת להם טיפ. לנו מקום אחד אמר 180 ש"ח והמקום איתו סגרנו אומר 60 ש"ח, אז אני מניחה שהסכומים נעים בטווח הזה...

שמופית

New member
סורי.... מתברר שאני עם האינבוקס

סגור... שניה

shelycat

New member
אז ככה...

הדברים תלויים בכמה גורמים כמו היכן הם מתחתנים ומה מידת המיקצועיות של המלצרים (האם הם מלצרים מיקצועיים? האם הם סטודנטים שמחלטרים? האם מדובר בתלמידי תיכון?) ובהתאם ה"טיפ" יורד. בנוסף ה"טיפ" הוא לא רק למלצרים הוא לכל הסגל כלומר מלצרים, טבחים עובדי ניקיון וכו". אנחנו התייעצנו עם מנהל האירועים של האולם (שרתון) לגבי מה הנוהג ובחרנו לאמץ אותו (לטבח הראשי נתנו טיפ בנפרד יום לפני הארוע) יש כאלה שנותנים 50 שקל למלצר. אנחנו נתנו טיפ כללי שיתחלק בין העובדים 1 דולר על כל אורח, בנוסף נתנו 100 דולר למנהל האורע ו 100-150 דולר לטבח הראשי. אצלנו הדבר השתלם והאורחים ראו את ההשקעה של המלצרים והצוות (בשרתון הצוות הוא צוות קבוע של מלצרים שזה המקצוע שלהם-והגיל שלהם בהתאם).

וואו אתן זריזות

תודה על המידע אז בשביל לעשות סדר הבנתי ש: יש לתת טיפ למנהל האירוע ולטבח כ 100 דולר ולמלצרים לפי ה"מקצועיות" בין 50-60 ש"ח אלא אם כן האולם מציין מחיר מפורש לטיפ! תודה

shelycat

New member
לא בדיוק....

לא כל מקום יש מנהל ארוע, ולא בכל מקום נותנים טיפ לטבח. עדיף לשאול באולם מה נהוג אבל לא להתייחס לזה כאל תורה מסיני, אלא לברר עם אנשים אחרים שהתחתנו במקום ובמקומות ברמה דומה למקום הארוע. אם תצייני היכן הם מתחתנים אני בטוחה שתקבלו תשובה יותר ספציפית במהלך הערב ממישהו שמכיר את המקום או מקומות ברמה דומה.

למעלה